Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ORTA SAN GIULIO – LAGO D ORTA (ΙΤΑΛΙΑ)

San Giulio

    Αρχές Σεπτέμβρη βρέθηκα για λίγες μέρες στην Ιταλία και ένα από τα μέρη που επισκέφτηκα στην βόρεια Ιταλία ήταν η λίμνη Orta μαζί με την μικρή πόλη (στην μια μεριά της λίμνης) Orta San Giulio και την περιοχή περίπου γύρω από την λίμνη. Ξεκινήσαμε από το Μιλάνο με προορισμό την Ελβετία και κάναμε μια στάση να δούμε την περιοχή αλλά δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε και μπάνιο.

Lago d orta

  Η περιοχή είναι τουριστική και  μέσα από τις φωτογραφίες που παραθέτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την πόλη ,την λίμνη και γενικά την γύρω περιοχή. Στην λίμνη υπάρχει ένα γραφικό νησάκι το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε με τις βάρκες που αναχωρούν γι αυτό από την πόλη Orta San Giulio.Το νησάκι έχει πάρει την ονομασία από τον πολιούχο άγιο της περιοχής San Giulio ο οποίος Έζησε τον 4 αιώνα.
  
San Giulio

   Κατά την είσοδο σας στην Πόλη Orta San Giulio θα περάσετε μπροστά από την Villa Crespi XIX sec και θα κατηφορίσετε προς την πόλη και την Λίμνη. Το αυτοκίνητο το αφήνετε στο παρκινγκ που υπάρχει στην είσοδο της πόλης και ξεκινάτε την βόλτα σας στην πόλη. Το πόσο κοστίζει το παρκινγκ δεν θυμάμαι και για να μην το θυμάμαι σημαίνει ότι η τιμή θα ήταν λογική. Σύμφωνα με έναν χάρτη που έχω στα χέρια μου τα παρακάτω κτήρια που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι αυτά τα οποία θεωρούνται αξιοθέατα ή αξιοπρόσεκτα κτήρια στην πόλη (Villa Crespi XIX sec., Chiesa di San Rocco, Municipio - Casa Bossi,XVII-XVIII sec, Palazzo della Comunita XVI sec., Palazzo Gemelli XVI sec., Chiesa dell Assunta XV sec.  Και άλλα δύο που δεν τα βρήκα…)

Chiesa dell Assunta XV sec.

Chiesa di San Rocco

Casa Bossi,XVII-XVIII sec

Palazzo della Comunita XVI sec.

Chiesa dell Assunta XV sec.

Palazzo Gemelli XVI sec.

Κεντρική πλατεία 

   Αφού κάνετε την βόλτα σας στα στενάκια στις εκκλησιές ,στα μαγαζιά και στην κεντρική πλατεία ήρθε η ώρα για ανάβαση και για επίσκεψη στον λόφο που ονομάζουν ιερό όρος (Sacro Monte di Orta) και αποτελείτε από εκκλησάκια και είναι μια περιοχή όπου από το 2003 έχει μπει στην λίστα της Unesco. Από το όρος αυτό έχετε και μια ωραία θέα-άποψη της λίμνης από ψηλά. Δεν είναι μακριά από την πόλη ,10 λεπτά με τα πόδια και ανηφόρα.

Sacro Monte di Orta

Sacro Monte di Orta

San Giulio από το Sacro Monte di Orta

    Αν θέλετε να δείτε την λίμνη από την άλλη πλευρά της μπορείτε να επισκεφτείτε ένα χωριουδάκι που βρίσκετε απέναντι από την Orta San Giulio και λέγετε Pella.

Μια φωτογραφική άποψη της λίμνης από την Pella 

Pella

   Εάν δεν σας φτάνει αυτό και δείτε ένα εκκλησάκι πάνω σε έναν βράχο από γρανίτη και σας γεννηθεί η περιέργεια και η επιθυμία να το επισκεφτείτε, κάνετε ότι κάναμε κι εμείς και παίρνετε τον ανηφορικό δρόμο (με προσοχή) για να πάτε στο Santuario Madonna del Sasso.Η εκκλησία είναι καθολική και είναι κτίσμα του 1748 με πολύ ωραίες τοιχογραφίες στο εσωτερικό του και μια θέα σχεδόν ολόκληρης της λίμνης μιας και η εκκλησία βρίσκετε σε 638 μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Santuario Madonna del Sasso

Santuario Madonna del Sasso

Santuario Madonna del Sasso

Pella από το Santuario Madonna del Sasso

Η θέα της λίμνης από το Santuario Madonna del Sasso

Από το Santuario Madonna del Sasso

   Εάν έχετε χρόνο μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στην Λίμνη. Υπάρχει σημείο με ομπρέλες και ξαπλώστρες όπου μπορείτε να απολαύσετε το νερό. Εμείς δεν είχαμε χρόνο για μπάνιο αλλά η λίμνη ήταν δελεαστική και λόγω του καιρού που είχαμε.

LAGO D ORTA



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου