Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΙΕΡΙΧΩ

Σαραντάριο Όρος

     Μια παλιά πόλη και πολύ γνωστή από τις αναφορές που έχουμε στα κείμενα της Καινής Διαθήκης μιας και από αυτή την πόλη περνούσε ο Χριστός για να πάει στα Ιεροσόλυμα. Βρίσκεται στην κοιλάδα του Ιορδάνου Ποταμού και απέναντι βρίσκεται η Νεκρά θάλασσα. Στην Ιεριχώ μέσα από τα κείμενα που διαβάζουμε έχουν περάσει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Ο προφήτης Ελισαίος και ο Προφήτης Ηλίας. Στην Ιεριχώ ήταν που συνάντησε ο Χριστός τον Ζακχαίο πάνω στην Συκομορέα η οποία Συκομορέα βρίσκεται στο μοναστήρι του Προφήτου Ελισαίου
.
Μονή Προφήτου Ελισσαίου-Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος

ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ

      Στην Ιεριχώ μπορείτε να ανεβείτε με το τελεφερίκ και να προσκυνήσετε στο Σαραντάριο όρος όπου βρίσκετε το Μοναστήρι του Πειρασμού. Το όρος έχει πάρει την ονομασία αυτή διότι είναι το μέρος όπου νήστευε ο Χριστός για 40 μέρες και δέχθηκε τους πειρασμούς από τον διάβολο.
      Αφού προσκυνήσετε μετά θα πάτε για ψώνια……η περιοχή αυτή είναι γνωστή για τις κρέμες – άλατα που έχει από την περιοχή της  Νεκράς Θάλασσας.

Σαραντάριο Όρος

Σαραντάριο Όρος

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
       Ακριβώς απέναντι από την Ιεριχώ Βρίσκετε ο Ιορδάνης Ποταμός. Είναι ο πιο γνωστός ποταμός και πολλά γεγονότα συνέβησαν στην περιοχή αυτή. Είναι ο Τόπος της Βάπτισης του Χριστού , το μέρος όπου χωρίστηκαν οι Δώδεκα φυλές του Ισραήλ πριν μπουν στην Γη της επαγγελίας  και το μέρος όπου αναλήφθηκε ο Προφήτης Ηλίας. Τα γκρουπ στο σημείο αυτό κάνουν αγιασμό όπου οι πιστοί ενδεδυμένοι με άσπρους χιτώνες μπαίνουν στον ποταμό και αγιάζονται(να φροντίσετε να έχετε μαζί σας ρούχα-πετσέτα και ότι άλλο πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε για να μπορέσετε να μπείτε στον ποταμό. Υπάρχει χώρος όπου μπορείτε να αλλάξετε, απλά να έχετε στο νου σας τα πράγματα σας).

Ιορδάνης Ποταμός


Ιορδάνης Ποταμός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου