Κυριακή 26 Μαΐου 2013

2013 Eurovision Song Contest - Grand Final - Τελικός Malmö Arena




    Στης 18 Μαΐου 2013 ήμουν στο Μαλμε της Σουηδίας και παρακολούθησα στην Malmö Arena το τελικό της Eurovision 2013.Αφού βρέθηκα εκεί και είδα από κοντά αυτή την γιορτή της Ευρώπης θα ήταν κρίμα να μην δημοσιεύσω τις φωτογραφίες μου μαζί με μερικά σχόλια μου για τον διαγωνισμό.

     Αρχικά θέλω να πω ότι τα τραγούδια της Eurovision 2013 τα άκουσα για πρώτη φορά δυο μέρες μετά το τριήμερο της αποκριάς. Χωρίς να έχω εικόνα των τραγουδιστών αλλά και χωρίς να ξέρω ποια συμμετοχή αντιστοιχεί σε κάθε χώρα ,από το πρώτο μου άκουσμα είχα σκεφτεί ότι το τραγούδι της Δανίας θα κερδίσει το διαγωνισμό ενώ εμένα μου άρεσε περισσότερο το τραγούδι της Ελβετίας. Εκτός από το τραγούδι της Ελβετίας είχα ξεχωρίσει το τραγούδι του Σαν Μαρίνο, της Μολδαβίας, της Ουκρανίας, της Μάλτας ,της Γερμανίας, της Ολλανδίας ,του Αζερβαιτζαν και της Ιρλανδίας. Το τραγούδι της Ρουμανίας μου έκανε μια διαφορετική αίσθηση όπου σκέφτηκα ότι δεν θα αρέσει σε πολύ κόσμο αλλά πάντα πίστευα ότι ο τραγουδιστής με την ερμηνεία του δεν θα περνούσε απαρατήρητος ακόμα και σε αυτούς που δεν τους άρεσε το κομμάτι. Οι προβλέψεις μου κατά κάποιο τρόπο έπεσαν μέσα. Η Ελβετία δεν πήγε στον τελικό λόγω κακής σκηνικής παρουσίας και το Σαν Μαρίνο διότι είναι ένα μικρό κρατίδιο το οποίο δεν έχει καταφέρει ποτέ να περάσει στον τελικό. Την Ελλάδα για να είμαι ειλικρινείς την περίμενα λίγο σε πιο χαμηλή θέση αλλά πιστεύω την βοήθησε το ότι πολλές χώρες δεν είχαν καλή σκηνική παρουσία τον τραγουδιών τους και δεν αναφέρομαι στο θέμα των χορευτικών  αλλά και στον τρόπο ερμηνείας. Τα περισσότερα τραγούδια είχαν τον τραγουδιστή –στρια και τα άτομα που έκαναν τα φωνητικά. Η Ελλάδα θεωρώ πήρε μια καλή και αξιοπρεπέστατη θέση. Έχω κουραστεί να διαβάζω κάθε χρόνο και να ακούω ότι πάντα εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Σύμφωνα με τα Ελληνικά δεδομένα ήμασταν οι καλύτεροι και για αυτό τον λόγω επιλέξαμε και αυτό το τραγούδι να μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό. Με τα δεδομένα άλλων χωρών και με τα μουσικά ακούσματα που έχουν ήμασταν έως και αδιάφοροι σε κάποιους. Η κάθε χώρα έχει την δική της μουσική κουλτούρα η οποία πολλές φορές μοιάζει με τις γείτονες χώρες. Δεν υπάρχει λόγος να μακρηγορήσω απλά μέσα από αυτό το κείμενο μπορώ να εκφράσω κι εγώ την άποψη μου. Μιας και δεν μπήκα σε διαδικασία να απαντήσω σε σχόλια που έχω δει να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.


   01.Amandine Bourgeois - "L'enfer et moi" (France)  Η Γαλλίδα τραγουδίστρια έκανε την αρχή του διαγωνισμού με ένα ωραίο τραγούδι το οποίο δεν πήγε όπως θα ήθελαν. Με το που εμφανίστηκε στην σκηνή κατά το στήσιμο της πριν την έναρξη του τραγουδιού ήταν χαμογελαστή και άνετη και χαιρέτησε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερη χαρά.

   02. Andrius Pojavis - "Something" (Lithuania) Συμπαθητικό τραγούδι και πολύ αγχωμένος πριν την έναρξη του τραγουδιού. Δεν θυμάμαι να χαιρέτησε τον κόσμο κατά το στήσιμο του στην σκηνή όπως συνήθιζαν οι περισσότεροι τραγουδιστές. 

03. Aliona Moon - "O mie" (Moldova) 

04. Krista Siegfrids - "Marry Me" (Finland) Αυτό το τραγούδι ήταν το μοναδικό το οποίο απασχολούσε τους περισσότερους εργαζόμενους που φρόντιζαν την σκηνή οι οποίοι προσπαθούσαν να απομακρύνουν σε σύντομο διάστημα όλες τις καρδούλες που είχαν πέσει κατά την διάρκεια την τραγουδιού για να μπει η επόμενη χώρα στην σκηνή. Βγήκαν οι φυσητήρες και πέταξαν όλες τις καρδιές πάνω στον κόσμο.

05. ESDM - "Contigo hasta el final" (Spain) Ένα τραγούδι το οποίο είχα δει σε δύο εκπομπές της Σουηδίας σχετικά με την eurovision να το επαινουν. Για εμένα ήταν αδιάφορο αλλά όχι και άσχημο στα αυτιά μου. Το βιντεοκλίπ είναι καλύτερο από την παρουσιάσει που είχε το κομμάτι στην σκηνή. 



  06. Roberto Bellarosa - "Love Kills" (Belgium) Αυτό το παιδάκι το χάρηκα πολύ πάνω στην σκηνή διότι έδειχνε ότι δεν πίστευε αυτό που γινόταν και η συγκίνηση του ήταν αληθινή. Ξεκίνησε το τραγούδι του με το γνωστό κλαψιάρικο βλέμμα και με το που φτάνει στο ρεφρέν και αντιλαμβάνεται τον κόσμο από κάτω να τραγουδάει μαζί του ,ξαφνικά αλλάζει το πρόσωπο του με μια χαρά και συγκίνηση σαν να έλεγε δεν το πιστεύω αυτό που γίνετε δω μέσα. Ήμουν ακριβώς μπροστά του και τον έβλεπα και τον χάρηκα περισσότερο απ όλους τους τραγουδιστές στην σκηνή την βραδιά εκείνη. Στο τέλος του τραγουδιού έβαλε τα χέρια του στο πρόσωπο του και δεν πρόλαβε να πει τίποτα.


07. Birgit - "Et uus saaks alguse" (Estonia)

08. Alyona Lanskaya - "Solayoh" (Belarus) Μπορεί να μην κέρδισε τον διαγωνισμό αλλά σ εμένα τουλάχιστον έχει μείνει ως η τραγουδίστρια με τα καλύτερα πόδια στο διαγωνισμό και με ένα εύθυμο τραγούδι το οποίο μου άρεσε αρκετά.

09. Gianluca - "Tomorrow" (Malta)

10. Dina Garipova - "What If" (Russia) Ωραίο τραγούδι και δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση η πέμπτη θέση που πήρε.

11. Cascada - "Glorious" (Germany) Περίμενα ότι θα πήγαινε καλύτερα το τραγούδι αυτό αλλά προφανώς δεν έφτανε η τραγουδίστρια μόνο για να γεμίσει την σκηνή. Πιστεύω είναι τραγούδι το οποίο ήθελε περισσότερα πράγματα στην σκηνή.

12. Dorians - "Lonely Planet" (Armenia)

13. Anouk - "Birds" (Netherlands) Χωρίς ιδιαίτερη σκηνική παρουσίαση και ρούχα πήρε μια καλή θέση στον τελικό. Ένα τραγούδι το οποίο είχε μουσικές εναλλαγές και δεν χρειαζόταν κάτι άλλο για να εντυπωσιάσει. 

14. Cezar - "It's My Life" (Romania) Αυτό το τραγούδι αν δεν είχε το ανυψωτικό μηχάνημα και το όλο ενδυματολογικό και χορευτικό περιτύλιγμα, δεν ξέρω αν θα περνούσε στον τελικό.

15. Bonnie Tyler - "Believe in Me" (United Kingdom) Δεν φαντάστηκα ποτέ στην ζωή μου ότι θα έβλεπα και την Bonnie Tyler. Δεν συμμετείχε για να κερδίσει ,απλά για να εμφανιστεί ξανά στην μουσική σκηνή και να μας πει ότι βγάζει νέο cd.



 16. Robin Stjernberg - "You" (Sweden) Το Σουηδικό τραγούδι δεν το συμπάθησα από την πρώτη μέρα που το άκουσα. Την ημέρα της επιλογής του κομματιού υπήρχαν αντιδράσεις στην Σουηδία. Η επιλογή του κομματιού γίνετε με διαφορετικό τρόπο. Ψηφίζουν 10 ευρωπαϊκές χώρες και η Σουηδοί για την επιλογή του κομματιού που θα τους εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό. Η Ευρώπη διάλεξε αυτό το κομμάτι σε αντίθεση με τους σουηδούς που ψήφησαν άλλο. Την βραδιά εκείνη ήμουν με σουηδούς και βλέπαμε τον διαγωνισμό. Εγώ ως έλληνας και με διαφορετικά ακούσματα είχα τελείως διαφορετική γνώμη από αυτούς και πίστευα άλλο κομμάτι κατάλληλο για τον διαγωνισμό.

17. ByeAlex - "Kedvesem" (Hungary) To τραγούδι αυτό το άκουσα και στα σουηδικά στην σουηδική τηλεόραση μια μέρα πριν τον τελικό .

18. Emmelie de Forest - "Only Teardrops" (Denmark) Μου άρεσε που ήταν ελαφρώς μακιγιαρισμένη και θεωρώ ότι τραγούδησε καλά το τραγούδι της αν και δεν έχει και τόσο ιδιαίτερο σοβαρό στοίχο. 

19. Eythor Ingi - "Ég á líf" (Iceland)

20. Farid Mammadov - "Hold Me" (Azerbaijan)


21. Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis - "Alcohol Is Free" (Greece) Στον τελικό φαινόντουσαν να μην έχουν τόσο άγχος, ιδιαίτερα ο Αγάθωνας. Με το που εμφανίστηκαν πάνω στην σκηνή ό κόσμος άρχισε να χειροκροτεί. 

22. Zlata Ognevich - "Gravity" (Ukraine) Την περίμενα την θέση που πήρε το κομμάτι αν και μια τοπική εφημερίδα του Μάλμε είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα της Παρασκευής 17 Μαΐου ότι μετά τους ημιτελικούς και την παρουσιάσεις των τραγουδιών πρώτη έρχεται η Ουκρανία και δεύτερη η Δανία.

23. Marco Mengoni - "L'essenziale" (Italy) Στην περίπτωση του Ιταλού θα πω ότι καλύτερα θα ήταν να έδειχναν το βιντεοκλίπ αντί για αυτόν πάνω στην σκηνή. Στο πρώτο λεπτό έτσι όπως ήταν στην σκηνή νόμιζα ότι ήταν στο δημοτικό σχολείο και καθόταν για να πει το ποίημα του. Μετά ανοίχτηκε λίγο στις κινήσεις του. Το σακάκι πάλι θα το ήθελα λίγο πιο άνετο .. ή καλύτερα να μην φορούσε σακάκι αλλά κάτι άλλο.

24. Margaret Berger - "I Feed You My Love" (Norway) Εδώ θα γράψω το ίδιο που έγραψα και στον Β ημιτελικό. Μου θύμισε την ταινία με τον Βουτσά ‘’ Ο κότσος και οι εξωγήινοι’’.


25. Nodi Tatishvili and Sophie Gelovani - "Waterfall" (Georgia)

26. Ryan Dolan - "Only Love Survives" (Ireland) Αυτό το τραγούδι το υπολόγιζα μέσα στην δεκάδα και ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα η τελευταία θέση που πήρε. Αυτό που πιστεύω ότι δεν άρεσε είναι η υπερβολική  σκηνική παρουσίαση του τραγουδιού. Ο τραγουδιστής ‘’ χάθηκε’’, πρωταγωνιστές στο τραγούδι ήταν τα τύμπανα και όχι ο τραγουδιστής. 

Loreen

  Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και της αναμονής των αποτελεσμάτων είδαμε κάποια χορευτικά  και τραγούδια τα οποία δεν ξέρω αν τα είδατε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε η Loreen την οποία είδαμε και κρεμασμένη στον αέρα  και τελείωσε με ένα χορευτικό το οποίο έδειξε κάποια έθιμα και στιγμές της θερινής περιόδου των Σουηδών. Αυτό κατάλαβα τουλάχιστον εγώ. Κάτι που συζητήθηκε ιδιαίτερα στην Ελλάδα το οποίο το είδα μέσα από άρθρα που διάβασα στο ιντερνέτ (δεν βλέπω ελληνική τηλεόραση και δεν ξέρω τι λένε και αν είπαν κάτι)  ήταν ο γάμος που έδειξε μεταξύ των αντρών με την παρουσιάστρια πάστορα. Πριν δείξει τον γάμο έδειξαν την μεγαλύτερη καλοκαιρινή τους γιορτή την οποία έχουν περίπου 21 με 23 Ιουνίου. Τότε γιορτάζουν την μεγαλύτερη μέρα του καλοκαιριού και εκείνη την ημέρα συνηθίζετε στην Σουηδία να κάνουν γάμους ομοφυλοφίλων .



Emmelie de Forest

Η νικήτρια του διαγωνισμού Emmelie de Forest κατά την διάρκεια της ερμηνείας της στο τέλος του διαγωνισμού μετά τα αποτελέσματα και την ανάδειξη της ως νικήτρια στο διαγωνισμό της Eurovision 2013 . Only Teardrops - Live ,Grand final (Denmark Eurovision 2013)



Οι φωτογράφοι που φωτογραφίζουν την νικήτρια αποστολή της Δανίας.

Πάει κι αυτό και φέτος..να είμαστε καλά και του χρόνου....




Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

2013 Eurovision Song Contest - Semi-Final 2 - Β Ημιτελικός Malmö Arena

Malmö Arena

 Σήμερα θα κάνω μια ανάρτηση η οποία δεν έχει σχέση με το θέμα του blog αλλά νομίζω το έχω ξανακάνει. Στης 16 Μαΐου ήμουν στον Β ημιτελικό της Eurovision 2013 και θα σας παρουσιάσω μερικές από τις φωτογραφίες  που έβγαλα από τις συμμετοχές των χωρών που διαγωνίζονταν την ημέρα εκείνη. Είχα καλή θέση και μπορούσα σχετικά να βγάλω καλές φωτογραφίες αν και δεν έβγαλα πολλές διότι ήθελα να απολαύσω την εκδήλωση και να μην αναλωθώ σε φωτογραφίες. Ευτυχώς που είχα μαζί μου Ελληνική σημαία από την Ελλάδα διότι στο Μαλμε δεν βρίσκαμε τίποτα. Συνάντησα πολλούς Έλληνες οι οποίοι δεν έβρισκαν να αγοράσουν ελληνικές σημαίες για τον διαγωνισμό. Καθόμουν δίπλα στην σκηνή και η ελληνική σημαία φαίνεται σε όλες τις συμμετοχές των χωρών και ειδικότερα στον τελικό όπου ήμουν στην δεύτερη σειρά μπροστά στην σκηνή. Σας παρουσιάζω τις φωτογραφίες σύμφωνα με την σειρά των χωρών που διαγωνιστήκαν στον Β ημιτελικό.

Petra Mede η παρουσιάστρια του Διαγωνισμού 


 01. Latvia (Here We Go) – Το τραγούδι αυτό δεν μου άρεσε ωστόσο το τραγούδι είχε μεγάλη αποδοχή από το κοινό στην Αρένα και ξεσήκωσαν τον κόσμο από τον πρώτο χαιρετισμό που έκαναν οι τραγουδιστές στον κόσμο πριν την έναρξη του τραγουδιού κατά το στήσιμο τους. 


   02.San Marino (Valentina Monetta – Crisalide)  – Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια στον φετινό διαγωνισμό το οποίο όμως πιστεύω δεν είχε καλή σκηνική παρουσίαση  και δεν νομίζω να έφταιγε ότι το live δεν ήταν και τόσο καλό σχετικά με το ηχογραφημένο κομμάτι.



   03.Fyrom (Esma & Lozano – Pred Da Se Razdeni) – Ένα συμπαθητικό τραγούδι το οποίο όμως δεν τραγούδησε καλά η Esma ,αλλά το κοινό έδειχνε να την έχει μεγάλη αγάπη και να ζητωκραυγάζει το όνομα της.

  04.Azerbaijan ( Farid MammadovHold Me ) – Ένας ήχος πολύ γνωστός για τους Έλληνες και αυτό που θυμάμαι από τον Farid είναι το σάλτο που έκανε για να ανέβει πάνω στον πλαστικό ή γυάλινο κουτί που υπήρχε ο εαυτός του.


05.Finland ( Krista SiegfridsMarry Me) – Ένα τραγούδι το οποίο είχε σημαντική αποδοχή από το κοινό και ειδικά στο σημείο που λέει το τραγούδι Ding Dong.Γινόταν σεισμός την ώρα εκείνη μέσα στην Αρένα.


06.Malta ( Gianluca BezzinaTomorrow) – Το τραγούδι της Μάλτας μου άρεσε αλλά θεωρώ ότι δεν το τραγούδησε και πολύ καλά ο τραγουδιστής αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είχε και κάποιο χορευτικό το κομμάτι. Στο κομμάτι υπάρχει το επιφώνημα οh oh το οποίο ξεσήκωνε τον κόσμο κι εμένα μαζί όπου η κάμερα ήταν μπροστά μου 30 δευτερόλεπτα αλλά ευτυχώς δεν με έδειξε στο σημείο αυτό.



07.Bulgaria (Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov – Samo Shampioni) – Το τραγούδι αυτό είδα ότι δεν άρεσε στον κόσμο και κορόιδευαν την φράση  Samo Shampioni.



  08.Iceland (Eyþór Ingi Gunnlaugsson - Ég á líf) – Ωραίο τραγούδι κατά την γνώμη μου και δικαίως πέρασε στον τελικό.



   09.Greece ( Koza Mostra & Agathonas IakovidisAlcohol Is Free) – Δεν θα μπω στην διαδικασία να πω αν το τραγούδι ήταν καλό ή όχι διότι έχω διαβάσει διάφορα σχόλια στο ιντερνέτ και δεν έχει νόημα να πω κάτι το οποίο έδειξε η θέση που πήρε. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όταν τελείωσε το τραγούδι όλοι οι ξένοι που ήταν γύρω μου από Αγγλία, Τουρκία, Ουγγαρία και άλλες χώρες που δεν θυμάμαι μου είπαν 12 πόντους στην Ελλάδα και πολλά συγχαρητήρια για το τραγούδι. Ένας μου είπε ότι είχε κάτι Γερμανούς πίσω του οι οποίοι την ώρα που βγήκε το ελληνικό τραγούδι έβγαλαν ελληνικές σημαίες και ζητωκραύγαζαν το ρεφρέν του τραγουδιού.Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την Ελληνική συμμετοχή κατα την ώρα του στησίματος τους στην σκηνή πριν την έναρξη του κομματιού.https://www.youtube.com/watch?v=8x-ssFsvtJ8


  10.Israel ( Moran Mazor - Rak bishvilo) – Ένα ωραίο τραγούδι στο οποίο είδα μεγάλη απογοήτευση από τον κόσμο μετά τα αποτελέσματα του ότι δεν πέρασε στον τελικό.


  11.Armenia ( Gor SujyanLonely Planet) – Σ αυτό το τραγούδι είδα την απόλυτη αδιαφορία του κόσμου. Ο κιθαρίστας προσπαθούσε να ξεσηκώσει το κοινό ,το κοινό  ούτε καν τους κοιτούσε. Αισθάνθηκα άσχημα εγώ εκεί μπροστά που έβλεπα τον τραγουδιστή να κοιτάζει τον κόσμο κάτω ο οποίος μιλούσε μεταξύ του και κουνούσα την σημαία εγώ για να δείξω ότι μ αρέσει. Μετά την ανακοίνωση τον αποτελεσμάτων και ακούγοντας ότι πέρασε η Αρμενία στον τελικό ,άκουσα το δυνατότερο ουυυυυυυυυυ το οποίο έχω ακούσει στην ζωή μου. 


12.Hungary (ByeAlex – Kedvesem) Ένα τραγούδι το οποίο αγαπήθηκε πολύ στο κοινό κάτι το οποίο δεν το περίμενα. Είναι ρυθμικό το κομμάτι και χειροκροτούσαν όλοι ακολουθώντας της μουσική του κομματιού.


13.Νorway (Margaret BergerI Feed You My Love) – Συμπαθητική και όμορφη η τραγουδίστρια με ένα πολύ ωραίο κομμάτι το οποίο είχε μεγάλη αποδοχή από το κοινό. Οταν την είδα την τραγουδίστρια έτσι ντυμένη, θυμήθηκα μια ελληνική ταινία με τον Βουτσα. ''Ο κώτσος και οι Εξωγήινοι " 


14.Albania (Adrian Lulgjuraj & Bledar SejkoIdentitet) – Το τραγούδι αυτό ήταν αρκετά συμπαθητικό και πίστευα ότι θα περάσει στον τελικό έστω και τελευταίο. Τελικά πέρασε η Αρμενία και όχι αυτό.


15.Georgia (Sophie Gelovani & Nodi TatishviliWaterfall) – Ένα πολύ όμορφο ντουέτο το οποίο όλοι περιμέναμε ότι θα περάσει στον τελικό. Είναι από αυτά τα τραγούδια που λέμε ‘’τραγούδι Eurovision’’ 



  16.Switzerland ( TakasaYou And Me) – Το δικό μου αγαπημένο κομμάτι για τον φετινό διαγωνισμό το οποίο πέρασε σχετικά πολλά. Άλλαξε όνομα, έκανε δυο βιντεοκλίπ, και δεν μπορούσε να κάνει και πολλά στην σκηνή λόγω τις ιδιότητας τους ως στρατός σωτηρίας. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία κύριος που βλέπετε στο γκρουπ είναι 95 ετών και ονομάζετε Emil Ramsauer.


  17.Romania (CezarIt's my life) – Το τραγούδι αυτό ήταν ιδιαίτερο και άρεσε στους έλληνες σε αντίθεση με άλλους. Εμένα μου άρεσε πολύ και θεωρώ ότι στο τραγούδι βοήθησε πολύ η σκηνική παρουσίαση του. Στο κοινό που ήταν δίπλα μου δεν μπορώ να πω ότι άρεσε και ήταν έκπληξη που πέρασε στον τελικό.




  Agnes – Μιας από τις αγαπητές τραγουδίστριες στην Σουηδία η οποία είναι και δική μου αγαπημένη η οποία τραγούδησε δυο επιτυχίες της, τις οποίες η κρατική τηλεόραση ως συνήθως δεν δείχνει για να βγάλει λεφτά από τις διαφημίσεις. Ευτυχώς που υπάρχει το ιντερνέτ και μπορείτε να ψάξετε να δείτε τα τραγούδια εκεί.

Koza Mostra - Malmö Arena,Eurovision 2013 

- Μετά το αποτέλεσμα της πρόκρισης στον τελικό του Σαββάτου.