Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

KARLSKRONA - ΚΑΡΛΣΚΡΟΥΝΑ (SWEDEN - ΣΟΥΗΔΙΑ)

 
Karlskrona

   Η Karlskrona είναι μια πόλη της Σουηδικής επαρχίας Blekinge στην περιοχή της Νοτιανατολικής Σουηδίας με κατοίκους που αριθμούν περίπου τους 35.000. Η πόλη είναι γνωστή για την ναυτική της βάση αλλά και την Μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Η πόλη αποτελείτε από μικρά νησάκια όπου το νησί Trossö είναι το κέντρο της πόλης ενώ το νησάκι Stumholmen στεγάζει το Εθνικό ναυτικό μουσείο Marinmuseum.

Ronnebygatan - πεζόδρομος

 Πριν δημιουργηθεί η πόλη αυτή που βλέπετε και στις φωτογραφίες,ήταν ένα μέρος με καλλιέργειες και βοσκοτόπια μέχρι που με την μεταφορά του Βασιλικού Ναυτικού της Σουηδίας (λόγω της στρατηγικής θέσεως της περιοχής) ιδρύετε η πόλη το 1680 η οποία και παίρνει το όνομα της από τον Βασιλιά Karl XI της Σουηδίας και απo το όνομα της πόλης Landskrona. Από το 1750 αρχίζει να γίνεται εμφανής η ανάπτυξη τις περιοχής κάτι το οποίο φαίνεται από τα μπαρόκ κτίρια που υπάρχουν στην πόλη αυτή από την εποχή εκείνη  αλλά και από την αύξηση του πληθυσμού .Τα παλιά κτίρια αλλά και η ναυτική βάση η οποία έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO έργο παγκόσμιας κληρονομιάς είναι τα σημεία που προσελκύουν τους τουρίστες στην πόλη αυτή. Στο κέντρο της πόλης θα δείτε την μεγάλη κεντρική πλατεία  με τα αξιοθέατα της (Εκκλησίες, δημαρχείο, κτίρια ..κ.α. )ενώ ακριβός δίπλα υπάρχει ο εμπορικός δρόμος της πόλης .

Karlskrona


ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ

   Υπάρχουν λεωφορεία αλλά και τρένα από την πόλη Μαλμε για την Καρλσκρουνα.

 KARL XI -Rådhuset (Δημαρχείο)

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

  FREDRIKS KYRKAN

  Ένας ναός ο οποίος βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης και είναι διαφορετικός ως προς το θέμα της αρχιτεκτονικής σε σχέση με τις άλλες εκκλησίες της Σουηδίας. Η ίδρυση του ναού έγινε το 1720 ενώ τα εγκαίνια του ναού έγιναν το 1744.

 Fredrikskyrkan

TREFALDIGHETSKYRKAN  KARLSKRONA

 Στην κεντρική πλατεία της πόλης βρίσκεται μία ακόμη εκκλησία η οποία ονομάζεται Trefaldighetskyrkan. Ο ναός αυτός της Αγίας Τριάδος χρονολογείτε περίπου στα τέλη 17 αιώνα με αρχές του 18 αιώνα. Ένας ναός οκταγωνικός με τρούλο και με 4 κίονες στην είσοδο του ναού. Ο ναός ονομάζεται και γερμανική εκκλησία διότι υπήρξε γερμανικός ενοριακός ναός. Είναι ένα από τα σημαντικά μνημεία της πόλης σε στυλ μπαρόκ και είναι έργο το οποίο το 1998 μπήκε στην λίστα των έργων  παγκόσμιας κληρονομίας της  Unesco.

Trefaldighetskyrkan

SKEPPSGOSSEKASEMEN

  Αυτό το κτίριο βρίσκεται στο ναυτικό λιμάνι και είναι ένα κτίριο το οποίο κτίστηκε το 1870 και από το  1878 μέχρι και το 1939 ήταν στρατώνας.

skeppsgossekasernen

VATTENBORGEN

  Η Πόλη είχε πρόβλημα με πόσιμο νερό γι αυτό και κατασκευάστηκε αυτή η δεξαμενή που φαίνεται σαν κάστρο στο οποίο κάστρο σήμερα υπάρχει The Kulenovic Collection.

Vattenborgen
RÅDHUSET

    To Δημαρχείο είναι ενα κτίριο το οποίο κτίστηκε μετά την πυρκαγιά του 1790 το 1798 πιθανώς από τον  αρχιτέκτονα  Thure Wennberg.  








AMIRALITETSKLOCKSTAPELN

 Είναι το καμπαναριό του ναυαρχείου το οποίο βρίσκετε στο πάρκο του ναυαρχείου και χρονολογείτε το 1699.


 Betaljion af Trolle

BATALJION AF TROLLE

  Είναι το μοναδικό ενεργό τάγμα με στρατώνες και σχολείο από το 1955.

 Fisk torget

ΜΟΥΣΕΙΑ

    Θα αναφέρω δύο μουσεία:

 BLEKINGE MUSEUM

  Το οποίο βρίσκεται μέσα στην πόλη στην πλατεία Fisk torget και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο μουσείο αυτό θα δείτε από αντικείμενα αλιείας, παιχνίδια μέχρι και υφαντά.


Blekinge Museum

MARINMUSEUM

  Το σημαντικότερο και πιο γνωστό μουσείο της πόλης είναι το Marinmuseum. Είναι το ναυτικό μουσείο της πόλης το οποίο βρίσκεται στο νησάκι Stumholmen.Είναι ανοιχτό από Τρίτη έως Κυριακή και η τιμή του εισιτηρίου τους θερινούς μήνες είναι 100 κορώνες ενώ την χειμερινή περίοδο η είσοδος είναι ελεύθερη. Στα δεξιά του μουσείου από την εξωτερική πλευρά υπάρχει και ένα υποβρύχιο από τον ψυχρό πόλεμο το υποβρύχιο HMS Hall.


Marinmuseum






   Όταν φτάσετε στην πόλη μπορείτε να πάτε στο γραφείο τουριστικών πληροφοριών που βρίσκεται στην μεγάλη πλατεία της πόλης και να πάρετε δωρεάν ένα χάρτη της πόλης αλλά και έναν μικρό τουριστικό οδηγό για τα αξιοθέατα της πόλης ,τα εστιατόρια αλλά και τα εμπορικά μαγαζιά. Όποιος θέλει να συμπληρώσει κάτι ή να ρωτήσει μπορεί να το γράψει στα σχόλια παρακάτω.


  
Karlskrona

Για να δείς περισσότερες φωτογραφίες απο το Blekinge Museum πάτησε εδώ

Για να δείς περισσότερες φωτογραφίες απο την εκκλησία Fredriks Kyrka πάτησε εδώ

Για να δείς περισσότερες φωτογραφίες απο την Καρλσκρούνα πάτησε εδώ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ( CATHEDRAL OF ATHENS) – ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Cathedral of Athens


    Ο Μητροπολιτικός ναός Αθηνών βρίσκεται στην Πλατεία  Μητροπόλεως  και είναι αφιερωμένος στο Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (25 Μαρτίου).Ο ναός έχει τρία κλίτη και είναι σταυροειδής βασιλική με τρούλο. Το κτίσιμο του ναού ξεκίνησε το 1842 και τελείωσε το 1862 με δωρεές του Βασιλιά Όθωνα  και του Σίνα (από την Βιέννη) αλλά και από μέρος της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Το χτίσιμο του ναού  ξεκίνησε με τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν, αργότερα το συνέχισε ο Δημήτριος Ζέζος όπου με τον θάνατο του ιδίου το 1857 το έργο τελείωσε ο Γάλλος  Francois Boulanger με τον Π. Κάλκο. Ο ναός τοιχογραφήθηκε από τον Σ. Γαλλινα και τον A. Seitz ενώ ο διάκοσμος του ναού είναι έργο του Κων. Φανέλλη. Στο ναό αυτό έχουν γίνει γάμοι και κηδείες σημαντικών  ανθρώπων για την ελληνική κοινωνία (Βασιλέων. πρωθυπουργών. Αρχιεπισκόπων , καλλιτεχνών κ.α.)

Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών-Είσοδος Ναού

    Ο ναός υπέστη φθορές από τον σεισμό του 1999 και γι αυτό τον λόγο τον βλέπεται στην κατάσταση αυτή στις φωτογραφίες που σας παραθέτω.

Κυρίως Ναός

Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών-Δεξιά πλευρά ναού

 Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών-Αριστερή πλευρά ναού


Το σκήνωμα του Πατριάρχου Γρηγορίου του Έ

\
Το σκήνωμα της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας

Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών-Πίσω μέρος Ναού

Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών - Πίσω μέρος Ναού



Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

EKENÄS SLOTT – ΚΑΣΤΡΟ (ΣΟΥΗΔΙΑ) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ekenäs Κάστρο

Ekenäs Κάστρο

Ekenäs Κάστρο

Ekenäs Κάστρο

Ekenäs Κάστρο

Ekenäs Κάστρο

Ekenäs Κάστρο

Ekenäs Κάστρο- Γυρω περιοχή

Ekenäs Κάστρο- Γύρω περιοχή

Ekenäs Κάστρο- Γύρω περιοχή

Ekenäs Κάστρο-Γύρω περιοχή


Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

EKENÄS SLOTT – ΚΑΣΤΡΟ (ΣΟΥΗΔΙΑ)


    
Ekenäs Slott

   Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την πόλη Linköping  και σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη  Norrköping  στην μέση του West Yorkshire  βρίσκεται το Ekenäs κάστρο. Το κάστρο βρίσκεται δίπλα στην λίμνη Teden και είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες από τον Μάιο μέχρι αρχές φθινοπώρου. Το δεύτερο σαββατοκύριακο του Μάιου γίνεται συνήθως το παιχνίδι των Ιπποτών .Στο εσωτερικό του κάστρου θα δείτε αντικείμενα ιστορίας 400 χρόνων ενώ στο εξωτερικό του θα δείτε την λίμνη αλλά και την καταπράσινη φυσική ομορφιά της περιοχής που κατακλύζει το κάστρο. Το 1800 έγινε η ανακαίνιση του κάστρου όπου έχει υποστεί αλλαγές  σχεδιαστικά  σε κάποια σημεία σε σχέση με το πριν.

   Το εισιτήριο είναι 120 κορώνες για τους μεγάλους και 50 κορώνες για τους μικρούς. Στην Σουηδία θα συναντήσετε πολλά κάστρα σε αυτή την μορφή, αν βρεθείτε σ αυτή την περιοχή κάντε μια βόλτα από αυτό το κάστρο, αλλιώς είμαι σίγουρος ότι θα συναντήσετε κάποιο άλλο στην πορεία σας…..

Ekenäs Slott

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

MOTALA - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






crankshaft στροφαλοφόρος άξονας


Visionärens vinkelben


GÖTA KANAL


Το σύμβολο που εχει η πολη Motala είναι σαν μια βεντάλια.




Stora torget



Griftegården

Hårstorpssjön



Hårstorpssjön