Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΖΥΡΙΧΗ - ZURICH - ΕΛΒΕΤΙΑ

Ζυρίχη - Ποταμός Λίματ 

   Πριν από λίγο καιρό έκανα ένα πολύ σύντομο ταξιδάκι στην Ζυρίχη την πρωτεύουσα της Ελβετίας. Θα σας περιγράψω με λίγα λόγια αυτά τα οποία είδα και επισκέφτηκα στην πόλη αυτή. Το κέντρο της πόλης είναι δίπλα στον ποταμό Λίματ  κάτι το οποίο σας βοηθάει ως προς το να προσανατολιστείτε ευκολότερα  και να μην υπάρχει πιθανότητα να χαθείτε. Το ιστορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται βόρεια από το σημείο όπου εκβάλει ο ποταμός. Η ιστορία της Ζυρίχης ξεκινάει από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που ήταν γνωστή με το όνομα Turicum και αποτελούσε σημείο είσπραξης φόρων. Η πόλη αναπτύχθηκε την εποχή του Μεσαίωνα  ενώ από τον 19 αιώνα αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Ελβετίας. Στο κέντρο της πόλης θα δείτε την μεσαιωνική πόλη με τους επιβλητικούς καθεδρικούς , τα στενά δρομάκια και τα σπιτάκια με τα ωραία μπαλκόνια, τα εμπορικά καταστήματα αλλά και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της πόλης μετά την δύση του ηλίου, όπου δημιουργείτε από το βραδινό φωτισμό τον κτιρίων.


Train Station 
Πώς να πάτε

   Από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας αλλά και το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης υπάρχουν πτήσεις της εταιρίας Swiss Air για την πόλη της Ζυρίχης. Νομίζω ότι αυτή η εταιρία είναι η φθηνότερη αλλά ρίξτε μια ματιά και σε άλλες εταιρίες. Αφού φτάσετε στο αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε το τρένο για να κατεβείτε στον κεντρικό σταθμό της Ζυρίχης HauptbahnhofZurich HB . Η Ελβετία έχει ως νόμισμα το Ελβετικό Φράγκο κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα χρειασθείτε συνάλλαγμα για να βγάλετε το εισιτήριο για το τρένο. Συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο δεν συμφέρει να κάνετε .Ψάξτε λιγάκι μήπως συμφέρει να κάνετε συνάλλαγμα στην Ελλάδα ή να βγάλετε το εισιτήριο μέσω ιντερνέτ ή να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα.

Ποταμός Λίματ




   Στο αεροδρόμιο αλλά και στον κεντρικό σταθμό των τρένων υπάρχει άνθρωπος ο οποίος δίνη πληροφορίες στους τουρίστες με βιβλιαράκι για τα δρομολόγια των τρένων καθώς και μικρούς διαφημιστικούς τουριστικούς οδηγούς της πόλης που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα σημεία που θέλετε να επισκεφτείτε .

Παλιά Πόλη Ζυρίχης



ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Landes Museum – Εθνικό Μουσείο

   Το Εθνικό Μουσείο βρίσκεται δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης. Από την Τρίτη μέχρι και την Κυριακή το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 10.00 το πρωί μέχρι της 17.00 ενώ τις Πέμπτες μένει ανοιχτό μέχρι της 19.00 το απόγευμα. Το κτίριο του μουσείου είναι του 1898 .Ο επισκέπτης από την προϊστορία θα μεταφερθεί στην αρχαιότητα και από τον μεσαίωνα στον 20 αιώνα Θα δει αντικείμενα γοτθικής τέχνης αλλά και γλυπτά ,πίνακες ζωγραφικής κ.α. http://www.musee-suisse.ch/e/zuerich/index.php

Landes Museum

Landes Museum

Grossmunster

  Είναι ο καθεδρικός ναός της Ζυρίχης σε ρωμανικό στυλ και βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Λίματ. Σύμφωνα με μύθο ο ναός χτίστηκε από τον Καρλομάγνο και αποτελούσε τον ναό του μοναστηριού Fraumnster.Οι δύο πύργοι του ναού δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά  τον 15 αιώνα  ενώ το 1781 κάηκαν από πυρκαγιά και αντικαταστάθηκαν από τους σημερινούς πύργους. Τα βιτρό της εκκλησίας και οι μπρούτζινες πόρτες είναι του 20 αιώνα (από το 1932 μέχρι το 1950).


Grossmunster

Grossmunster - Εσωτερικό Ναού

Fraumnster

   Το μοναστήρι  ιδρύθηκε από τον γερμανό Louis Hildegard το εγγονό του Καρλομάγνου το 853.Η κόρη του Λούνβιχ έγινε η πρώτη ηγουμένη του μοναστηριού ενώ το 874 η Bertha έφτιαξε μια βασιλική κρύπτη για να τοποθετήσει τα λείψανα του Φέλιξ και άλλων που μαρτύρησαν στην γύρω περιοχή. Στις 30 Νοεμβρίου του 1524 η τελευταία ηγουμένη  δώρισε τον ναό στην πόλη της Ζυρίχης όπου και έγινε ένας προτεσταντικός ναός.

Fraumunster

Fraumunster

Fraumunster

Άγιος Πέτρος – St Peter

  
  Ο ναός αυτός βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ζυρίχης και δίπλα στον λόφο Lindenhof.Είναι ένας ναός όπου είναι γνωστός για τον δίσκο του ρολογιού όπου η διάμετρος του είναι 8,7 m.

St.Peter

St.Peter

Christkatholische kirche Zurich Augustinerkirche

     Ο ναός του Αγίου Αυγουστίνου στην Ζυρίχη βρίσκετε στο Munzplatz στα αριστερά του ποταμού Limmat στην πλατεία  Rennweg. Είναι κοντά στον κεντρικό σταθμό του τρένου σ ένα στενάκι στα αριστερά του εμπορικού και κεντρικού δρόμου Bahnhfstrasse .Η παλαιά καθολική εκκλησία είναι ανοιχτή τις καθημερινές από της 10.00 μέχρι τις 17.00 το απόγευμα , τα Σάββατα από τις 12.00 μέχρι τις 17.00 και τις Κυριακές την ώρα της ακολουθίας η οποία αρχίζει στις 10.00 το πρωί. Ο ναός αρχικά ήταν ένα γοτθικό αβαείο την περίοδο του 1207 ενώ το 1958 με 1959 έγινε η τελευταία ανακαίνιση του από τον Max Kopp.

Christkatholische kirche Zurich Augustinerkirche


Lindenhof

 Είναι μια ιστορική τοποθεσία του ρωμαϊκού κάστρου κοντά στον ναό του Αγίου Πέτρου .Σ αυτό το σημείο βρέθηκε ο τάφος που αναγράφετε η λέξη Turicum.Από αυτό το σημείο έχετε μια πανοραμική θέα μέρους του ποταμού Λίματ.

 Lindenhof

Kunsthaus

  Βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του ποταμού Λίματ και δεξιά από τον ναό Grossmunster. Περιέχει  μια έκθεση από έργα κλασικής και μοντέρνας τέχνης του Πικασο , Μουνκ  ,Μπρακ κ.α

Arboretum

  Είναι ένα κεντρικό πάρκο στο κέντρο της Ζυρίχης ,στην αριστερή πλευρά πριν την πρώτη γέφυρα του ποταμού Λίματ.

Arboretum

   Ο πιο εμπορικός δρόμος είναι ο Bahnhofstrasse ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο κεντρικό σταθμό της πόλης. Ακριβώς δίπλα είναι και η παλιά πόλη με τα όμορφα στενά δρομάκια τα οποία δεν πρέπει να παραλείψετε να περπατήσετε. Αυτά τα λίγα έχω να παραθέσω για την πόλη αυτή την οποία είδα σχετικά σύντομα…και περιμένω τα δικά σας σχόλια μαζί με της συμπληρωματικές σας πληροφορίες  .

Ζυρίχη

Για περισσότερες φωτογραφίες απο το Fraumnster  πάτησε εδώ

Για περισσότερες φωτογραφίες απο το St Peter  πάτησε εδώ
http://travelguide-spirit.blogspot.com/2012/03/st-peter.html
Για περισσότερες φωτογραφίες απο το Grossmunster  πάτησε εδώ
http://travelguide-spirit.blogspot.se/2012/04/grossmunster-zurich.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου