Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Στην Μύρινα την πρωτεύουσα της Λήμνου

   


  Για δεύτερη φορά, και συγκεκριμένα μετά από 15 χρόνια βρέθηκα ξανά στην Λήμνο. Αυτή την φορά δεν είχα αυτοκίνητο, το ΚΤΕΛ είναι σαν να μην υπάρχει στο νησί κι έτσι τις 3 ημέρες της διαμονής μου στο νησί της αφιέρωσα στην πρωτεύουσα του νησιού την Μύρινα. Ήρθα με αεροπλάνο από την Ικαρία και έφυγα με το πλοίο για καβάλα. Η Μύρινα κατοικήθηκε από την εποχή του χαλκού ενώ στα χρόνια της τουρκοκρατίας ονομαζόταν κάστρο λόγω του κάστρου της. Η Μυρινα χωρίζετε στον Ρωμαίικό Γιαλό και τον τουρκικό Γιαλό. Οι παραλίες μέσα στην Μύρινα ειναι η παραλία Νέα Μάδυτος απο την πλευρά του λιμανιού, ενώ από την άλλη πλευρά του κάστρου είναι οι παραλίες Ρωμαϊκός Γιαλός και Ρηχά Νερά. 


  Δεν μπορείς να πας στην Μύρινα και να μην ανέβεις στο κάστρο. Καλό είναι να ανεβείτε το απόγευμα γιατί είναι δύσκολη η ανάβαση όταν έχει υπερβολική ζέστη. Μπορείτε να δείτε και την δύση του ηλίου από ψηλά και όχι μόνο την Μύρινα. Επίσης μπορείτε να δείτε και τον Άθωνα .Εάν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λήμνου, τον Προϊστορικό οικισμό της Μύρινας, να κάνετε την βόλτα σας στο παλιό λιμάνι, να επισκεφθείτε τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος, να πιείτε τον καφέ σας, ή το ποτό σας στα μπαράκια της πόλης, στο παλιό λιμάνι και στην παραλία του Ρωμαϊκού Γιαλού.

Έξω από την Μύρινα είναι και η Παναγία Κακαβιωτισσα. Η διαδρομή είναι υπέροχη και σίγουρα χρειάζονται τα κατάλληλα (αθλητικά) παπούτσια για την ανάβαση σας στον ναό. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την Μύρινα και την Παναγία Κακαβιώτισσα. 

Μυρινα - Λήμνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου