Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΣΤΡΙΑ





ΜΠΑΝΤΕΝ

     Είναι μια λουτρόπολη η οποία ανάγετε στην ρωμαϊκή εποχή. Από τον 19 αιώνα  είναι η λουτρόπολη των διασήμων. Οι ιαματικές θερμές πηγές είναι 36 βαθμών κελσίου και το θειούχο νερό τους συνιστάται για τους ρευματισμούς. Ήταν πολύ αγαπητή στην βασιλική αυλή κι ένα μέρος το οποίο είχαν κτιστή πολλές βίλες, πηγές και κήποι. Στην πόλη υπάρχει ένα μικρό μουσείο αφιερωμένο στο Μότσαρτ και Μπετόβεν.

ΜΠΑΝΤΕΝ


ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ    ΧΑΙΛΓΚΕΝΚΡΟΙΤΣ

    Το μεσαιωνικό μοναστήρι του Χαιλγκενκροιτς βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από την Βιέννη. Μεγάλο μέρος του μοναστηριού υπέστη καταστροφές από τι επιθέσεις των Τούρκων το 1529 και το 1683.Το μοναστήρι επισκευάσθηκε την περίοδο του μπαρόκ με κύρια αξιοθέατα αυτής της περιόδου το καμπαναριό και την στήλη της Αγίας Τριάδος.


ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ    ΧΑΙΛΓΚΕΝΚΡΟΙΤΣ

ΚΡΕΜΣ (KREMS)

     Μια πόλη περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από την Βιέννη με 30.000 κατοίκους. Βρίσκεται στην επαρχία της κάτω Αυστρίας στην συμβολή του ποταμού Δούναβη. Ένας τρόπος για να πάτε στην πόλη αυτή είναι να πάτε από την Βιέννη με το τρένο Franz Josef από τον σταθμό Bahnhof.Είναι μια γραφική πόλη της οποίας το κέντρο είναι ένας πεζόδρομος. Η πόλη έχει μια παράδοση στο κρασί. Το Μουσείο Weinstadt αντιπροσωπεύει την ιστορία του κρασιού. Το κτίριο που στεγάζετε το μουσείο παλιά ήταν μοναστήρι Δομινικανών. Επίσης υπάρχει το μοναστήρι των γελοιογραφιών το οποίο βρίσκετε στο τοπικό μοναστήρι.Ο πιο δημοφιλής χώρος στην πόλη είναι η πλατεία Schurenplatz Rathausplatz.


ΚΡΕΜΣ (KREMS)

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΚ (MELK)

    Είναι ένα όμορφο μπαρόκ μοναστήρι το οποίο βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη μεταξύ της Βιέννης και του Λινζ. Στέκεται σ ένα βράχο σε μια περιοχή που έχει κατοικηθεί κατά την παλαιολιθική εποχή .Το μοναστήρι είναι του 11 αιώνος και το έχτισε ο κόμης Λεοπόλδος ο β. Τον 12 αιώνα το μοναστήρι ήταν αφιερωμένο στους Βενεδικτίνους. Τον 15 αιώνα ήταν σημαντικό μοναστήρι για την καθολική εκκλησία. Το 1700 το κάστρο κατεδαφίστηκε και ξαναχτίσθηκε σε στυλ Μπαρόκ από τον αρχιτέκτονα Prandtauer. Αξιοσημείωτα σημεία του μοναστηριού είναι ο τρούλος όπου είναι 64 μέτρα, οι δυο πύργοι του μοναστηριού και η βιβλιοθήκη της Μονής η  οποία περιέχει πάνω από 80 000 βιβλία και 20.000 χειρόγραφα.

MELK

Για να δεις  περισσότερες φωτογραφίες από την Βιέννη πάτησε εδώ
http://travelguide-spirit.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
Για να δεις  περισσότερες φωτογραφίες από την Αυστρία  πάτησε εδώ
http://travelguide-spirit.blogspot.com/2010/12/blog-post_09.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου