Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ANTIBES(ΑΝΤΙΜΠ) - ΑΝΤΙΠΟΛΙΣ ,ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ



   Πριν από δυο ημέρες γύρισα από ένα επταήμερο ταξίδι στην Κυανή ακτή ή και όπως αλλιώς συνηθίζετε να λέγετε Γαλλική Ριβιέρα. Είχα διαβάσει πολλά σχόλια από Έλληνες σε διάφορες σελίδες στο ιντερνέτ και τα περισσότερα από αυτά ήταν αρνητικά. Εμένα μου άρεσε και θέλω να ξαναπάω. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά θέλω και τα δικά μου θέλω τα κάλυψε το μέρος αυτό. Εάν θέλετε καθαρές θάλασσες  με άμμο και να κάθεστε όλη μέρα στην παραλία, τότε να καθίσετε στην Ελλάδα. Η περιοχή αυτή της Γαλλίας δεν διαθέτει και τις καλύτερες παραλίες οι οποίες μάλιστα επί το πλείστον έχουν μικρές πέτρες και πάρα πολύ κόσμο. Δεν θα γράψω παραπάνω πράγματα περί αυτού απλά θα αφήσω τις φωτογραφίες μου να μιλήσουν με τον δικό  τους μοναδικό τρόπο.

Antibes

  Θα αρχίσω από τα εύκολα και θα γράψω για μια μικρή παραθαλάσσια πόλη  που βρίσκετε ανάμεσα στην Νίκαια και στης Κάννες και λέγεται Αντιμπ- Antibes. Ο πιο εύκολος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι το τρένο ( SNCF) ,ενώ το πρώτο δρομολόγιο από την Νίκαια για την πόλη αυτή ξεκινάει στης 05.38.Υπάρχουν συχνά δρομολόγια κατά την διάρκεια της ημέρας και το εισιτήριο με επιστροφή από την Νίκαια είναι στα 9 ευρώ. Να έχετε το εισιτήριο μαζί σας διότι γίνονται έλεγχοι και υπάρχει πρόστιμο. Η διαδρομή είναι περίπου 25 λεπτά αλλά μπορεί να κάνει και λιγότερο εάν το τρένο δεν σταματήσει  στις υπόλοιπες στάσεις. Στον σταθμό υπάρχει πρόγραμμα με τα δρομολόγια. Μπορείτε να βγάλετε εισιτήριο από το μηχάνημα με την κάρτα σας ή να περιμένετε στην ουρά κανα τέταρτο συνήθως για να βγάλετε το εισιτήριο σας από τα ταμεία.

Είσοδος παλιάς πόλης από τη πλευρά του παραλιακού δρόμου - Αντιπολις

  Αφού φτάσετε στην πόλη, εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήματα σας μπορείτε να πάτε στην οδό Av. Robert Soleau όπου υπάρχει γραφείο για τουριστικές πληροφορίες το οποίο διαθέτει στον κόσμο δωρεάν χάρτη της πόλης και φυλλάδια για το τι μπορεί να επισκεφτεί.

 Porte de l orme - Antibes 

   Έξω από τον σταθμό θα δείτε την ταμπέλα που σας κατευθύνει στο κέντρο της πόλης ενώ αν θέλετε μπορείτε να πάτε απευθείας στον παραλιακό δρόμο που είναι το λιμάνι port Vauban και να ξεκινήσετε από το Fort Carre (οχυρό) και να περπατήσετε μέχρι την πύλη της παλιάς πόλης.

Antibes 

  Η Αντίπολη – Antibes  κατά την διάρκεια του 5 αιώνα ήταν ελληνική αποικία ενώ το 43 π.Χ. πέρασε στα χέρια της Ρώμης. Κατά τα μέσα του 19 αιώνα με το κτίσιμο πολυτελών κατοικιών από διαφόρους πλουσίους της Ευρώπης έγινε καλοκαιρινός προορισμός ,ενώ κατά το 1946 ήρθε στην πόλη ο Πάμπλο Πικάσο όπου διέμεινε για έξι μήνες στο κάστρο της πόλης το οποίο είναι και το σημερινό μουσείου του Πικάσο όπου εκθέτει διάφορα έργα ζωγραφικής και κεραμικής διακόσμησης τα οποία είχε καλλιτεχνήσει  κατά την διαμονή του ο Πικάσο  στο κάστρο αυτό. Δεν υπήρχε χρόνος για επίσκεψη στο μουσείο διότι έχω δει και αλλού έργα του Πικάσο και για αυτό παραθέτω μόνο μια εξωτερική φωτογραφία του Μουσείου. Γενικά ήμασταν λίγο απροετοίμαστοι και πηγαίναμε στα τυφλά. Ωστόσο τελείως τυχαία βρήκαμε το σπίτι όπου είχε μείνει ο Ναπολέων Βοναπάρτης  με την οικογένεια του το 1794 όπου είχε μετακομίσει στην πόλη αυτή όπου και  αργότερα είχε φυλακιστεί στο Fort Carre (16 αιώνας) όπου βλέπετε στην φωτογραφία. Στην πόλη υπάρχει και η Marineland όπου είναι κάτι το οποίο διαφημίζετε πολύ στην πόλη αυτή. Στην Marineland που είναι λίγο προς τα έξω από το κέντρο της πόλης και πίσω από το οχυρό Fort Carre, εκτός από σόου με δελφίνια μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή με τα ίδια τα δελφίνια. Δεν το επισκεφτήκαμε και αυτό επειδή δεν μας βόλεψε  αν και σόου με δελφίνια είχα δει πριν δυο χρόνια στο ZOO της Βαρκελώνης. Στην πόλη υπάρχουν δυο παραλίες όπου δεν είναι και οι καλλίτερες αλλά μπορείτε εάν θέλετε να κάνετε μπάνιο .Οι παραλίες λέγονται Plage de la gravette and Plage du ponteil. Εμείς κάναμε μπάνιο διότι είχε υπερβολική ζέστη και γι αυτό και δεν προλάβαμε να δούμε και όλα αυτά που περιέχει η πόλη. Είναι μια μικρή πόλη με μαγαζάκια όπως όλα τα τουριστικά μέρη ενώ δίπλα υπάρχει ένα τουριστικό θέρετρο που λέγετε Juan les pins το οποίο περιλαμβάνει μαγαζιά ,καζίνο και γενικά μας το πρότειναν  κάτι γνωστοί από την Νίκαια αλλά τι να πρωτοπρολαβεις να δεις…δεν πήγαμε και εκεί.. την άλλη φορά θα πάμε πιο οργανωμένοι χωρίς την πίεση του χρόνου.

Fort Carre

Η επιγραφή γράφει για τον Βοναπάρτη και υποθέτω οτι αυτό είναι το σπίτι που έμενε με την οικογένεια του.


Μουσείο Πικασο 

Plage de la gravette 

Antibes

Antibes
Το ακόλουθο βίντεο περιέχει εικόνες απο την Κυανή Ακτή 

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Gay Pride ,Parade Stockholm 2014

Stureplan - Stockholm 

   Ξέρω ότι στην Ελλάδα με το άκουσμα Gay Pride βγάζουν σπυριά οι περισσότεροι και το καταλαβαίνω αυτό ,διότι έχουμε μεγαλώσει διαφορετικά και με πολλά πρέπει τα οποία ''επιβάλει ¨ η θρησκεία ,κάτι το οποίο δεν υπάρχει με τον τρόπο αυτό στην Σουηδία. Αφού ήμουν στην Στοκχόλμη κατά την διάρκεια αυτής της γιορτής(2 Αυγούστου), δεν θα μπορούσα να μην πάω αφού είχε χιλιάδες θεατές και φέτος . Στην Σουηδία το Gay Pride είναι μεγάλη γιορτή εναντίων των διακρίσεων,υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ. Ακολουθεί κόσμος κάθε ηλικίας και δεν είναι μόνο μια γιορτή των Gay.Είναι μια ειρηνική διαδήλωση που εγώ την βλέπω ως γιορτή διότι αυτό το συναίσθημα εισέπραξα. Δεν είναι εκδήλωση που προωθεί την gay ζωή,απλά περνάει το μήνυμα ότι πρέπει να τους αποδεχόμαστε όπως τον υπόλοιπο κόσμο.Εγώ τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω αλλά μιλάω για μια κοινωνία που δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα σε πολλά πράγματα. Στις φωτογραφίες θα δείτε να συμμετέχουν στην παρέλαση από τον πρωθυπουργό της Χώρας μέχρι την Εκκλησία,τα σώματα ασφαλείας κλπ.

Περήφανοι γονείς - αυτοί οι άνθρωποι πήραν το μεγαλύτερο χειροκρότημα του κόσμου 

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας στο Gay Pride 





Η Σουηδική εκκλησία στο Pride 



Το μήνυμα της βιβλιοθήκης - ''Η αγάπη έχει πολλές σελίδες ''






Διαμαρτυρία για τις χώρες που δεν δέχονται τους Gay

Γιατί όλα έχουν και την πίσω πλευρά....




Τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν όλους 

Ο Ποσειδώνας και οι γοργόνες τους 

Και η νικήτρια της Eurovision 2014 σε καστανή άποψη..


Pride και σε ελληνικούς γνώριμους ήχους...