Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ANCONA , ITALIA - ΑΝΚΟΝΑ

ΑΝΚΟΝΑ


     Η Ανκόνα βρίσκεται θα λέγαμε στην βόρεια αλλά κεντρική πλευρά της Ιταλίας και βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα. Είναι ένα μεγάλο λιμάνι για την Ιταλία και μια πόλη που είναι ένας εύκολος προορισμός  για τους έλληνες όπου μπορούν να έρθουν στην Ιταλία από την Ηγουμενίτσα είτε από την Πάτρα όπου ξεκινούν τα καράβια .Η Ανκόνα  είναι η πρωτεύουσα  της επαρχίας Μάρκε και έχει 102.000 περίπου κατοίκους. Η περιοχή αυτή  είναι μια από της ελληνικές αποικίες η οποία χτίστηκε από τους Συρακούσιους το 394 π.χ. στα χρόνια του τυράννου Διονύσιου και το αρχικό της όνομα ήταν  «Δωρική Αγκών» ενώ το σημερινό όνομα της πόλης οφείλετε στο ότι όταν βλέπει κάποιος τον χάρτη η Ανκονα μοιάζει με ανθρώπινο αγκώνα.  Η πόλη αναπτύχθηκε σημαντικά κατά την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας κάτι το οποίο βοήθησε ο αυτοκράτορας Τραϊανός όπου η πόλη έγινε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια . Υπάρχει μια αψίδα στην πόλη η οποία κτίστηκε το 105 μ.χ. προς τιμήν του αυτοκράτορα Τραϊανού.



ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ

       Ο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στην Ancona είναι να πάρετε το καράβι από την Πάτρα είτε την Ηγουμενίτσα .Από την Πάτρα είναι περίπου 22 ώρες ενώ από την Ηγουμενίτσα 16 ώρες (αν δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση). Ένας άλλος τρόπος για να φτάσετε στην πόλη ,ο οποίος είναι και ο δυσκολότερος   από την Ελλάδα, είναι με αεροπλάνο. Υπάρχει το αεροδρόμιο Falconara στο οποίο όμως δεν υπάρχουν πτήσεις για Ελλάδα αλλά για άλλες χώρες. Η Ιταλία έχει τρένο το οποίο συνδέεται με όλες τις πόλεις και έτσι μπορείτε να πάτε στην Ancona από μια άλλη πόλη της Ιταλίας.

Κεντρικός Σταθμός

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

     Η πόλη είναι μικρή και μπορείτε να μετακινηθείτε με τα πόδια. Εξάλλου με μια βόλτα  2 ή 3 ωρών μπορείτε να δείτε  τα σημαντικότερα πράγματα που έχει να δείξει η πόλη αυτή. Αν δεν μπορείτε το περπάτημα τότε υπάρχουν τα λεωφορεία και τα ταξί. Με τα ταξί θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή ως προς την τιμή απ ότι είδα με μια φασαρία που διαδραματίσθηκε μπροστά μου , διότι πειράζουν κι εκεί το μηχάνημα που δείχνει το ποσό που πρέπει να πληρώσεις. Αν είστε στο αεροδρόμιο και θέλετε να έρθετε στην πόλη υπάρχει το λεωφορείο όπου το τελευταίο ξεκινάει αν θυμάμαι καλά 19.03  και κοστίζει 1.80 ευρω. Αν δεν θέλετε το λεωφορείο υπάρχει το τρένο το οποίο σταματά στα αριστερά του αεροδρόμιου και σας πηγαίνει στον κεντρικό σταθμό της πόλης. Μια τελευταία λύση είναι το ταξί το οποίο είναι λίγο ακριβό αλλά μπορείτε να βρείτε κι άλλα άτομα και να πάρετε το ταξί 4 άτομα ώστε να μοιράσετε τα έξοδα.



ΔΙΑΜΟΝΗ

    Υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία φθηνά κοντά στον σταθμό των τρένων τα οποία συνήθως χρησιμοποιούν ταξιδιώτες οι οποίοι αναγκαστικά μένουν μια νύχτα εκεί περιμένοντας κάποιο πλοίο, είτε τρένο, ή αεροπλάνο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Οι τιμές είναι από 20 ευρώ μέχρι 45 ή 55 για ένα απλό ξενοδοχείο. Αν θέλετε κάτι καλύτερο πρέπει να πάτε λίγο μακριά από το κέντρο, πέντε με δέκα χιλιόμετρα περίπου. Ρίξτε μια ματιά στις σελίδες που υπάρχουν για ξενοδοχεία και θα καταλάβετε που βρίσκονται τα καλύτερα ξενοδοχεία.

Plazza del Papa

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

    Θα σας αναφέρω κάποια πράγματα τα οποία είδα την μέρα όπου έμεινα στην Ancona, τα οποία μπορείτε να δείτε με μια βόλτα στην πόλη. Ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα μπορεί να επιλέξει τι θέλει να δει. Θα μιλήσω με εικόνες και μπορείτε να επιλέξετε τι θέλετε να δείτε αν και πιστεύω ότι αν έχετε όρεξη για περπάτημα μπορείτε να δείτε όλα τα κτίρια τα οποία τουλάχιστον υπάρχουν στους τουριστικούς χάρτες και προτείνονται στους επισκέπτες.

Αψίδα του Τραιανού 

Porta Pia Sec. XVIIIArch.Filippo Marchionni

Teatro Delle Muse

Chiesa S.Maria, Della Piazza 

CASA DEL CAPITANO DEL PORTO 

Cattedrale S.Ciriaco

Episcopio Vecchio - Museo Diocesano

Anfiteatro Romano

Palazzo del senato



Palazzo Ferretti - Museo Archeologico

Chiesa S.Franceco Alle Scale 

Palazzo del Governo - Torre Civica , Plazza del Papa

MOLE VANVITELLIANA

MOLE VANVITELLIANA



FONTANA DEL CALAMO -Delle tredici Cannelle,Attr. Pellegrino Tibaldi



Plazza Cavour

οδός Viale della vittoria - Aυτος ο καταπράσινος δρόμος ξεκινάει απο την πλατεία Cavour και καταληγει στο μνημείο του δευτερου παγκοσμίου πολέμου το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Passeto μνημείο αφιερωμένο στον δευτερο παγκόσμιο πόλεμο

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

     Μέσα στην πόλη δεν θα βρείτε παραλία για να κάνετε το μπάνιο σας ωστόσο είναι εύκολο να βρείτε σχετικά κοντά μιας κι έχει παραλία της οποίας δεν θυμάμαι το όνομα διότι την είδα περνώντας με το τρένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου