Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΛΑΡΝΑΚΑ


Ναός Αγίου Λαζάρου

        Τον Μάρτιο του 2008 επισκέφτηκα την πανέμορφη Κύπρο. Αναχώρηση από Αθήνα και με πτήση που κράτησε γύρω στη 1 ώρα και 40 λεπτά φτάσαμε στην Λάρνακα. Η Λάρνακα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και ο πληθυσμός της είναι περίπου 100.000 κάτοικοι. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλης της Κύπρου, τρίτη στην σειρά και η ιστορία της ξεκινά από τους Αχαιούς οι οποίοι αποίκησαν τον 13π.χ αιώνα. Ακλούθησαν οι φοίνικες τον 9 αιώνα π.χ. μέχρι το 312π.χ την εποχή των Πτολεμαίων. Τον 1° αιώνα μ.χ. συναντάμε στην πόλη αυτή τον Λάζαρο τον φίλο του Χριστού όπου μετά την Ανάσταση του από τον Χριστό, έφτασε στην Λάρνακα όπου τότε η πόλη είχε την ονομασία Κίτιο. Έτσι έχουμε τον πρώτο Επίσκοπο Κιτίου τον Λάζαρο όπου χειροτονήθηκε από τους  Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο . Αργότερα πέρασε στα χέρια των Αράβων και μετά στους Βενετούς. Το 1570 την κατέλαβαν οι τούρκοι όπου από τα χρόνια αυτά έχουμε την ονομασία τις πόλης Λάρνακα. Λέγεται ότι το όνομα το πήρε από τις πολλές Λάρνακες όπου βρέθηκαν στην πόλη.

Αξιοθέατα

Ναός του Αγίου Λαζάρου

      Ένας βυζαντινός ναός στο κέντρο της πόλης και πάνω από τον Τάφο Του Αγίου Λαζάρου. Ο ναός κτίστηκε τον 9 αιώνα από τον Λέοντα τον ΣΤ τον Σοφό. Στο υπόγειο του ναού βρίσκετε η Σαρκοφάγος όπου βρέθηκαν τα Άγια Λείψανα του Αγίου Λαζάρου.

Τάφος Του Αγίου Λαζάρου

Φρούριο Λάρνακας

      Βρίσκετε κοντά στον Ναό του Αγίου Λάζαρου προς την πλευρά της Θάλασσας. Είναι ένα μεσαιωνικό φρούριο το οποίο οι βρετανοί το είχαν μετατρέψει σε φυλακή. Σήμερα στεγάζετε το μεσαιωνικό μουσείο.

Αρχαιολογικό Μουσείο

       Στο μουσείο μπορείτε να δείτε ευρήματα  τις περιοχής από την Νεολιθική εποχή και την Ρωμαϊκή.

Μουσείο Πιερίδη

       Περιλαμβάνει μια συλλογή Αρχαιοτήτων της οικογενείας.


       Μετά απ όλα αυτά ξεκούραση,περπατήσετε να απολαύσετε τον πεζόδρομο με τους φοίνικες δίπλα στην παραλία και  να καθίσετε για φαγητό ή κάποιο καφέ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου