Ένα ταξίδι ξεκινά από την στιγμή της σύλληψης της ιδέας του , συνεχίζετε με την προετοιμασία του , φτάνουμε στον προγραμματισμό και καταλήγουμε στην πραγματοποίηση του. Στο blog αυτό,γράφω τα σχόλια μου και κάποιες πληροφορίες γύρω από τα ταξίδια που κάνω. Θέλω να πιστεύω ότι, με κάποιες από αυτές τις πληροφορίες που παραθέτω, βοηθάω στον στόχο της πραγματοποίησης του δικού σας ταξιδιού.Περιμένω τα σχόλια και τις διορθώσεις σας στο χώρο που υπάρχει κάτω από κάθε ανάρτηση.
Το Hallands Konstmuseum βρίσκεται στο κέντρο του Halmstadκοντά στον ποταμό Nissanκαι στο πάρκο NorreKatts.Το μουσείο έχει μια εκτενή συλλογή έργων τέχνης με πίνακες ζωγραφικής και άλλα αντικείμενα μοντέρνας τέχνης. Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη και οι ώρες επίσκεψης του μουσείου είναι από Τρίτη μέχρι Κυριακή 12.00 με 16.00 και τις Τετάρτες 12.00 με 20.00.Τις Δευτέρες το μουσείο είναι κλειστό.
Το καρναβάλι στην Πάτρα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι άρχισε να κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα από το 1829. Τις εποχές εκείνες, το καρναβάλι ήταν ίδιο με άλλες περιοχές που αυτό σημαίνει ότι γινόντουσαν γιορτές στα σπίτια και σε ταβέρνες. Το καρναβάλι αυτό δεν έχει σχέση με το παγανιστικό καρναβάλι που έχει συνέχεια από διονυσιακές τελετές ,αλλά είναι επηρεασμένο από το ιταλικό καρναβάλι. Κάθε χρόνος που περνούσε γινόταν και καλύτερο με την βοήθεια των αστών , με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ξεκινήσουν οι παρελάσεις και οι χοροί με την χρηματοδότηση αυτών μια και τις γιορτές αυτές ,αυτοί τις είχαν ξεκινήσει. Το καρναβάλι των αστών δημιούργησε και τον πόλεμο με τις σοκολάτες και τα κέρινα αυγά καθώς και τους χορούς μπουρμπουλια. Η μορφή αυτή του καρναβαλιού κράτησε μέχρι το 1940 όπου και σταμάτησε για μια δεκαετία λόγο πολεμικής περιόδου μέχρι το 1950. Το 1951 ξεκινάει και πάλι το καρναβάλι με διοργανωτή τον Δήμο της Πάτρας. Από το 1968 ξεκινάει και το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού ενώ από το 1981 όπου ο δήμος είχε οικονομικά προβλήματα για την δημιουργία των αρμάτων προσθέτονται τα πληρώματα .Μετά από αυτά φτάνουμε στο σήμερα όπου η ανάπτυξη του καρναβαλιού είναι εμφανής πλέον ακόμα και σ αυτούς που το βλέπουν απλά από την τηλεόραση. Η Πάτρα τις μέρες αυτές είναι πόλος έλξης πολλών ανθρώπων όπου συμμετέχουν στις παρελάσεις και στα πάρτι της πόλης που διοργανώνονται από τα μαγαζιά της πόλης. Τα ξενοδοχεία συνήθως είναι γεμάτα ενώ το κτελ της Πάτρας έχει πολλά δρομολόγια τα οποία εξυπηρετούν τον κόσμο για τον ερχομό τους στην πόλη .
Εάν αποφασίσετε να πάτε για απόκριες στην Σκύρο ένα είναι σίγουρο ότι θα περάσετε καλά. Από την αρχή του τριωδίου «οι γέροι » γυρίζουν μέσα στην αγορά της Σκύρου και ξεσηκώνουν τον κόσμο με τα κουδούνια. Οι καλύτερες μέρες όμως είναι το σαββατοκύριακο πριν την καθαρά Δευτέρα. Τα έθιμα του νησιού προέρχονται απ ότι λέγεται από κατάλοιπα διονυσιακών τελετών. Ο γέρος μαζί με την « κορέλα » όπου είναι η ντάμα του γέρου χορεύει μαζί με τον γέρο μέσα στη χώρα της Σκύρου. Η « κορέλα » φοράει παραδοσιακή στολή ενώ κάποιες φορές θα δείτε να έχουν ένα ακόμα άτομο μαζί το οποίο λέγεται « φράγκος » ο οποίος σατιρίζει τους σκυριανούς οι οποίοι έβγαλαν τις βράκες και φοράνε παντελόνια. Ο « γέρος » και η « κορέλα » θέλουν να θυμίσουν μια καταστροφή που έγινε στο νησί πριν από χρόνιαόπου κατέστρεψε όλα τα ζώα του νησιού και ο τσοπάνης ζώστηκε με τα κουδούνια από τα ζώα και πήγε να ειδοποιήσει τον κόσμο του χωριού. Εκτός όμως από τους γέρους με τα κουδούνια μπορείτε να δείτε και την τράτα. Σε αυτή την εκδήλωση αναπαρίσταται η ναυτική ζωή των σκυριανών όπου σατιρίζονται όλα τα δρώμενα της χώρας μας . Η πρώτη τράτα γίνεται το Σάββατο όπου είναι η ανεπίσημη και η πρόχειρη και η δεύτερη γίνεται την Κυριακή όπου γίνεται και στην μεγάλη πλατεία της Σκύρου. Την Καθαρά Δευτέρα η πλατεία της Σκύρου γεμίζει από κόσμο με παραδοσιακές στολές και όλη την ημέρα κόσμος χορεύει και πίνει στα μικρά δρομάκια της Σκύρου. Όλα αυτά βέβαια πάντα και με την βοήθεια του καιρού…..
Απόκριες στην Σκύρο - Τράτα Σαββάτου
Απόκριες στην Σκύρο - Τράτα Σαββάτου
Απόκριες στην Σκύρο - Τράτα Σαββάτου
Απόκριες στην Σκύρο - Τράτα Σαββάτου
Απόκριες στην Σκύρο - Τράτα Σαββάτου - Σκυριανό αλογάκι