Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Chiesa di s.Francesco d Assisi – Piran, Slovenia


Εσωτερικο ναού
   
Ο ναός αυτός είναι μέρος του μοναστηριού του οποίου η πύλη είναι στα δεξιά του ναού.1301 μΧ. είναι το έτος που αναφέρεται ως εναρκτήριος  χρόνος ως προς το κτίσιμο του ναού ο οποίος και ολοκληρώθηκε το 1318.Η σημερινή του μορφή είναι από 18 και 19 αιώνα σε στυλ μπαρόκ. Η τελευταία ανακαίνιση είχε ξεκινήσει το 1987 και ολοκληρώθηκε το 2001.Στον ναό υπάρχουν πολλά έργα ενετικής σχολής, ένας ξυλόγλυπτος  άμβωνας ο οποίος είναι του 1736 και ένα μουσικό όργανο το οποίο έχει ιστορία 500 χρόνων. Κάτω από το δάπεδο του ναού υπάρχουν 12 τάφοι μεταξύ των οποίων είναι και της οικογένειας του διάσημου βιολιστή Tartini. Η μονή που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και ανακαινίστηκε τον 18 αιώνα .Στην μονή υπάρχει μια μεγάλη βιβλιοθήκη η οποία χρονολογείτε από το 1480 μΧ . Το μοναστήρι έχει στυλ γοτθικό και είναι γνωστό για την καλή ακουστική την οποία έχει.

Εξωτερική όψη του ναού

Εσωτερικο ναού-Ξύλινος άμβωνας


Οροφή ναού

Εσωτερική αυλή μοναστηριού

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

BLED CASTLE - SLOVENIA


Bled Castle
 
    Το Bled  κάστρο βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο, πάνω από την λίμνη και πόλη Bled. Το κάστρο αυτό είναι του 11 αιώνος και είναι το παλιότερο κάστρο της Σλοβενίας. Πέρα από του ότι είναι το παλιότερο κάστρο είναι και το πιο πολυσύχναστο από τουριστικής απόψεως. Η πρώτη αναφορά που βρίσκουμε για το κάστρο αυτό είναι 22 Μαΐου του 1011 σε μια πράξη δωρεάς που εκδίδεται από τον γερμανό αυτοκράτορα  Henry II.Το παλαιότερο τμήμα του κάστρου είναι ο ρωμανικός πύργος .Μέσα στο μεσαιωνικό αυτό κάστρο υπάρχει ένα εκκλησάκι το οποίο είναι του 16 αιώνα το οποίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση μετά από την ανακαίνιση που έγινε το 1700.Το κάστρο βρίσκεται 130 μέτρα πάνω από την λίμνη Bled  όπου και μπορείτε να την θαυμάσετε από ψηλά μέσω του κάστρου. Το κάστρο αυτό ήταν η διοικητική έδρα του Brixen   ενώ σε γερμανικά έγγραφα το συναντούμε ως Veldes.Η φήμη του κάστρου είχε διαδοθεί σε όλο τον κόσμο μέσα από τους ταξιδιώτες οι οποίοι περνούσαν από εκεί αλλά και λόγω της καλής γεωγραφική του θέσης όπου ήταν και ένας λόφος για τις πολλές πολιτικές συναντήσεις όπου έχουν γίνει στο χώρο αυτό.


Εσωτερικό αυλη κάστρου
 
    Στο εσωτερικό του κάστρου μπορείτε να επισκεφτείτε ένα απλό μουσείο που έχουν φτιάξει , το εκκλησάκι, καθώς και κάποια μαγαζάκια όπου πουλάνε σανδάλια κ.α. Αν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να καθίσετε να θαυμάσετε την λίμνη από ψηλά.


Bled lake


Εσωτερικό μουσείου
 
 

Εσωτερικό μουσείου

Εσωτερικό μουσείου

Εσωτερικό μουσείου

Εσωτερικό μουσείου


Εκκλησία κάστρου

Εκκλησία κάστρου
 
Εκκλησία κάστρου

Εκκλησία κάστρου

Εκκλησία κάστρου

Εκκλησία κάστρου
 



Εσωτερικό αυλη κάστρου


είσοδος  κάστρου

Bled lake
 

   

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

La chiesa di San Clemente, Ossia della Beata Vergine della salute - Piran , Slovenia

   
La chiesa di San Clemente, Ossia della Beata Vergine della salute

  Ο καθολικός αυτός ναός βρίσκεται στο κέντρο του Πιραν από την αριστερή πλευρά προς την θάλασσα. Η πρώτη αναφορά που γίνεται για αυτόν τον ναό ,χρονολογικά ανήκει στον 13 αιώνα. Η σημερινή κατάσταση του ναού οφείλετε στις συντηρητικές εργασίες οι οποίες έγιναν από το 1773 μέχρι το 1883. Ο ναός εγκαινιάστηκε από έναν από τους πρώτους ρωμαίους πάπες ενώ ο ναός ονομάζεται και παναγία της υγείας διότι η παναγία ήταν προστάτιδα της πανούκλας τα χρόνια εκείνα που η πανούκλα ήταν αίτιο θανάτου. 

La chiesa di San Clemente, Ossia della Beata Vergine della salute

La chiesa di San Clemente, Ossia della Beata Vergine della salute- εσωτερικό εκλησίας

La chiesa di San Clemente, Ossia della Beata Vergine della salute


Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Cerkev sv. Jurija - Καθολικός Ναός Αγίου Γεωργίου - Piran , Slovenia








   Είναι ο  ναός του Αγίου Γεωργίου ο οποίος χτίστηκε τον 14 αιώνα και βρίσκεται σ ένα λόφο τον οποίο μπορείτε να διακρίνετε από όλη την πόλη. Η σημερινή κατάσταση του ναού που θα δείτε  είναι μετά την ανακαίνιση του 1637 σε στυλ μπαρόκ. Ο ναός εγκαινιάστηκε το 1344 την ημέρα της μνήμης του Αγίου Γεωργίου από εννέα επισκόπους της περιοχής. Το καμπαναριό το οποίο μπορείτε να  επισκεφτείτε και να δείτε από ψηλά ολόκληρη την πόλη είναι κτίσμα του 1608. Αν θυμάμαι καλά η είσοδος για το καμπαναριό είναι 1 ευρώ.