Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

TEROR ,GRAN CANARIA - ΙΣΠΑΝΙΑ

Teror - Gran Canaria

   Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου επισκέφτηκα το νησί Gran Canaria και πέρασα και από την πόλη αυτή ,η οποία βρίσκετε κοντά στο Las Palmas.Το  λεωφορείο κάνει αρκετές στάσεις και  περνάει μέσα από την πόλη, κάτι το οποίο σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να φτάσει εκεί, σε αντίθεση με το Maspalomas που είναι στην άλλη άκρη του νησιού και κάνει 1 ώρα. Το λεωφορείο 216 ξεκινάει από τον σταθμό (Estacion) του San Telmo και καταλήγει στο σταθμό της πόλης Teror.Ο δρόμος είναι ανηφορικός και στενός σε κάποια σημεία και για να πω την αλήθεια ,έτσι όπως έτρεχε το λεωφορείο ψιλόφοβήθηκα λίγο στην διαδρομή, επηρεασμένος βέβαια και από μια είδηση που είχα ακούσει τον Νοέμβριο αν θυμάμαι καλά για ένα τουριστικό λεωφορείο που είχα πέσει σε κάποιο σημείο του νησιού.

Teror


  To Teror είναι μια πολύ μικρή πόλη όπου είναι γνωστή για το πανηγύρι που γίνετε στης 8 Σεπτεμβρίου  και λέγετε Virgen del Pino, ενώ στην πόλη μπορεί κάποιος να επισκεφτεί την εκκλησία Basilica de Nuestra Senora Del Pino,το μουσείο Casa de los Patronos de la Virgen  ,τον κεντρικό δρόμο μπροστά από την εκκλησία με τα πολύχρωμα σπίτια και τα περίτεχνα ξύλινα μπαλκόνια, την Κυριακάτικη αγορά πίσω από την εκκλησία, την πλατεία Plaza Teresa de Bolivar και εάν έχετε χρόνο υπάρχει και το Cistercienskloster το οποίο δεν επισκέφτηκα. Μια μικρή πόλη όπου αν είναι στον δρόμο σας ,κάντε και μια στάση να κάνετε μια βόλτα στον κεντρικό δρόμο και στον ναό. Ένα αρνητικό όπου θέλω να επισημάνω είναι ,ότι οι τουαλέτες του σταθμού των λεωφορείων ήταν κλειδωμένες.

Teror - Gran Canaria

Basilica de Nuestra Senora Del Pino

Basilica de Nuestra Senora Del Pino (εσωτερικό)

Basilica de Nuestra Senora Del Pino

Basilica de Nuestra Senora Del Pino

Το μουσείο Casa de los Patronos de la Virgen

Το μουσείο Casa de los Patronos de la Virgen


Teror - Gran Canaria

Teror - Gran Canaria

Plaza Teresa de Bolivar



Teror - Gran Canaria

Κατά την διάρκεια της διαδρομής με το λεωφορείο 



Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ - CARNAVAL DE LAS PALMAS DE GRAN CANARIA 2014 ( ΙΣΠΑΝΙΑ)

Santa Catalina 
  
   Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 επέστρεψα από τα Gran Canaria και συγκεκριμένα από το Las Palmas, όπου είχα επισκεφτεί την πόλη κατά την διάρκεια του καρναβαλιού. Το καθολικό Πάσχα πέφτει φέτος μαζί με το ορθόδοξο ,δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό στις μέρες που εορτάζετε το καρναβάλι στην Ισπανία, αλλά το καρναβάλι δεν έχει τελειώσει ακόμα εκεί. Την βδομάδα αυτή γιορτάζουν το καρναβάλι με εκδηλώσεις στην άλλη πλευρά του νησιού που βρίσκετε το γνωστό Maspalomas.

1 Μαρτίου- Great Carnival Parade

  Μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από τις ωραίες εκδηλώσεις και παρελάσεις, αλλά αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν η διάθεση και το χιούμορ του κόσμου, όπου συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις με πολύ ωραίες και έξυπνες στολές. Μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που παραθέτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του ισπανικού καρναβαλιού, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το νησί και τι μπορεί κάποιος να δει βασικά στο Λας Παλμας, θα το γράψω σε άλλη ανάρτηση που θα αναφέρετε στο νησί.

1 Μαρτίου- Great Carnival Parade


    Μερικές από τις βασικές εκδηλώσεις του καρναβαλιού του 2014 έγινα στης 28 Φεβρουαρίου – Carnival s Queen Gala ,1 Μαρτίου- Great Carnival Parade,2 Μαρτίου- Junior Queen Gala, 3 Μαρτίου-Drag Queen Preselection, 4 Μαρτίου-Body Painting Contest,7 Μαρτίου-Gala Drag Queen και 8 Μαρτίου- Prayer for the Dead Sardine. Εκτός από αυτές τις εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα είχαν στην περιοχή Vegueta το παραδοσιακό καρναβάλι ,όπου κόσμος ντυμένος στα άσπρα κυνηγιόταν και έριχνε ο ένας στον άλλον ταλκ ενώ γύρω από την πλατεία υπήρχε μπάντα όπου 2 ώρες έπαιζε μουσική .Μετά από αυτό ακολούθησε ορχήστρα όπου έπαιξε ισπανικά τραγούδια και ο χορός συνεχίστηκε μέχρι τη μία στην πλατεία και μετά στα μαγαζιά μέχρι το πρωί. Οι περισσότερες εκδηλώσεις έγινα στο πάρκο Santa Catalina  σε μια πανέμορφη και παραμυθένια σκηνή που φτιάχτηκε για το καρναβάλι. Ο καιρός ήταν πολύ καλός χωρίς ζέστη αλλά ούτε και κρύο. Είχαμε ψιλή βροχούλα η οποία κρατούσε κάνα δεκάλεπτο περίπου και σταματούσε. Δεν θα γράψω περισσότερα αλλά θα αφήσω τα βίντεο και τις φωτογραφίες να σας μεταφέρουν το κλίμα αν και δεν μπορούν να μεταδώσουν επακριβώς αυτό που συνέβαινε εκεί. 

1 Μαρτίου- Great Carnival Parade

2 Μαρτίου- Junior Queen Gala ( Η νικήτρια του διαγωνισμού) 

Παραδοσιακό καρναβάλι- Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

  Ένα πολύ διασκεδαστικό έθιμο το οποίο δεν ξέρω πως έχει ξεκινήσει ,αλλά αυτό το άσπρο που βλέπετε στην φωτογραφία  και στο βίντεο παρακάτω είναι ταλκ.Ρίχνουν ο ένας πάνω στον άλλον ταλκ και χορεύουν ντυμένοι στα άσπρα.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 - Μεσημεριανή  παρέλαση που αποτελούνταν από ένα τμήμα των γκρουπ που έκαναν παρέλαση το Σάββατο.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 - Μεσημεριανή  παρέλαση

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 - Μεσημεριανή  παρέλαση

4 Μαρτίου-Body Painting Contest

4 Μαρτίου-Body Painting Contest


Kάποια βίντεο δεν μπόρεσα να τα ανεβάσω με μικρογραφίες και παραθέτω του τίτλους μέσα απο του Youtube.Κανε ένα κλικ πάνω στον τίτλο και θα ανοίξει το βίντεο!Περισσότερα βίντεο σύντομα...




Παραδοσιακό καρναβάλι- Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Abraham Mateo - Senorita (las Palmas de G.C - Junior Queen Gala 2014)

Abraham Mateo