Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

MASPALOMAS ,GRAN CANARIA - ΙΣΠΑΝΙΑ

Faro de Maspalomas

   Το Maspalomas είναι στην νότια πλευρά του νησιού και είναι η τουριστική πλευρά όπου έχει και τις περισσότερες παραλίες. Εγώ πήγα στο Faro de Maspalomas και δεν περπάτησα στην πόλη. Μια περιοχή με φοίνικες ,ξενοδοχεία ,πάρα πολύ κόσμο στα εμπορικά καταστήματα και στα μαγαζιά ,και μερικούς θαρραλέους που έκαναν και μπάνιο στην θάλασσα. Στην περιοχή αυτή είναι πολύ γνωστή η έρημος που υπάρχει όπου βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες ,όπου είναι από την αριστερή πλευρά του φάρου, έτσι όπως τον βλέπουμε τον φάρο. Από την πλευρά του φάρου και αν το πάρετε ευθεία προς τα πάνω, δηλαδή στα όρια της περιοχής αυτής και των ξενοδοχείων, θα δείτε τις Καμήλες όπου μπορείτε να κάνετε και βόλτα. Δεν ξέρω τιμές, διότι εγώ πήγα στο τέλος και ήμουν ψόφιος από την ζέστη και το περπάτημα στους αμμόλοφους. Αυτό που έχω να πω είναι ,ότι οι άνθρωποι εκεί στις καμήλες ήταν πού ευγενική εφόσον μας άνοιξαν και μας άφησαν να ταΐσουμε τις καμήλες . Στην περιοχή δίπλα στις καμήλες είναι το φυσικό καταφύγιο Dunes Maspalomas ,στο οποίο δεν θα δείτε άνθρωπο ντυμένο. Η εποχή που πήγα (Μάρτιος) ήταν η εποχή των συνταξιούχων και ήταν όλοι γυμνοί. Εκεί δίπλα υπάρχει χώρος και για Γκολφ μιας και ξέρω ότι οι Έλληνες ασχολούνται με το γκολφ ,είπα να το γράψω. Οι αμμόλοφοι είναι όμορφοι αλλά  και αρκετά κουραστικό όταν περπατάς για πολύ ώρα εκεί. Ψιλή ,χρυσή άμμος που με το φύσημα του αέρα κάνει ωραία χτενίσματα στην άμμο.













Dunes Maspalomas





Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA, ΙΣΠΑΝΙΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Las Palmas de G.C.

Las Palmas de G.C.

Museo Casa Colon - Las Palmas de G.C.

Parque de San Telmo-Las Palmas de G.C.

Parque de San Telmo-Las Palmas de G.C.



Palacete Rodriguez Quegles-Las Palmas de G.C.

Las Palmas de G.C.

Mercado-Las Palmas de G.C.

Teatro Perez Galdos-Las Palmas de G.C.


Las Palmas de G.C.

Iglesia de San Francisco de Berja y Seminario Conciliar


Ermita de San Antonio Abad

Museo Casa Colon


Plaza de Santo Domingo


Parque Doramas

Λιμάνι

Plaza Hurtado de Mendoza

Catedral de Santa Ana

Πληροφορίες για Gran Canaria στον παρακάτω σύνδεσμο 

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

GRAN CANARIA - LAS PALMAS DE GRAN CANARIA, ΙΣΠΑΝΙΑ

Playa de las Canteras - Las Palmas 

   Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου επισκέφτηκα το νησί Gran Canaria και συγκεκριμένα έμεινα στην πόλη Las Palmas.Το νησί βρίσκετε 150 χιλιόμετρα από την βορειοδυτική ακτή της Αφρικής και είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πόλη που βρίσκετε εκτός συνόρων της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Αφορμή για να ταξιδέψω εκεί τον μήνα αυτό ήταν το γνωστό καρναβάλι της περιοχής αλλά και  τα φθηνά εισιτήρια που βρήκα. Έμεινα οχτώ ημέρες αλλά δεν γύρισα όλο το νησί διότι με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και τα ξενύχτια δεν έμενε και πολύς χρόνος. Κάποια άλλη στιγμή και με παρέα άλλου είδους θα ξαναπάω και θα έχω να πω περισσότερα από αυτά που διαβάζετε τώρα εδώ. 

    Διάβασα διάφορα σχόλια στο ιντερνέτ για τον προορισμό αυτό και ήμουν προετοιμασμένος για το μέρος. Αν έχεις καλή παρέα παντού περνάς καλά. Το καλοκαίρι φαντάζομαι θα δείχνει διαφορετικά το νησί και δεν θέλω να το αδικήσω, απλά θα πω ότι είναι ένα νησί όπως όλα τα νησιά. Δεν νομίζω ότι έχει κάτι το ιδιαίτερο εκτός από την ερημική περιοχή στο Maspalomas που θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες. Είναι όμορφο το νησί απλά δεν είναι κάτι εξωτικό και είναι ένα ταξίδι το οποίο είναι δύσκολο να το κάνει κάποιος από Ελλάδα, διότι κοστίζει αρκετά χρήματα και δεν υπάρχουν απευθείας πτήσης. Δεν θα πω περισσότερα για το αν είναι ωραίο ή όχι το νησί ,απλά θα αφήσω τις ωραίες φωτογραφίες μου να σας ταξιδέψουν στο μέρος αυτό. 

Las Palmas

   Ο καιρός (Μάρτιος) μου θύμιζε καλοκαίρι μιας βόρειας ευρωπαϊκής χώρας και όχι καλοκαίρι Ελλάδας. Είχε λίγο αεράκι αλλά εγώ ήμουν με κοντομάνικο μπλουζάκι και παντελονάκι σε αντίθεση με άλλους που φορούσαν μπουφάν. Είχε πολύ ψιλή βροχούλα που κρατούσε για κανα δεκάλεπτο, και μετά έβγαινε ο ήλιος. Γενικά ο καιρός ήταν συννεφιασμένος αλλά είχε και έναν ήλιο που όταν έβγαινε έκαιγε. Για παράδειγμα την ημέρα που πήγα στο Maspalomas είχε, ήλιο και όταν γύρισα το βράδυ στο ξενοδοχείο διαπίστωσα ότι η μύτη μου είχε γίνει κατακόκκινη και έμοιαζα σαν τον Ρούντολφ μιας και φορούσα γυαλιά ηλίου και κάηκε η μύτη μου.

Triana-Las Palmas

   Νόμισμα της Ισπανίας είναι το ευρώ και οι τιμές μπορώ να πω ότι ήταν λογικές. Έχω επισκεφτεί άλλες πόλεις της Ελλάδας την περίοδο του καρναβαλιού και οι τιμές φτάνουν στα ύψη, σε αντίθεση με την πόλη Las Palmas που και οι τιμές ήταν λογικές και τα μαγαζιά έκλειναν τις ώρες που συνηθίζουν να κλείνουν ,χωρίς να εκμεταλλεύονται την γιορτή αυτή για να βγάλουν περισσότερα χρήματα.

Cabinete Literario - Las Palmas

   Η μεγαλύτερη πόλη του νησιού είναι το Las Palmas αλλά η πιο τουριστική περιοχή για το καλοκαίρι πρέπει να είναι η περιοχή Maspalomas. Εκεί υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και η παραλία Playa del ingles.Εγώ επισκέφτηκα το Las Palmas,Teror και Faro de Maspalomas.Οι φωτογραφίες μου είναι από τα μέρη αυτά, ενώ θα προσθέσω σημεία ενδιαφέροντος σύμφωνα με τα διαφημιστικά φυλλάδια που έχω πάρει από το νησί. 

Gran Canaria από το αεροπλάνο 

  Το Αεροδρόμιο de Gran Canaria βρίσκετε σε απόσταση είκοσι λεπτών με το λεωφορείο από τον σταθμό San Telmo στο Las Palmas και 40 λεπτά απόσταση από το Maspalomas.Υπάρχουν λεωφορεία και για τους δύο προορισμούς και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.globalsu.se .Αν θα έχετε συχνές μετακινήσεις με το λεωφορείο, συμφέρει πολύ η κάρτα Bono όπου μπορείτε να αγοράσετε από τον σταθμό των λεωφορείον στο San Telmo.Στην παραπάνω ηλεκτρονική σελίδα θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα λεωφορεία μέσα στην πόλη αλλά και εκτός πόλης.

Las Palmas

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA 

  Η πόλη ιδρύθηκε το 1478 και είναι μαζί με την Santa Cruz της Τενερίφης, πρωτεύουσα των Καναρίων Νήσων. Στην πόλη αυτή βρίσκετε το λιμάνι του νησιού, η παραλία Playa de las Canteras, το πάρκο Santa Catalina, τα μουσείο  Elder ,ενώ ανεβαίνοντας προς την περιοχή Vegueta θα συναντήσετε το πάρκο Doramas.Στην περιοχή Triana θα δείτε το πάρκο και τον σταθμό λεωφορείον του San Telmo ,τον κεντρικό πεζόδρομο με εμπορικά μαγαζιά που λέγετε Cala Mayor de Triana και προχωρώντας στην περιοχή   Vegueta θα δείτε την παλιά πόλη με τον καθεδρικό ναό, τα πολύχρωμα σπιτάκια με τα ξύλινα μπαλκόνια και τα μουσεία  Canario,Casa de Colon και το μουσείο του καθεδρικού όπου μέσα από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε και τον καθεδρικό ναό. Στην περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε και πολλές εκκλησίες  και διάφορα κτήρια τα οποία θα τα δείτε στους χάρτες που θα πάρετε εκεί από τα γραφεία τουριστικών πληροφοριών .Στον σταθμό του San Telmo μπορείτε να πάρετε χάρτες με τα δρομολόγια των λεωφορείων και της πόλης. Στην περιοχή Vegueta υπάρχει μια κλειστή αγορά  Mercado η οποία είναι απέναντι από το θέατρο της περιοχής, και ακριβώς εκεί είναι ακόμα ένας κεντρικός σταθμός λεωφορείων.

Catedral de Santa Ana

Catedral de Santa Ana

   Η είσοδος για τον καθεδρικό ναό γίνετε μέσα από το μουσείου το καθεδρικού , και η είσοδος τιμάτε με 3 ευρώ. Άν δεν θέλετε να επισκεφτείτε το μουσείο του ναού και θέλετε να επισκεφτείτε δωρεάν τον ναό,μπορείτε να τον επισκεφτείτε την Κυριακή κατα την ώρα της ακολουθίας.

Πεζόδρομος - Triana

Casa de Colon

Πάρκο Doramas

Castillo de la Luz-Las Palmas de Gran Canaria

Teror 

  To Teror είναι μια πολύ μικρή πόλη όπου είναι γνωστή για το πανηγύρι που γίνετε στης 8 Σεπτεμβρίου  και λέγετε Virgen del Pino, ενώ στην πόλη μπορεί κάποιος να επισκεφτεί την εκκλησία Basilica de Nuestra Senora Del Pino, το μουσείο Casa de los Patronos de la Virgen  ,τον κεντρικό δρόμο μπροστά από την εκκλησία με τα πολύχρωμα σπίτια και τα περίτεχνα ξύλινα μπαλκόνια, την Κυριακάτικη αγορά πίσω από την εκκλησία, την πλατεία Plaza Teresa de Bolivar και εάν έχετε χρόνο υπάρχει και το Cistercienskloster το οποίο δεν επισκέφτηκα. Μια μικρή πόλη όπου αν είναι στον δρόμο σας ,κάντε και μια στάση να κάνετε μια βόλτα στον κεντρικό δρόμο και στον ναό. 

Teror 

Περισσότερες φωτογραφίες για την πόλη Teror στον παρακάτω σύνδεσμο..

MASPALOMAS

   Το Maspalomas είναι στην νότια πλευρά του νησιού και είναι η τουριστική πλευρά όπου έχει και τις περισσότερες παραλίες. Εγώ πήγα στο Faro de Maspalomas και δεν περπάτησα στην πόλη. Μια περιοχή με φοίνικες ,ξενοδοχεία ,πάρα πολύ κόσμο στα εμπορικά καταστήματα και στα μαγαζιά ,και μερικούς θαρραλέους που έκαναν και μπάνιο στην θάλασσα. Εγώ έκανα μια προσπάθεια να το βρέξω λίγο αλλά, το νερό ήταν παγωμένο. Στην περιοχή αυτή είναι πολύ γνωστή η έρημος που υπάρχει όπου βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες ,όπου είναι από την αριστερή πλευρά του φάρου, έτσι όπως τον βλέπουμε τον φάρο. Υπάρχει η παραλία του Maspalomas με τα μικρά κιόσκια όπου κάποιος μπορεί να πιει και κάτι, και ένα άλλο που θα σημειώσω είναι ότι σε κάποια σημεία της παραλίας ήταν ο κόσμος χωρίς ρούχα, καθώς υπήρχε και ένα σημείο που ήταν για Gay.Από την πλευρά του φάρου και αν το πάρετε ευθεία προς τα πάνω, δηλαδή στα όρια της περιοχής αυτής και των ξενοδοχείων, θα δείτε τις Καμήλες όπου μπορείτε να κάνετε και βόλτα. Δεν ξέρω τιμές και τι ώρες γίνετε, διότι εγώ πήγα στο τέλος και ήμουν ψόφιος από την ζέστη και το περπάτημα στους αμμόλοφους. Αυτό που έχω να πω είναι ,ότι οι άνθρωποι εκεί στις καμήλες ήταν πού ευγενική εφόσον μας άνοιξαν και μας άφησαν να ταΐσουμε τις καμήλες .Ήταν η πρώτη φορά που με έγλυψε καμήλα στο λαιμό και με πήρε και λίγο στα μάγουλα. Είχε καθαρή αναπνοή όμως και πλυμένα δόντια. Στην περιοχή δίπλα στις καμήλες είναι το φυσικό καταφύγιο Dunes Maspalomas ,στο οποίο δεν θα δείτε άνθρωπο ντυμένο. Η εποχή που πήγα (Μάρτιος) ήταν η εποχή των συνταξιούχων και ήταν όλοι γυμνοί. Εκεί δίπλα υπάρχει χώρος και για Γκολφ μιας και ξέρω ότι οι Έλληνες ασχολούνται με το γκολφ ,είπα να το γράψω. Οι αμμόλοφοι είναι ωραίο θέαμα όπου είναι και αρκετά κουραστικό όταν περπατάς για πολύ ώρα εκεί. Ψιλή ,χρυσή άμμος που με το φύσημα του αέρα κάνει ωραία χτενίσματα στην άμμο.

Dunes Maspalomas 

Maspalomas

Maspalomas

 Περισσότερες φωτογραφίες από το Maspalomas εδώ 

   Εαν έχετε ενδιαφέρον για walking tour ρίξτε μια ματιά εδώ www.excursionsgrancanaria.com. Θα αναφέρω κάποια σημεία ενδιαφέροντος στο νησί, τα οποία προτείνουν στους τουρίστες τα διαφημιστικά φυλλάδια και οι χάρτες που έχω από το νησί. Εσείς μπορείτε να ψάξετε στο ιντερνέτ για  πληροφορίες για αυτές τις τοποθεσίες, και βάσει των στοιχείων που θα βρείτε επιλέγετε αν και πως θα πάτε. Tα φυλλάδια πέρα από αυτά που έχω γράψει προτείνει τον   Jardin Botanico Canario που βρίσκετε κοντά στο Las Palmas den G.C.,La Cumbe ή θα το βρείτε και γραμμένο ως Tejeda όπου είναι η ονομασία της περιοχής,Caldera de Bandama,Barranco de Guayadeque ,Puerto de Mogan,Museo y Parque Arqueologico Cueva Pintada(Galdar) και Puerto de Ias Nieves.

Παραλίες


  Οι γνωστές παραλίες του νησιού είναι Las CanterasPlaya de Amadores,San Agustin,MaspalomasMontana Arena,VenegueraEI InglesLas Burras,EI Juncal και Aguas Dulces. Αν δείτε στον χάρτη που βρίσκονται οι παραλίες, θα δείτε ότι οι εφτά από τις δέκα βρίσκονται στην πλευρά που είναι το Maspalomas.

Maspalomas

Φωτογραφίες από Las Palmas de Gran Canaria εδώ