Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Benidorm - Costa Blanca ,Ισπανία


Παραλία Levante

   Πριν από 4 ημέρες γύρισα από το δεκαπενθήμερο ταξίδι μου στην Ισπανία. Συγκεκριμένα επισκέφτηκα για 1 εβδομάδα την Βαρκελώνη μαζί με φίλους και μετά συνέχισα προς Βαλένθια, Αλικάντε,  Άλτεα και Μπενιντόρμ. Το Benidorm είναι μια πόλη με ουρανοξύστες ,θάλασσα και πολλούς τουρίστες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι στην περιοχή Costa Blanca και είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό στην περιοχή του Αλικάντε. Πρώτη έρχετε η Βαλένθια,μετα η Μουρθια και μετα το Αλικάντε. Εγώ αναχώρησα από το Αλικαντε με το τραμ με την γραμμή L1 Luceros-Benidorm όπου πλήρωσα 3.75 (εάν θυμάμαι καλά- μόνο για να πάω) και σε μια και μισή ώρα ήμουν εκεί. Η στάση του τραμ είναι λίγο ψηλά και το κατέβασμα στην πόλη με τα πόδια είναι εύκολο, το δύσκολο είναι το ανέβασμα αλλά γι αυτό υπάρχουν και τα ταξί.


    Η πρώτη εντύπωση ήταν λίγο αρνητική βλέποντας όλα αυτά τα ψηλά και κακόγουστα κάποιες φορές κτήρια. Μετά συνήθισε το μάτι μου και άρχισα να τα βλέπω συμπαθητικά. Τα αγάπησα κατά την ώρα της δύσης του ηλίου όπου όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες παραλία ήταν πανέμορφη. Ενώ κατεβαίνετε τον κεντρικό δρόμο κάποια στιγμή φτάνετε σε ένα σημείο όπου σας λέει να πάτε αριστερά ή δεξιά με επιλογή δυο διαφορετικές ονομασίες παραλιών που είναι η Levante και Poniente.Εγώ πήγα προς την Levante και μετά από περπάτημα βγήκα σε ένα κεντρικό δρόμο με καταστήματα, και ο αμέσως επόμενος ήταν ο πεζόδρομος στην παραλία. Ήταν γύρω στις 17.00, 19 Αυγούστου  και η παραλία είχε πολύ κόσμο ,τα μαγαζάκια στον πεζόδρομο ήταν σχεδόν γεμάτα και την συνέχεια θα την δείτε από τις λιγοστές φωτογραφίες που τράβηξα. Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία μπορείτε να πάτε σε μια μικρή παραλία που βρίσκετε δίπλα. Θα περπατήσετε πίσω από τα ξενοδοχεία μετά το τέλος της παραλίας. και θα βγείτε στην μικρή αυτή παραλία με τα πεντακάθαρα νερά όπου θα κολυμπάτε ανάμεσα στα ψάρια. .Η μικρή αυτή παραλία είναι και γυμνιστών απ ότι κατάλαβα, αλλά εγώ μόνο δυο άτομα είδα χωρίς μαγιό. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο εκεί με το μαγιό σας. Δεν έχω να πω κάτι άλλο γιατί δεν έκατσα πολύ εκεί.  Εαν έχετε παιδιά εκεί κοντά θα βρείτε  και το Terra Mitica.Υπάρχει στάση του τραμ.



  Θα τελειώσω με μια είδηση η οποία δημοσιεύθηκε μια ημέρα πριν πάω εγώ σε αυτή την παραλία, όπου λέει ότι ένα σκυλόψαρο επιτέθηκε σε 11χρονο παιδί. Ευτυχώς το παιδί έχει μόνο ένα σημάδι και τίποτα παραπάνω. Η είδηση άρχετε από σουηδική σελίδα και είναι εδώ http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/807156-turister-i-chock-efter-hajattack-pa-pojke




Η μικρη παραλία δίπλα στην παραλία Levante-Παραλία Rincon de loix




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου