Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΠΟΥΚΕΤ - PHUKET

Patong - Phuket

     To Phuket   βρίσκεται στην θάλασσα Andaman είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της. Έχει κλίμα τροπικό και την περίοδο του δικού μας καλοκαιριού στην Ταϊλάνδη ξεκινούν οι  μουσώνες, μικρές δυνατές βροχές οι οποίες μπορεί να είναι δυνατές αλλά έχουν συνήθως μικρή διάρκεια. Η γλώσσα τους είναι τα Ταϊλανδέζα  αλλά οι περισσότεροι από τους κατοίκους μιλούν αγγλικά, έστω τα βασικά λόγω του τουρισμού που έχουν απλά τα αγγλικά τους έχουν μια διαφορά στις καταλήξεις διότι είναι επηρεασμένη από την δική τους γλώσσα.

Phuket

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ

   Όποτε και να πάτε το σίγουρο είναι ότι θα μπορείτε να κάνετε μπάνιο στην θάλασσα, απλά ανάλογα με την εποχή που θα πάτε υπάρχει διαφοροποίηση στις τιμές. Από 15 Νοεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου θεωρείτε η ακριβή περίοδος, από 16 Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου με Απρίλιο θεωρείτε η μεσαία περίοδος και από Απρίλιο που ξεκινούν οι μουσώνες μέχρι και Οκτώβριο είναι η Χαμηλή περίοδος.

Patong - Phuket

ΓΕΝΙΚΑ

    Το Πουκετ είναι όπως προείπα το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και είναι σε μέγεθος περίπου όσο είναι η Ρόδος. Ένα νησί για χαλαρές διακοπές αλλά και για πολλές δραστηριότητες. Μεγάλες παραλίες μέσα σε κατοικήσιμες περιοχές αλλά και καταπράσινες παραλίες που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις με μια βόλτα με το μηχανάκι ή το αυτοκίνητο. Βραδινή ζωή για όλα τα γούστα ,από ήρεμες απλές και ξεκούραστες βραδιές μέχρι ..το εντελώς αντίθετο. Ένα νησί με τουρισμό απ όλο τον κόσμο και όλες τις φυλές ,με καλό φαγητό με διεθνείς κουζίνα ,με τα εμπορικά καταστήματα, τους πλανόδιους πωλητές και τα παζάρια . Δεν θα πω πολλά γι αυτό το μέρος θα σας αφήσω να τα ανακαλύψετε μόνοι σας όπως έκανα και εγώ όταν πήγα εκεί. Είναι ένα ταξίδι το οποίο θεωρώ ότι μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας φτάνει να είστε λίγο οργανωτικοί. Κλείνετε από ένα πρακτορείο ή από το ιντερνέτ  τα εισιτήρια (πριν κλείσετε εισιτήρια από το ιντερνέτ ρωτήστε και σ ένα πρακτορείο που να ειδικεύεται σ αυτά τα ταξίδια διότι μπορεί να τα βρείτε φθηνότερα από το ιντερνέτ όπως τα βρήκαμε κι εμείς) και το ξενοδοχείο και τα υπόλοιπα τα ανακαλύπτετε εκεί. Εγώ απλά θα πω κάποια πράγματα έτσι απλά για να σας δώσω μια γεύση για το  τι θα δείτε και τι μπορείτε να κάνετε. Έχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που επισκέφτηκα το νησί αλλά με αυτά που θυμάμαι και με τις φωτογραφίες που παραθέτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από κάποια πράγματα.

Patong - Phuket

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

     Το αεροδρόμιο τους είναι 32 χιλιόμετρα από το Πουκετ και ο κωδικός του HKT. Με το που θα φτάσετε εκεί αν δεν έχετε κανονίσει να σας πάρουν από το ξενοδοχείο που θα μείνετε και χρειαστεί να πάρετε ταξί να κανονίσετε πρώτα το ποσό που θα δώσετε στον ταξιτζή πριν ξεκινήσετε. Όλα εκεί θέλουν το παζάρι τους εκτός από μερικά εμπορικά καταστήματα που θα διαπιστώσετε ότι δεν κάνουν παζάρια και δεν ρίχνουν τις τιμές. Αν θυμάμαι καλά η διαδρομή για την Πατόνγκ από το αεροδρόμιο είναι 400 με 450 μπατ.




 ΔΙΑΜΟΝΗ

      Η διαμονή σας είναι κάτι που θα το κρίνετε εσείς, δηλαδή ανάλογα με αυτό που ψάχνει ο καθένας…υπάρχουν ωραία ξενοδοχειακά συγκροτήματα τα οποία είναι εκτός αλλά και εντός κατοικήσιμων περιοχών .Ανάλογα την παρέα που έχετε θα βρείτε και το ανάλογο σημείο διαμονής …..αν είστε ζευγάρι καλό θα ήταν να μείνετε σε μια ήσυχη περιοχή κοντά στις παραθαλάσσιες  περιοχές Καρον ή Κάτα ενώ αν δεν είστε ζευγάρι και θέλετε να ζήσετε τους βραδινούς έντονους ρυθμούς του Πουκέτ καλό θα ήταν νε μείνετε κοντά στην περιοχή Πατονγκ.

Phuket Zoo

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ


      Στην πρώτη βόλτα που θα κάνετε περάστε και από τα τουριστικά πρακτορεία να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες - εκδρομές που μπορείτε να κάνετε και να βγάλετε ένα πρόγραμμα δικό σας ποια από  αυτά θέλετε να κάνετε και πότε. Πάρτε τα διαφημιστικά φυλλάδια ,πάρτε προσφορές από τα πρακτορεία και κάντε παζάρια. Πριν δηλώσετε την εκδρομή κάντε κι ένα ερώτημα στο ξενοδοχείο που μένετε για τις εκδρομές και τις τιμές διότι συνεργάζονται με κάποια πρακτορεία εκδρομών. Μια εκδρομή που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τα κοραλλιογενή  νησάκια Phi Phi  όπου θα σας πάνε να κάνετε μπάνιο και στην γνωστή παραλία που γυρίστηκε η ταινία ‘’Η παραλία’’  με τον Λεονάρντο Ντικάπριο. Από εκεί και πέρα βλέπετε τα φυλλάδια και κρίνετε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας τι άλλο θέλετε να κάνετε…..υπάρχει εκδρομή στο νησί του James Bond  όπου γυρίστηκε η ταινία χρυσοδάκτυλος, μπορείτε να κάντε σαφάρι με τζιπ, να κάνετε βόλτα με ελέφαντα ,να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο όπου μπορείτε να βγείτε φωτογραφίες με φίδια κ.α. αλλά και να δείτε τα σώου με τους κροκόδειλους, μαϊμούδες κ.α., να κάνετε ιππασία στην παραλία κάτι το οποίο θέλω να ξανακάνω, να κάνετε καρτ το οποίο βρίσκετε στον δρόμο που πάει από την Πατόνγκ για την πόλη του Πουκέτ, να δείτε το σώου με τους ελέφαντες Phoket Fantasea με τους 40 χορευτές και τους 30 ελέφαντες,  να κάνετε  Bungea Jump και πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες τις οποίες βρίσκετε και στην Ελλάδα απλά εκεί θα τις βρείτε λίγο πιο φθηνές. Καλό θα είναι να νοικιάσετε ένα μηχανάκι ή αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας για να κάνετε τον γύρω του νησιού και να ανακαλύψετε πράγματα και παραλίες μόνοι σας.

Nησάκι απο το συγκρότημα νησιών Phi Phi
 ΦΑΓΗΤΟ

   Θα βρείτε πολλά μαγαζιά για φαγητό τα οποία όμως έχουν περισσότερο διεθνής κουζίνα και αυτά που θα δείτε να είναι πιο συχνά στα πιάτα του κόσμου είναι ο αστακός , οι καραβίδες, γαρίδες ,καβούρια και ψάρια. Τα θαλασσινά τα επιλέγετε εσείς , σας τα ζυγίζουνε σας λένε την τιμή και μετά σας λένε πώς θέλετε να το ψήσουν. Φρούτα και γλυκά σε μεγάλη ποικιλία και με γεύση…..ειδικά οι μπανάνες και το καρπούζι….


   Θα συναντήσετε μαγαζιά με γεύσεις από Ιαπωνία, Βρετανία , Ινδία, Γαλλία ,Ιταλία κ.α. Μερικά από τα πιάτα που χαρακτηρίζουν την περιοχή είναι τα τηγανιτά νουντλς σε σούπα τα οποία νουτλς συνοδεύονται κάποιες φορές από πικάντικη κάρυ σος ,τηγανιτά στρείδια με αυγά και ρίζα taro ,spring-rolls κ.α. Γενικά τα φαγητά είναι λίγο πικάντικα λόγο της σος που έχουν. Προσοχή με τα λαχανικά διότι δεν ξέρετε πόσο καλά είναι πλυμένα ή βρασμένα……

Patong - Phuket

ΒΡΑΔΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

   Η πιο πολυσύχναστη περιοχή από θέμα διασκέδασης είναι η  Patong και μετά πάνε το PhuketKaron και η Kata. Αν θέλετε φασαρία και άλλα πράγματα το κέντρο της διασκέδασης είναι η Πατόνγκ. Υπάρχει ένας κεντρικός δρόμος ο οποίος από το απόγευμα κλείνει για τα αυτοκίνητα και γίνετε πεζόδρομος με αποτέλεσμα να γεμίζει κόσμο και πλανόδιους πωλητές με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να βρείτε μέρος να καθίσετε. Κάθετα με τον πεζόδρομο υπάρχουν πολλά δρομάκια τα οποία οδηγούν σε  στενούς δρόμους γεμάτους μαγαζιά……..αν ακούσετε και κανένα ελληνικό τραγούδι μην παραξενευτείτε …εγώ τουλάχιστον άκουσα δύο…..Όσο για τα ποτά είναι σχετικά φθηνά, ανάλογα το μαγαζί που θα πάτε…..και τι θέλετε να συνοδεύεται μαζί με το ποτό….

Patong - Phuket
ΨΩΝΙΑ – ΑΓΟΡΕΣ

    Το Πουκέτ είναι το πιο τουριστικό σημείο της Ταϊλάνδης και οι τιμές δεν είναι τόσο φθηνές όσο ακούγεται….όλα αυτά είναι σχετικά….ανάλογα με το τι θέλετε να ψωνίσετε…υπάρχουν εμπορικά καταστήματα , παζάρια ,υπαίθριες αγορές που είναι κάθε Σάββατο, πλανόδιοι πωλητές και πολλά μαϊμού προϊόντα. Στην Πατόνγκ υπάρχουν πολλά μαγαζιά στον παραλιακό δρόμο καθώς και μεγάλο εμπορικό κατάστημα. Μια βόλτα για ψώνια κάντε μέχρι το Πουκέτ το οποίο σαν πόλη δεν θυμάμαι να είχε κάτι άλλο ενδιαφέρον…..κάντε μια βόλτα στο παλιό ιστορικό κέντρο στο οποίο υπάρχει αγορά …Γενικά σε όλες τις περιοχές που θα επισκεφτείτε κάντε και μια μικρή βόλτα διότι οι τιμές έχουν μεγάλη διαφορά από τα εμπορικά κέντρα…απλά να θυμάστε πάντα να κάνετε παζάρια. Οι περιοχές που εκτός από θάλασσα  έχουν και  αγορές είναι η Κάρον, η Κάτα η Μπανγκ Ταο με την υπαίθρια αγορά και η παραλία Σοριν. Θα βρείτε ρούχα, παπούτσια ,χαλιά ,ξύλινα φθηνά διακοσμητικά, υφάσματα μεταξωτά .κοστούμια κ.α.

Phuket

    Επειδή όπως καταλάβατε έχετε να κάνετε πολλά πράγματα τα οποία θα σας κουράσουν σωματικά καλό είναι να κάνετε και κανένα μαγαζάκι κανένα καθαρισμό προσώπου  που θα σας ξεκουράσει και θα σας δίνει δύναμη για την επόμενη ημέρα…….

Laem sing beach - Phuket

Για να δείς φωτογραφίες απο τον Phuket Zoo πάτησε εδώ
Για να δείς φωτογραφίες απο το PHUKET RIDING CLUB πάτησε εδώ
Για να δείς φωτογραφίες απο την παραλια Patong στο Phuket πάτα εδώ
Για να δείς φωτογραφίες απο την παραλία Laem Sing στο Πουκετ πάτησε εδώ
Για να δείς φωτογραφίες απο τα James Bond Islands πάτησε εδώ


Στο εμπορικό κέντρο του Πουκετ- Ιστορια του Πουκετ πάνω σε νερό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου