Μεσαιωνικό Φρούριο της Πάφου
Μια πόλη την οποία επισκέφτηκα τον Μάρτιο του 2008 και έχω να πω μόνο καλά πράγματα ,από τον κόσμο που συνάντησα εκεί μέχρι την ομορφιά της παραθαλάσσιας αυτής πόλης. Μια πόλη η οποία βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κύπρου και που έχει πάρει το όνομα της από τον Πάφο τον γιό του Πυγμαλίωνα. Η Πάφος είναι μια πόλη η οποία έχει περάσει πολλά από σεισμούς αλλά και από επιδρομές Αράβων .Την περίοδο της Βενετοκρατίας άκμασε η Πάφος ως λιμάνι αλλά αμέσως μετά παρήκμασε με την περίοδο της Τουρκοκρατίας που ακολούθησε. Η Πάφος άρχισε να ακμάζει την περίοδο της επικράτησης των Άγγλων 1878.Η Πάφος χωρίζεται στην πάνω και στην κάτω Πάφο. Η πάνω Πάφος είναι χτισμένη στο λόφο ενώ η κάτω Πάφος είναι η περιοχή του λιμανιού. Είναι μια πόλη την οποία θα πρέπει να την περπατήσετε , να κάνετε βόλτα στα τουριστικά μαγαζιά αλλά και να επισκεφτείτε και τα αξιοθέατα της πόλης αυτής.
Τάφοι των Βασιλέων
Ένα χιλιόμετρο από την Πάφο βρίσκονται οι Τάφοι Των Βασιλέων. Ο χώρος αλλιώς λέγεται και Παλαιόκαστρα και βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της Αρχαίας Πάφου. Είναι μια νεκρόπολη η οποία χρονολογείτε από την εποχή των Πτολεμαίων από τον 3 αιώνα π.χ. και περιλαμβάνει λαξευτούς τάφους .
Κατακόμβη Της Αγίας Σολομονής
Βρίσκεται στο κέντρο της Πάφου και θα την αναγνωρίσετε από το μεγάλο δέντρο που θα συναντήσετε με τα μαντήλια. Όπως εγώ έτσι κι εσείς θα κάνετε την ερώτηση, «τι είναι αυτά τα μαντήλια?» Λέγεται ότι όποιος κρεμάσει ένα τεμάχιο από τα ρούχα του στα κλαδιά του δέντρου αυτού θεραπεύεται από χρόνια ασθένεια που μπορεί να έχει. Στο μέρος αυτό βρήκε καταφύγιο η Αγία Σολομονή όταν την κυνηγούσαν οι Ρωμαίοι όπου την έθαψαν εκεί μαζί με τους εφτά γιούς της .Χρησιμοποιήθηκε σαν τάφος αλλά αργότερα μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό αφιερωμένο στην Αγία Σολομονή μητέρα των Μακκαβαίων
Μωσαϊκά Πάφου
Κοντά στο λιμάνι , στα δεξιά του μεσαιωνικού Φρουρίου και μετά από περπάτημα θα βρεθείτε στην Οικία του Διονύσου, του Ορφέα, του Θησέα και του Αιώνα. Επίσης θα δείτε το Ωδείο ,το Ασκληπιείο και την Αγορά.
Μεσαιωνικό Φρούριο της Πάφου
Ένα φρούριο το οποίο έχει περάσει κι αυτό αρκετές καταστροφές και σώζεται σήμερα από την φροντίδα των τούρκων που το έκτισαν το 1592 μετά από τις καταστροφές που υπέστη από τους ενετούς που το κατέστρεψαν το 1570.
Αγία Κυριακή η Χρυσοπολίτισσα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου