Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

POLICE MUSEUM,STOCKHOLM – ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ



   

    Το μουσείο της Σουηδικής αστυνομίας αποτελείτε από ένα  σχετικά μικρό και διώροφο κτίριο το οποίο βρίσκεται στην οδό Museivägen 7 . Στον χώρο αυτό μπορείτε να δείτε την ιστορία της σουηδικής αστυνομίας μέσα από της στολές η οποίες παρουσιάζονται  καθώς   και διάφορα άλλα αντικείμενα τα οποία έχουν σχέση με την αστυνομία. Θα αναφέρω ορισμένα ιστορικά στοιχεία καθώς και ορισμένες φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα για το τι περιέχει ο χώρος αυτός. 

Αντικείμενα τα οποία έχει ένας αστυνομικός.

    Αρχικά να αναφέρω ότι τις Δευτέρες το μουσείο είναι κλειστό ενώ από Τρίτη μέχρι και Παρασκευή το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 12.00 μέχρι τις 17.00 ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι ανοιχτό από τις 11.00 μέχρι της 17.00.Τιμή εισόδου 60 κορώνες , για περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του μουσείου http://www.polismuseet.se

Στολή γυναίκας αστυνομικού στην Σουηδία - 1958

   Θα αναφέρω ορισμένα πράγματα τα οποία θυμάμαι από την ξενάγηση και ευχομαι να τα θυμάμαι σωστά . Αρχικά πριν τους αστυνομικούς υπήρχε ο στρατός ο οποίος είχε το έργο της αστυνομίας , αργότερα στρατός εκπαίδευε τους αστυνομικούς και σήμερα υπάρχουν οι σχολές της αστυνομίας. Μέχρι το 1933 σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθούσε ο στρατός το έργο της αστυνομίας. Μετά το 1900 έχουμε την εμφάνιση των γυναικών στην σουηδική αστυνομία και το 1908 γίνεται ο διορισμός για τις 3 πρώτες γυναίκες στην αστυνομία της Στοκχόλμης οι  οποίες όμως είχαν την γνώση και το έργο της νοσοκόμας .Το 1926 ήταν η χρονιά όπου αποφασίστηκε ότι  όλοι οι αστυνομικοί θα φοράνε την ίδια στολή. Τον Ιανουάριο του 1958 εμφανίστηκε η πρώτη γυναίκα αστυνομικός στους δρόμους της Στοκχόλμης και όλοι ήταν περίεργοι να δουν την στολή την οποία θα φορούσε.


     Στο δεύτερο όροφο του κτηρίου θα δείτε ένα χώρο στον οποίο μπορείτε να πάρετε τον ρόλο του ντεντέκτιβ και να εξηγήσετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα εντοπίσετε με ποιό τρόπο και με ποιά στοιχεία μπορείτε να διαλευκάνετε το έγκλημα. Υπάρχει ένας χώρος ο οποίος είναι χώρος που έχει γίνει ένα έγκλημα και εσείς προσπαθείτε να βρείτε τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου