Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

LAKE BOHINJ , SLOVENIA


lake Bohinj
   
  Η λίμνη Bohιnj βρίσκεται στην βορειοδυτική Σλοβενία και είναι μια κοιλάδα η οποία σύμφωνα με ιστορικά ευρήματα κατοικείτε από την εποχή του χαλκού. Υπάρχουν πολλοί μύθοι οι οποία μιλούν για την λίμνη αυτή. Ένας από αυτούς αναφέρετε στον τρόπο τον οποίο ο θεός παρέδωσε την λίμνη αυτή στους ανθρώπους. Αφού ο θεός μοίρασε τον κόσμο όλο ,συνειδητοποίησε ότι είχε μείνει μια μικρή μερίδα ανθρώπων οι οποίοι ήταν σιωπηλοί, συνετοί και δεν φερόντουσαν όπως τους άλλους. Για να τους ανταμείψει ο θεός γι αυτή την συμπεριφορά αποφάσισε να τους δωρίσει την καλύτερη χώρα του κόσμου την οποία είχε κρατήσει για τον εαυτό του. Αυτή ονομάζετε Bohιnj.
    Ένας άλλος μύθος αναφέρετε στην γέφυρα η οποία υπάρχει εκεί δίπλα στην εκκλησία. Λέγεται ότι οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να φτιάξουν την γέφυρα και τους υποσχέθηκε ο διάβολος να τους βοηθήσει με την συμφωνία ότι ο πρώτος που θα περνούσε την γέφυρα θα ανήκε ολοκληρωτικά σε αυτόν. Οι άνθρωποι κράτησαν την συμφωνία αυτή με την διαφορά ότι ο πρώτος που πέρασε την γέφυρα δεν ήταν άνθρωπος αλλά ήταν σκύλος. Έτσι η ψυχή του σκύλου ανήκε τελικά σε αυτόν.
    Η λίμνη τα τελευταία χρόνια έχει και περισσότερους τουρίστες  όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα. Αρκετός είναι ο κόσμος ο οποίος κανονίζει μια  μονοήμερη εκδρομή στην λίμνη αυτή. Το καλοκαίρι κολυμπάει στην λίμνη, κάνει θαλάσσια σπορ ενώ όλους τους μήνες του χρόνου θα έλεγα ότι θα βρείτε και τα ανάλογα σπορ της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου