Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

GIRONA


        H Girona είναι μια πόλη η οποία βρίσκετε στην Ισπανία,στα βόρεια της  Βαρκελώνης στην περιοχή της Κόστα Μπράβα. Η Girona έχει δικό της αεροδρόμιο αν και κατά  την γνώμη θα έλεγα να την επισκεφτείτε μέσω Βαρκελώνης .Ο προαστιακός της Βαρκελώνης έχει αρκετά δρομολόγια όλη την ημέρα για την πόλη της Girona. Μπορείτε να την επισκεφτείτε το πρωί και να φύγετε το απόγευμα. Το όνομα της ,η πόλη το έχει πάρει από τον γίγαντα Γηρυόνη ο οποίος έχτισε τα τοίχοι της πόλης από τις Ηράκλειες στήλες. Ο Γηρυόνης ήταν ένα τέρας με τρία κεφάλια και τρία σώματα ενωμένα .Η Girona είναι η αρχαία Gerunda αποικία των Ρωμαίων .Οι Φράγκοι την κατέλαβαν από τους μουσουλμάνους το 797 και αργότερα έγινε η πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Η πόλη πολιορκήθηκε 25 φορές .Η τελευταία πολιορκία είναι το 1809 από τον Ναπολέοντα. Από τον 19 αιώνα επεκτείνετε η πόλη με βασικό ρυθμιστή τον ποταμό Ονάρ ο οποίος χωρίζει την νέα από την παλιά πόλη.

Aγιος Νικόλαος

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Catedral

      Ο καθεδρικός ναός βρίσκετε μέσα στο κέντρο της παλιάς πόλης.Mια μεγάλη σκάλα σας οδηγεί στον καθεδρικό ναό .Η είσοδος είναι 5 ευρώ και μαζί με την είσοδος σας στον ναό μπορείτε να επισκεφτείτε το μουσείο στο οποίο θα δείτε άγια σκεύη και εικόνες.

Museu d Art

      Βρίσκετε δίπλα στον καθεδρικό και είναι το μουσείο τέχνης το οποίο περιλαμβάνει ξυλόγλυπτα και πίνακες του 20 αιώνα.

Μuseu d Historia de la Ciutat

         Ένα μουσείο το οποίο περιλαμβάνει την ιστορία της πόλης από τα αρχαία χρόνια.

Esglesia de Sant Feliu

          H δεύτερη εκκλησία της πόλης η οποία περιλαμβάνει αψίδες ρωμαϊκού ρυθμού καθώς και κάποια τμήματα γοτθικού ρυθμού.

Banys Arabs

           Αραβικά λουτρά τα οποία βρίσκονται δίπλα στον καθεδρικό ναό.(Όταν πήγαμε ήταν κλειστά και δεν μπορώ να πώ κάτι άλλο).

 Call

             Είναι η δεύτερη εβραϊκή κοινότητα μετά την κοινότητα της Βαρκελώνης.


     Στην μπροστινή πλευρά της παλιάς πόλης μπορείτε να δείτε το ρωμαϊκό μοναστήρι του 11 αιώνος, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου του 12 αιώνος με τον οκτάγωνο πύργο και τις τρείς αψίδες  καθώς και  τα τοίχοι της πόλης με τους όμορφους κήπους και την όμορφη θέα της πόλης.

       Από την άλλη πλευρά του ποταμού θα συναντήσετε την νέα πόλη η οποία θεωρώ ότι δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο όπου θα έπρεπε να πω. Είναι μια πόλη όπως τις άλλες.


Άν θέλεις να δείς φωτογραφίες απο την Girona-Χιρονα ή Γιρόνα πάτησε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου