Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

PERGAMON MUSEUM ,BERLIN- ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ,ΒΕΡΟΛΙΝΟ



Pergamon Museum - Η πρόσοψη μιας πτέρυγας του Μουσείου.
  Η κεντρική είσοδος του κτηρίου συντηρείτε αυτή την εποχή.


   Αυτό το μουσείο είναι το σημαντικότερο κατά την προσωπική μου άποψη  από τα μουσεία του Βερολίνου , και απ ότι διάβασα έρχεται πρώτο στην θέση από την άποψη επισκεπτών. Αν θυμάμαι καλά ,τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Αφήνετε τις τσάντες σας υποχρεωτικά στα ντουλαπάκια στον πρώτο χώρο του μουσείου και αφού πάρετε την ηχογραφημένη ξενάγηση ,την βάζετε στα ελληνικά και ξεκινάτε την επίσκεψη σας στους χώρους του μουσείου, μια επίσκεψη η οποία θα σας διαρκέσει τουλάχιστον 3 ώρες. Το μουσείο εγκαινιάστηκε το 1930 και αποτελείτε από 3 διαφορετικές συλλογές. Στο πρώτο μέρος θα δείτε τον Βωμό της Περγάμου 2 αιώνας π.Χ όπου εικονίζονται οι μάχες των θεών με τους γίγαντες και την πύλη της αγοράς της Μιλήτου η οποία είναι το μεγαλύτερο μνημείο το οποίο έχει στηθεί μέσα σε μουσείο. Στην συνέχει θα δείτε αντικείμενα από την εποχή των Σουμερίων, Ασσυρίων και βαβυλωνίων  όπως την περίφημη πύλη της Ιστάρ και τμήμα από την πρόσοψη της αίθουσας του θρόνου του Ναβουχοδονόσορ .Στο τρίτο μέρος του μουσείου μπορείτε να δείτε αντικείμενα ισλαμικής τέχνης όπως την πρόσοψη Mshatta από ένα ερημικό παλάτι στην Ιορδανία.

Τμήμα από τον Βωμό της Περγάμου - Ζευς

Τμήμα από τον Βωμό της Περγάμου

Ζευς

 Η πύλη της αγοράς της Μιλήτου

Αθηνά


Τμήμα από τα ανάκτορα του Ναβουχοδονόσορα

Τμήμα από τα ανάκτορα του Ναβουχοδονόσορα -Βαβυλώνα


    Ο Βασιλιάς των Ασσυρίων Esarhaddon ο οποίος είχα καταραστεί αυτόν τον οποίο θα τολμούσε να πάρει αυτή την πλάκα με την μορφή του από τον τάφο του.Η κατάρα ήταν ,ότι οποίος τολμούσε να την πάρει θα έπαυε να ήταν άντρας και θα αποκτούσε θηλυκά χαρακτηριστικά.

Ο θεός του καιρού Hadad

  Είναι ένα τμήμα απο την αυλή του παλατιού ενός Χαλίφη ο οποίος δεν πρόλαβε ποτέ να τελειώσει το παλάτι του διότι τον σκότωσαν.

Ισλαμικό Μουσείο 

Ισλαμικό Μουσείο 

Ισλαμικό Μουσείο 

Ζωδιακός κύκλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου