Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

TRIESTE –ΤΕΡΓΕΣΤΗ, ITALIA

Sala Comunale d'Arte – Piazza dell Unita d Italia
    
     Η Τεργέστη είναι μια πόλη της Ιταλίας με ιστορία την οποία μπορεί να θυμάστε από το σχολείο. Η πόλη άρχισε να χτίζεται το 177 π.Χ. ενώ το λιμάνι άρχισε να κατασκευάζετε την εποχή του Οκταβιανό Αυγούστου το 33 π.Χ. Η πόλη από το 1382 και για 500 χρόνια ήταν στα χέρια των Αυστριακών. Την περίοδο αυτή το λιμάνι της Τεργέστης ήταν το μεγαλύτερο της Αυστροουγγαρίας. Στα μισά του 18 αιώνος έχουμε μια κτηριακή ανάπτυξη στην πόλη αυτή για την οποία ευθύνεται η αυτοκράτειρα Μαρία Τερέζα της Αυστρίας. Το 1848 έχουμε την εξέγερση της Τεργέστης .Η ελληνική παρουσία στην πόλη αυτή εμφανίζεται τον 18 αιώνα. Αρχικά έχουμε ανθρώπους από τα Επτάνησα και αργότερα από νησιά του Αιγαίου, ήπειρο και Πελοπόννησο. Την περίοδο τη επανάστασης του 1821 οι έλληνες αυξήθηκαν σημαντικά .Από το 1782 υπάρχει η ελληνική κοινότητα στην πόλη αυτή κάτι το οποίο οδήγησε και στην δημιουργία των δυο ελληνικών εκκλησιών της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Νικολάου. Από την ιστορία δέσμης της Γ λυκείου μπορεί να θυμάστε την δράση της φιλικής εταιρίας και του Ρήγα Φεραίου στην πόλη αυτή κατά την περίοδο της ελληνικής επανάστασης.



Αξιοθέατα

    Θα σας αναφέρω επιγραμματικά κάποια κτίρια και εκκλησίες της οποίες και επισκέφτηκα καθώς και μέσα από φωτογραφίες θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω την εικόνα της πόλης αυτής. Τα σημαντικότερα κτίρια-εκκλησίες βρίσκονται ουσιαστικά σε 3 δρόμους στο κέντρο της πόλης. Μπορείτε απλά να περπατήσετε και να δείτε τα κτήρια τα οποία χαρακτηρίζουν την πόλη αυτή. Ένας από τους δρόμους τους οποίους πρέπει να περπατήσετε είναι ο παραλιακός στον οποία βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ,μετά θα πάτε στην πολλή γνωστή κεντρική  πλατεία Plazza unita d italia και πίσω από το ρολόι μέσα από στενά στα οποία θα δείτε δυο ναούς εκεί θα βγείτε στον δρόμο corso στον οποίο και υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα κτήρια. Αν πάρετε ένα τουριστικό χάρτη από αυτά που δίνουν τα ξενοδοχεία θα τα βρείτε όλα πολύ εύκολα. Οι εκκλησίες βρίσκονται σε στενάκια στους δρόμους αυτούς.


   Αν έρχεστε οδικός και έχετε χρόνο καλό είναι να σταματήσετε στο χωριό Duino οπού θα δείτε ένα μεσαιωνικό κάστρο το οποίο εμείς δεν μπορέσαμε να δούμε διότι είχε σκοτεινιάσει όταν περνούσαμε για να πάμε στην Τεργέστη. Μείναμε πολλές ώρες στην Βενετία και βγήκαμε εκτός προγράμματος. Η Βενετία δεν είναι μια πόλη που την προσπερνάς εύκολα. Αν μπεις μέσα στα στενάκια είναι δύσκολο να βρεις την άκρη για να επιστρέψεις πίσω. Είναι μια πόλη η οποία βουλιάζει όχι μόνο από τα  αλλά και από τον κόσμο. Θα γράψω κάποια άλλη στιγμή για την πόλη αυτή.

     Πληροφορίες για τα μουσεία και ότι άλλο θέλετε για την πόλη αυτή θα το βρείτε στην σελίδα www.comune.trieste.it .Θα αναφέρω ονομαστικά κάποια πράγματα τα οποία εγώ είδα στην πόλη αυτή κι εσείς μπορείτε να κάνετε την έρευνα σας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας. Αν έχει επισκεφτεί κάποιος την πόλη αυτή και γνωρίζει κάτι παραπάνω ας το συμπληρώσει στα σχόλια παρακάτω…


Chiesa di S.Antonio Taumaturgo-Piazza S.Antonio
Chiesa Greco – Orientale di S.Nicolo – Riva III Novembre,7

Chiesa Greco – Orientale di S.Nicolo – Riva III Novembre,7-εσωτερικό ναού

Chiesa Serbo – Ortodossa di S,Spiridone – Via S.Spiridione

Chiesa Serbo – Ortodossa di S,Spiridone – Via S.Spiridione

Chiesa Evangelica AugustanaLargo Panfili

The old Roman Theater, 1ου - 2ου αιώνα μ.Χ.

Tempio Israelitico,plazza Giotti

Κτηριο στην οδο via c.battist

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου