Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΙΣΡΑΗΛ

Φρικτός Γολγοθάς

     Πριν από ένα χρόνο επισκέφτηκα το Ισραήλ για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, εκεί όπου περπάτησε ο Χριστός ,έζησε, δίδαξε αλλά και μαρτύρησε για την δική μας σωτηρία. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις όλα αυτά τα οποία έχουμε διαβάσει στην Καινή Διαθήκη αλλά και στα έργα των Αγίων Πατέρων ζωντανά στα μάτια σου,  δημιουργούνται  εικόνες από την γέννηση έως Και την Σταύρωση του Χριστού μας. Πιστεύω ότι ακόμα κι ένας άπιστος να βρεθεί εκεί ,θα επηρεαστεί από το δέος που πηγάζει απ όλα αυτά τα Άγια Προσκυνήματα τα οποία με μεγάλη προσπάθεια και δύναμη σωματική αλλά και ψυχική διαφυλάττουν από τους απίστους οι άνθρωποι του ελληνικού Πατριαρχείου. Τα Άγια Προσκυνήματα είναι μοιρασμένα μεταξύ Αράβων, Κοπτών ,Εβραίων και Ελλήνων .Κάθε μέρος που θα επισκεφτείτε έχει και την δική του ιστορία για το πώς διαφυλάχθηκε στα ελληνικά χέρια ή για το πώς πέρασε στα χέρια των άλλων δογμάτων. Δεν θα πω περισσότερα απλά θα σας αφήσω να τα μάθετε εκεί που θα πάτε……μην διστάσετε να μιλήσετε με τους πατέρες οι οποίοι θα σας διηγηθούν την ιστορία του κάθε προσκυνήματος αλλά και τις εμπειρίες και τις δυσκολίες που έχουν περάσει τα χρόνια τα οποία  βρίσκονται εκεί.

Χρυσή Πύλη-Iεροσόλυμα

    Επειδή τα προσκυνήματα δεν βρίσκονται μόνο στα Ιεροσόλυμα αλλά και σε άλλες πόλεις ,θεωρώ ότι είναι καλό να επισκεφτείτε το Ισραήλ  με κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο το οποίο ειδικεύετε σε αυτές τις εκδρομές. Να προσέχετε που τρώτε , τους πλανόδιους πωλητές , τα πορτοφόλια σας να μην φαίνονται τα λεφτά που έχουν μέσα και να κάνετε παζάρια στις αγορές σας. Για το θέμα του φαγητού θα σας πρότεινα να τρώτε στο ξενοδοχείο(συνήθως τα πακέτα αυτών των εκδρομών περιλαμβάνουν και ημιδιατροφή ή πλήρης διατροφή).

     Το Ισραήλ είναι μια χώρα η οποία βρίσκετε στην Ανατολική Μεσόγειο κι έχει πρωτεύουσα το Τελ-Αβίβ. Ο πληθυσμός της είναι γύρω στα 6,5 εκατομμύρια και θα συναντήσετε από εβραίους, Παλαιστίνιους άραβες ,Αρμένιους, Αιθίοπες Ιουδαίους κ.α.


Τείχη παλιάς πόλης-Ιεροσόλυμα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

(α) Να έχετε μαζί σας γυαλιά ηλίου διότι τον περισσότερο καιρό του χρόνου έχουν καλό καιρό κι έχει ήλιο,
(β) Άνετα παπούτσια για περπάτημα και όχι τακούνια οι γυναίκες -θα δυσκολευτείτε να περπατήσετε μέσα στην παλιά πόλη.
(γ) Να πίνετε νερό μόνο από εμφιαλωμένα μπουκάλια.
(δ) Να μην τρώτε ωμά λαχανικά και να πλένετε καλά τα φρούτα όταν τα πιάνετε και να μην τα τρώτε με τις φλούδες.
(ε) Για καλό και για κακό πάρτε μαζί σας και Κανά χαπάκι για την δυάρια - αχρείαστο να είναι.
(ζ) Να μην βάζετε παγάκια στο νερό σας ή σε ότι άλλο ζητήσετε να πιείτε.

ΩΡΑ

Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ώρα, είναι ίδια με την ώρα της Ελλάδος.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

Ο κωδικός για Ελλάδα είναι 0030
Ο κωδικός για Ισραήλ είναι 00972

ΝΟΜΙΣΜΑ

    Το νόμισμα τους είναι το Σεκελ (NIS) – την ισοτιμία με το ευρώ δείτε την , την εποχή που θα επισκεφτείτε το Ισραήλ.

ΓΛΩΣΣΑ

     Η επίσημη γλώσσα είναι τα εβραϊκά, μια γλώσσα σημιτικής καταγωγής με μεγάλη ιστορία. Τα αγγλικά είναι μια γλώσσα όπου είναι σε ευρεία χρήση σε όλες τις περιοχές.

Παλαιά πόλη-Ιεροσόλυμα

      Όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο αναχώρησης σας ,θα περάσετε από έλεγχο και συνέντευξη από την ασφάλεια του Ισραήλ. Είναι κάτι που γίνετε για το καλό σας και πρέπει να πείτε την αλήθεια σε αυτά που θα σας ρωτήσουν. Όσο χαζές και να σας φανούν οι ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνουν πρέπει να απαντήσετε διότι έχουν τον λόγο τους που σας ρωτούν αυτά τα πράγματα.

      Αυτά είναι για  την περίοδο προ του ταξιδιού, στην συνέχεια θα αναφέρω  κάθε πόλη ξεχωριστά, σε κάθε προσκύνημα με τις ανάλογες φωτογραφίες αλλά και βίντεο της περιοχής.

Παλιά πόλη - Ιεροσόλυμα
Για Ιεροσόλυμα -Ναός Αναστάσεως πάτησε εδω

 
Για Ιεροσόλυμα (Πραιτώριο - Οδός Μαρτυρίου) πάτησε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου