Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Alicante - Αλικάντε, Ισπανία


Playa del Postiguet 

  Η Ισπανία είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς και την έχω επισκεφτεί πολλές φορές. Στο πρόσφατο μου δεκαπενθήμερο ταξίδι στη Ισπανία πέρασα και έμεινα και στο Αλικάντε. Μετά από μια εβδομάδα στην Βαρκελώνη με ξενύχτια και λοιπά βρέθηκα στο Αλικάντε. Ήξερα ότι είναι καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός και περίμενα λίγη περισσότερη νυχτερινή ζωή κάτι το οποίο δεν το βρήκα τουλάχιστον από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη. Για να είμαι ειλικρινής δεν εντυπωσιάστηκα από το Αλικάντε χωρις αυτό να σημαίνει ότι είναι άσχημο το μέρος.

Κάστρο Santa Barbara

Πώς να έρθετε

  Στο Αλικάντε μπορείτε να πάτε με τρένο ή και με αεροπλάνο από την Βαρκελώνη. Δεν ξέρω τι σύνδεση έχει με τις άλλες μεγάλες πόλης της Ισπανίας αλλά αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το βρείτε εύκολα στο ιντερνέτ. Εγώ ταξίδεψα με την Vueling από Βαρκελώνη για Αλίκαντε με 44 ευρώ. Η διάρκεια πτήσης ήταν μία ώρα. Εάν θέλετε να ταξιδέψετε με τρένο θα κοιτάξετε στην σελίδα www.renfe.com . Tαξίδεψα με το τρένο από το Αλικάντε για Βαλένθια με 16 ευρω  (δυο ώρες).Εάν έρθετε με τρένο, ο σταθμός είναι σε κεντρικό σημείο της πόλης και μπορείτε να περπατήσετε και με τα πόδια. Εάν έρθετε με αεροπλάνο θα πάρετε το λεωφορείο 6C και θα σας μεταφέρει στην πόλη. Τα δρομολόγια του λεωφορείου είναι μεταξύ 06.00-23.00. Δεν υπάρχει νυχτερινό λεωφορείο για το αεροδρόμιο αλλά μπορείτε να πάτε με ταξί. Η πτήση μου ήταν 06.30 το πρωί και αναχώρησα με ταξί από το Αλικάντε για το αεροδρόμιο και πλήρωσα 18 ευρώ.



Μετακίνηση στην πόλη και εκτός πόλης

   Η πόλη είναι μικρή και μπορείτε να μετακινηθείτε με τα πόδια. Εάν δεν μπορείτε. τότε υπάρχουν και λεωφορεία και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα www.alicante.subus.es. Το λεωφορείο 22 πηγαίνει στην παραλία Sant Joan και περνάει από τον κεντρικό δρόμο Rambla Mendez nunez καθώς και από την πλατεία Puerto del Mar.Εάν θέλετε να μετακινηθείτε με το τραμ σε κάποια άλλη παραλία είτε σε άλλη πόλη ,υπάρχουν 2 στάσεις του τραμ στο κέντρο της πόλης, όπου είναι η στάση Mercado και η στάση Luceros όπου έχουν αφετηρία τα τραμ. Τα δρομολόγια  αναχωρούν κάθε μισή ώρα περίπου απλά υπάρχουν γραμμές που έχουν κοινές στάσεις και δεν χρειάζεται να περιμένετε μισή ώρα. Ο σταθμός των τρένων για τις εκτός μετακινήσεις σας είναι δίπλα στη Plaza de la Estrella και μπορείτε να βγάλετε εισιτήριο και από τα μηχανήματα με την κάρτα σας. Δεν είμαι σίγουρος εάν δέχονται τα μηχανήματα πιστωτικές κάρτες.

Basilica de Santa Maria

Τι να επισκεφτείτε

  Ανάλογα τον χρόνο που έχετε, επιλέγετε και τι θέλετε να δείτε. Δεν έχει κάποιο πάρα πολύ ιδιαίτερο αξιοθέατο ,ωστόσο μπορείτε να επισκεφτείτε το κάστρο Santa Barbara, τον καθεδρικό ναό De San Ncolas και τον ναό Basilica de Santa Maria εάν τα βρείτε ανοιχτα, την πλατεία  Gabriel Miro  και τον δρόμο με τα μανιτάρια που είναι πίσω από την πλατεία, τον πεζόδρομο Explanda de Espana με τις ωραίες κυματιστές πλάκες με την αγορά του αλλά και τον χώρο με τα παιχνίδια για τα μικρά παιδία,την παραλία  Playa del Postiguet με την πολύ ψιλή άμμο που μπορεί πολύ εύκολα να μπει στο μάτι σας όπως μπήκε στο δικό μου και να ξυπνήσετε με ένα μάτι κατακόκκινο που δεν θα μπορείτε να ανοίξετε. Επίσης να κάνετε μια βόλτα στην μαρίνα όπου έχει από εστιατόρια μέχρι και νυχτερινά μαγαζιά. Το Αλικάντε έχει και μουσεία ,αλλά εγώ επισκέφτηκα μόνο το Μουσείο νερού που είναι κοντά στη βασιλική Santa Maria και ή είσοδος είναι δωρεάν. Εάν είστε φίλοι των μουσείων μπορείτε να επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο, το Alicante city museum musa, museum of contemporary art of Alicante, Gravina five arts museum,Hogueras museum,Bullfighting Museum,Nativity Museum και Museo Volvo Ocean Race.

κάστρο Santa Barbara

   Για το κάστρο Santa Barbara μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο απλά δεν υπάρχουν πολλές θέσεις για παρκινγκ, μπορείτε όμως να πάτε με τα πόδια ακολουθώντας τις ταμπέλες αν και είναι κουραστικό αλλά έχετε την ευκαιρία να δείτε τα στενάκια του Αλικαντε. Ο πιο εύκολος τρόπος για το κάστρο  είναι να πληρώσετε 2.75 ευρώ και να ανεβείτε με το ασανσέρ που υπάρχει μετά την πλατεία Puerta del mar και απέναντι από την παραλία Postiguet.Η είσοδος στο κάστρο είναι δωρεάν και μπορείτε να δείτε το Αλικάντε από ψηλά.

Explanda de Espana

  Για ποτό μπορείτε να πάτε στην περιοχή Barrio στα στενά της παλιάς πόλης κοντά στον καθεδρικό ναό. Μετά μπορείτε να συνεχίσετε την έξοδο σας στα μαγαζιά στην μαρίνα του Αλικαντε. Για φαγητό υπάρχει ένας πεζόδρομος που είναι γεμάτος εστιατόρια και είναι ο δρόμος Castanos .Εάν θέλετε να φάτε και κάτι ελληνικό θα βρείτε και ελληνικό εστιατόριο το οποίο δεν το επισκέφτηκα, αλλά κάπου είδα μια διαφημιστική αφίσα στον δρόμο.

Το Αλικάντε απο το κάστρο

Πλατεια Miro 

O δρόμος με τα μανιτάρια 

Playa del Postiguet 

   Με το τρένο μπορείτε να κάνετε μονοήμερη εκδρομή εάν θέλετε στην Βαλένθια ή στην Murcia στην οποία το μοναδικό αξιοθέατο είναι ο καθεδρικό της και γι αυτό δεν την επισκέφτηκα. Εάν θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε και το νησάκι Tabarca για το οποίο αναχωρεί καραβάκι από το Santa Pola.Με το τραμ μπορείτε να φτάσετε μέχρι την πόλη Benidorm (μιάμιση ώρα με το τραμ) και εάν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε με την γραμμή L9 που περνά από Altea και φτάνει μέχρι την Denia.Απλά εάν θέλετε να γυρίσετε στο Αλικάντε την ίδια μέρα θα πρέπει να ξεκινήσετε νωρίς.

Playa del juan

 Το Αλικαντε το επισκέφθηκα για δεύτερη φορά τον Δεκέμβριο του 2022, και αυτή την φορά επισκέφθηκα και δυο πόλεις που είναι εκεί κοντά , την Μούρθια και το Elche.Τα παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια ιδέα για τις πόλεις αυτές. Εάν σας αρέσουν τα βίντεο μου, κάντε ένα like και εάν θέλετε να βλέπετε περισσότερα βίντεο ταξιδιωτικού περιεχομένου μην ξεχάσετε να κάνετε μια εγγραφή στο κανάλι μου στο Youtube.  

Μούρθια

Αλικάντε

Elche








Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Benidorm - Costa Blanca ,Ισπανία


Παραλία Levante

   Πριν από 4 ημέρες γύρισα από το δεκαπενθήμερο ταξίδι μου στην Ισπανία. Συγκεκριμένα επισκέφτηκα για 1 εβδομάδα την Βαρκελώνη μαζί με φίλους και μετά συνέχισα προς Βαλένθια, Αλικάντε,  Άλτεα και Μπενιντόρμ. Το Benidorm είναι μια πόλη με ουρανοξύστες ,θάλασσα και πολλούς τουρίστες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι στην περιοχή Costa Blanca και είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό στην περιοχή του Αλικάντε. Πρώτη έρχετε η Βαλένθια,μετα η Μουρθια και μετα το Αλικάντε. Εγώ αναχώρησα από το Αλικαντε με το τραμ με την γραμμή L1 Luceros-Benidorm όπου πλήρωσα 3.75 (εάν θυμάμαι καλά- μόνο για να πάω) και σε μια και μισή ώρα ήμουν εκεί. Η στάση του τραμ είναι λίγο ψηλά και το κατέβασμα στην πόλη με τα πόδια είναι εύκολο, το δύσκολο είναι το ανέβασμα αλλά γι αυτό υπάρχουν και τα ταξί.


    Η πρώτη εντύπωση ήταν λίγο αρνητική βλέποντας όλα αυτά τα ψηλά και κακόγουστα κάποιες φορές κτήρια. Μετά συνήθισε το μάτι μου και άρχισα να τα βλέπω συμπαθητικά. Τα αγάπησα κατά την ώρα της δύσης του ηλίου όπου όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες παραλία ήταν πανέμορφη. Ενώ κατεβαίνετε τον κεντρικό δρόμο κάποια στιγμή φτάνετε σε ένα σημείο όπου σας λέει να πάτε αριστερά ή δεξιά με επιλογή δυο διαφορετικές ονομασίες παραλιών που είναι η Levante και Poniente.Εγώ πήγα προς την Levante και μετά από περπάτημα βγήκα σε ένα κεντρικό δρόμο με καταστήματα, και ο αμέσως επόμενος ήταν ο πεζόδρομος στην παραλία. Ήταν γύρω στις 17.00, 19 Αυγούστου  και η παραλία είχε πολύ κόσμο ,τα μαγαζάκια στον πεζόδρομο ήταν σχεδόν γεμάτα και την συνέχεια θα την δείτε από τις λιγοστές φωτογραφίες που τράβηξα. Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία μπορείτε να πάτε σε μια μικρή παραλία που βρίσκετε δίπλα. Θα περπατήσετε πίσω από τα ξενοδοχεία μετά το τέλος της παραλίας. και θα βγείτε στην μικρή αυτή παραλία με τα πεντακάθαρα νερά όπου θα κολυμπάτε ανάμεσα στα ψάρια. .Η μικρή αυτή παραλία είναι και γυμνιστών απ ότι κατάλαβα, αλλά εγώ μόνο δυο άτομα είδα χωρίς μαγιό. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο εκεί με το μαγιό σας. Δεν έχω να πω κάτι άλλο γιατί δεν έκατσα πολύ εκεί.  Εαν έχετε παιδιά εκεί κοντά θα βρείτε  και το Terra Mitica.Υπάρχει στάση του τραμ.



  Θα τελειώσω με μια είδηση η οποία δημοσιεύθηκε μια ημέρα πριν πάω εγώ σε αυτή την παραλία, όπου λέει ότι ένα σκυλόψαρο επιτέθηκε σε 11χρονο παιδί. Ευτυχώς το παιδί έχει μόνο ένα σημάδι και τίποτα παραπάνω. Η είδηση άρχετε από σουηδική σελίδα και είναι εδώ http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/807156-turister-i-chock-efter-hajattack-pa-pojke




Η μικρη παραλία δίπλα στην παραλία Levante-Παραλία Rincon de loix