Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ronda - Η πόλη με τις τρεις γέφυρες

Puente Nuevo

  Αρχές Ιουλίου επισκέφθηκα την Ισπανία και αυτή την φορά επικεντρώθηκα στην Ανδαλουσία. Είχα 11 ημέρες στην διάθεση μου ,και επειδή ήταν καλοκαίρι επισκέφτηκα τις παραθαλάσσιες πόλεις ,ωστόσο δεν μπορούσα να μην κάνω μια επίσκεψη στην Ronda.Είχα διαβάσει κάπου για τα όμορφα χωριά της Ανδαλουσίας ,όπου έλεγε εάν δεν έχετε χρόνο τουλάχιστον να επισκεφτείτε το νούμερο ένα χωριό την RondaRonda όμως δεν είναι χωριό, αλλά είναι πόλη στα βορειοανατολικά της επαρχίας Μαλαγα και έχει περίπου 37.000 κατοίκους.  



Πώς να πάτε στην Ronda

  Υπάρχουν 2 τρόποι να φτάσετε στην πόλη αυτή. Το τρένο και το λεωφορείο. Εγώ αναχώρησα από την Μαλαγα με τρένο. Επέλεξα το τρένο διότι δεν είχα πάει καθόλου από εκείνη την πλευρά και σκέφτηκα , να πάρω μια ιδέα της περιοχής  από αυτά που θα δω από το παράθυρο του τρένου αυτό το δίωρο που θα είμαι στο τρένο. Είχα δίκιο .Η θέα με εντυπωσίασε.Δεν επέλεξα το λεωφορείο και για έναν άλλον λόγο. Είχα πάει μέχρι την Marbella ,και η μισή διαδρομή για την Ronda θα ήταν η ίδια με εκείνη προς Marbella.Το εισιτήριο το έχω στα χέρια μου τώρα που γράφω. Αναχώρησα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 ,ώρα 10.05 και έφτασα στην Ronda 11.56.Τιμη εισιτηρίου 14,50 ευρώ.

Πηγαίνοντας με το τρένο στην Ροντα 

Πηγαίνοντας με το τρένο στην Ροντα 

Πηγαίνοντας με το τρένο στην Ροντα 

     Ξενοδοχεία υπάρχουν σε χαμηλή τιμή και είναι και πολύ αξιοπρεπή. Σε ένα από αυτά έμεινα κι εγώ. Ο σιδηροδρομικός σταθμός και το κτελ δεν είναι κοντά στην περιοχή όπου είναι τα αξιοθέατα. Δεν είναι και μακριά ,απλά υπάρχει μια μεγάλη κατηφόρα που στον γυρισμό γίνετε ανηφόρα. Εγώ επειδή έκλεισα ξενοδοχείο για 1 ημέρα, επέλεξα να μείνω σε ένα ξενοδοχείο σχετικά κοντά στο κτελ και με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο. Έμεινα σε ένα μικρό ξενοδοχείο στην οδό Carrera Espinel.Υπάρχουν σίγουρα καλύτερα ξενοδοχεία όπου μπορείτε να έχετε θέα στα αξιοθέατα της πόλης, απλά εγώ ήμουν για μια ημέρα εκεί ,και την επόμενη το πρωί στης 08.00 έφευγα για να συναντήσω φίλους στο Cadiz.

Ronda

Τι να επισκεφτεί κάποιος στην Ronda

   Ανάλογα τα ενδιαφέροντα σας αλλά και τον χρόνο που έχετε να διαθέσετε κατά την επίσκεψη σας στην Ronda,θα επιλέξετε και το τι θέλετε να επισκεφτείτε. Εάν κατεβείτε κι εσείς από τον δρόμο Carrera Espinel,κάποια στιγμή θα βρείτε στα δεξιά σας την όμορφη πλατεία Plaza Del Socorro. Μετά από εκεί συνεχίζετε προς το Plaza de Toros, το οποίο είναι και μουσείο και έχει εισιτήριο το οποίο δεν θυμάμαι πόσο κοστίζει διότι τελικά δεν το επισκέφτηκα. Έχω ξαναμπεί σε αρένα στην Μαγιόρκα, απλά το μουσείο αυτό έχει και κάποια εκθέματα που αφορούν ταυρομαχίες όπως ρούχα ταυρομάχων. Μετά από εκεί μπορείτε να πάτε στο Paseo Blas Infante να δείτε την υπέροχη θέα που θα δείτε πιο κάτω στις φωτογραφίες, και μπορείτε να κάνετε και μια βόλτα στο Alameda del Tajo.

Plaza Del Socorro

Plaza de Toros

Απο το παρκο Alameda del Tajo


   Έπειτα κατευθύνθηκα προς την πλατεία Plaza De Espana και βγήκα στο νούμερο 1 αξιοθέατο της πόλης την γέφυρα Puente Nuevo.Μετά από εκεί ακολούθησα ένα μονοπάτι όπου βγήκα στην δεύτερη γέφυρα Puente Viejo και μετά στην τρίτη γέφυρα Puente Arabe .Εκεί κοντά είναι και τα Banos Arabes.Έχει ανηφόρες και κατηφόρες. Θα αναφέρω ονομαστικά το τι μπορεί να επισκεφτεί κάποιος στην πόλη και εσείς φτιάξτε το πρόγραμμα που θέλετε. Arco de Felipe V,Minarete de San Sebastian, Palacio de Mondragon,Casa del Rey Moro,Palacio del Marques de Salvatierra, Fuente de los Ocho Caños, Murallas de Carmen,Casa de Don Bosco, Puerta del Almocabar (αυτή την είδα από μακριά, είχε πολύ ζέστη... δεν αντέχετε) ,Ayntamiento (δημαρχείο) και ο ναός Iglesia La Mayor όπου βρίσκετε δίπλα στο δημαρχείο. Υπάρχει μονοπάτι που μπορεί κάποιος να περπατήσει κάτω από την γέφυρα Puente Nuevo και είναι δωρεάν. Προσοχή μην γλιστρήσετε. Μην πάτε με τακούνια εκεί. Εισιτήριο έχει το μουσείο όπου είναι μέσα στην γέφυρα.

Puente Viejo

Santa Maria La Mayor

Μουσειο Lara

 Banos Arabes

Arco de Felipe V

Ayuntamiento

Palacio de Mondragon

Minarete de San Sebastian


Κάτω από την μεγάλη γέφυρα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου