Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

MARBURG – MARBURG CASTLE - ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Marburg Castle

   Στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, επισκέφτηκα  την Γερμανία και  μία από τις στάσεις που έκανα, ήταν και στην πόλη Marburg.Η πόλη αυτή, βρίσκεται λίγο πιο ψηλά  από την Φρανκφούρτη και το βασικό της αξιοθέατο είναι το Κάστρο της, το οποίο βρίσκετε λίγο πιο πάνω από την παλιά πόλη. Η επίσκεψη μου στην πόλη αυτή κράτησε μερικές ώρες και δεν έκανα αναλυτική εξερεύνηση της πόλης ,γι αυτό και δεν έχω να γράψω και πολλά πράγματα.
     Με το που φτάνει κάποιος στην πόλη αντικρίζει το Κάστρο το οποίο στέκεται περήφανο σε ύψος 287 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να πάτε με αυτό και να παρκάρετε έξω από το κάστρο. Το πάρκινγκ είναι δωρεάν. Το κάστρο είναι του 11 αιώνος αλλά έχει υποστεί πολλές αλλαγές με το πέρασμα των αιώνων. Ωστόσο είναι ένα κάστρο το οποίο δεν είναι και τόσο γνωστό. Το κάστρο ήταν η πρώτη κατοικία του Landgraviate of Hesse και γι αυτό και ονομάζετε Landgrafenschloss ή να το πω πιο απλά κάστρο του Landgraviate.Σήμερα το κάστρο περιέχει ένα μουσείο του πανεπιστημίου της πόλης το οποίο δεν επισκέφτηκα και δεν έχω να πω κάτι .Το κάστρο επίσης χρησιμοποιείτε για διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις του κρατικού θεάτρου. Από το κάστρο μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε την πόλη  Marburg η οποία απλώνετε κάτω από το κάστρο.

Πλατεία παλιά πόλης

    Η παλιά πόλη αποτελείτε από στενά δρομάκια με πανέμορφα και περιποιημένα σπίτια ενώ στο κέντρο της θα βρείτε μια μεγάλη πλατεία στην οποία θα βρείτε πολλά μαγαζάκια όπου μπορείτε να καθίσετε να απολαύσετε τον καφέ σας κοιτάζοντας τα κτήρια και τον κόσμο που διέρχεται την πλατεία. Εμείς πάντως καθίσαμε (όχι ακριβώς στην πλατεία αλλά σε κεντρικό της παράδρομο) και φάγαμε και από ένα ωραιότατο σνίτσελ κυνηγού μιας και φτάσαμε στην παλιά πόλη σε ώρα περασμένης μεσημεριανού φαγητού. Φεύγοντας από την πόλη ,αν έχετε χρόνο μπορείτε να πάτε σε ένα πύργο ο οποίος βρίσκετε ψηλά και έχει δίπλα χώρο για καφέ, ίσως και φαγητό όπου μπορείτε να δείτε την πόλη και το κάστρο. Αυτό λέγετε Spiegelslust.Δεν μπορώ να κρατηθώ και να μην σχολιάσω κάτι που είδα σε ένα από τα παράθυρα του πύργου. Κάποιοι που επισκέφτηκαν αυτό πριν από εμάς είχαν ορέξεις και ήθελαν προφανώς να εκπληρώσουν κάποια φαντασίωση τους. Αυτό που είδαμε ήταν ένα πράσινο προφυλακτικό χρησιμοποιημένο με περιεχόμενο….

Σνίτσελ Κυνηγού 


    Δεν έχω να πω κάτι άλλο ,απλά το ότι είναι μια όμορφη πόλη όπου αξίζει κάποιος να σταματήσει για λίγο αν περνάει από εκεί. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με εικόνες από το κάστρο και την πόλη. Αν κάποιος έχει επισκεφτεί την πόλη και γνωρίζει περισσότερα πράγματα μπορεί να γράψει ακριβώς από κάτω στα σχόλια.

Marburg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου