Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

LONDON -ΛΟΝΔΙΝΟ , Γ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Hyde Park

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

   Εδώ θα ενώσω τα δύο μου ταξίδια στο Λονδίνο και θα γράψω τι επισκέφτηκα τις μέρες εκείνες και πως έφτιαξα το πρόγραμμα μου. Συνηθίζω πάντα να βγάζω πρόγραμμα και να μελετάω όσο μπορώ την πόλη που επισκέπτομαι πριν την αναχώρηση μου. Για εμένα το ταξίδι αρχίζει από την στιγμή που αρχίζω να το σκέφτομαι και να το μελετάω και όχι όταν φτάνω στην πόλη που επισκέπτομαι.  

     Για το Α μέρος και την αρχή του Ταξιδιού πάτησε εδώ http://travelguide-spirit.blogspot.se/2013/11/london.html

      Για  την Α διαδρομή πάτησε εδώ http://travelguide-spirit.blogspot.se/2013/11/london_4.html

      Για  την Β διαδρομή πάτησε εδώ http://www.travelguide-spirit.blogspot.se/2013/11/london-b.html

Γ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  Αναχωρείτε με το μετρό από το ξενοδοχείο σας και κατευθύνεστε στην στάση Baker Street  για να επισκεφτείτε το μουσείο Madame Tussaud’s. Εμείς δεν το επισκεφτήκαμε και ούτε καν το συζητήσαμε για να πάμε εκεί. Δεν μας ενδιέφερε και δεν το θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να ξοδέψει κάποιος τα λεφτά του και τον χρόνο του για να δει κάποιους διάσημους. Ωστόσο οι Έλληνες συνηθίζουν να το επισκέπτονται γιατί ίσως το προτείνουν τα πρακτορεία. Είναι δική σας η επιλογή. Εγώ απλά το βάζω σε αυτή την διαδρομή που με βολεύει για το σχεδιασμό των διαδρομών.

 Marble Arch

  Μετά το μουσείο περπατάτε στον δρόμο Baker st. και καταλήγετε στην οδό Oxford st  και στο Marble Arch.Εκεί ξεκινάει και το Hyde Park. Πηγαίνετε προς την πύλη Victoria για να δείτε τα σιντριβάνια, το άγαλμα του Πήτερ Παν ,το Diana Memorial και  μετά να βγείτε από κάτω στον δρόμο Kensigton Road.

Hyde Park

Hyde Park

Πήτερ Παν 

Diana Memorial

    Από εδώ εάν θέλετε πηγαίνετε στο Chelsea.Είναι μια διαδρομή την οποία εγώ δεν την συστήνω αλλά θα την αναφέρω διότι μπορεί κάποιος να έχει διαφορετικά γούστα από εμένα. Υπάρχει ένας μεγάλος εμπορικός δρόμος με μαγαζιά με μεγάλες και γνωστές μάρκες που λέγετε Sloane St.Προς το τέλος του δρόμου θα συναντήσετε την εκκλησία της περιοχής και την πλατεία Duke of York s.Δίπλα στην πλατεία υπάρχει μια υπαίθρια αγορά την οποία εγώ την βρήκα αδιάφορη μπροστά στις άλλες. Το μοναδικό Μουσείο που επισκέφτηκα τυχαία και μου άρεσε λόγο του θέματος του ήταν το National Army Museum.Εκεί μπορείτε να δείτε πως ήταν η ζωή των στρατιωτών στον πόλεμο ,πως ζούσαν, τι φορούσαν και τι έτρωγαν ,όπλα ,το σκελετό του αγαπημένου αλόγου του Ναπολέοντα, πράγματα σχετικά με τον πόλεμο με την Κορέα 1950-53 και πολλά άλλα που αφορούν την Αγγλία.

Sloane St

 Holy Trinity Sloane Square

 Holy Trinity Sloane Square

 Duke of York s. - αγορά 

Royal Hospital Chelsea

National Army Museum


National Army Museum - Ο σκελετός του αγαπημένου αλόγου του Ναπολέοντα

  Αν δεν πάτε στην περιοχή Chelsea μετά  από το Hyde Park κατευθύνεστε στον δρόμο Brompton Road και στο  εμπορικό κατάστημα  Harrods .Μπορεί να μην θέλετε να ψωνίσετε αλλά νομίζω ότι μια βόλτα επιβάλετε διότι είναι διαφορετικό από άλλα εμπορικά κέντρα. Μην χάσετε την εσωτερική διακόσμηση στους πρώτους ορόφους και το μνημείο για την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο είναι ανοιχτό από τις 10.00 μέχρι της 20.00.Τις Κυριακές από τις 11.30 μέχρι τις 18.00.

΄
Harrods

Harrods

Harrods

   Συνεχίζοντας στον δρόμο Brompton Road στα δεξιά σας θα δείτε το Victoria and Albert Museum.Θεωρώ ότι είναι ένα μουσείο που καλό είναι να το επισκεφτείτε και ας μην έχει και πολλά εκθέματα από την Αγγλία .Εάν δεν προλαβαίνετε να το δείτε επιλέξτε αυτά που σας ενδιαφέρουν. Εγώ προτείνω την αίθουσα με τα κοσμήματα και τα διαμάντια που ξεκινούν από το 1500.Επίσης μου άρεσαν τα ασημένια και γυάλινα γερμανικά ποτήρια, αλλά και τα   εκκλησιαστικά καθολικά επί το πλείστον σκεύη όπου ενώ τα έβλεπα στα γρήγορα το μάτι μου έπεσε σε ένα Άγιο Ποτήριο που αμέσως κατάλαβα ότι ήταν ελληνικό, και πράγματι είδα στην επιγραφή ότι προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη. Στο μουσείο αυτό θα δείτε πολλά αξιόλογα πράγματα από χώρες της Ασίας και της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Αυστρία Γερμανία κ.α.) Στο μουσείο αυτό υπάρχει και ένα μαγαζί-καφετέρια που έχει εξαιρετική διακόσμηση, μπείτε έστω για λίγο να το δείτε – στο ισόγειο του μουσείου μετά τον κήπο The John Madejski.

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum- εστιατόριο

Victoria and Albert Museum- Διαμάντια,ρουμπίνια κ.α 

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum 

   Ακριβώς δίπλα και στον επόμενο δρόμο είναι το Μουσείο Φυσικής ιστορίας. Δεν το επισκεφτήκαμε ούτε για λίγο. Είχε μια ουρά μισής ώρας. Έχω επισκεφτεί πολλά μουσεία Φυσικής ιστορίας και δεν μας τράβηξε το ενδιαφέρον, άσε που μόλις είχαμε βγει από το  Victoria and Albert Museum και δεν σήκωσε δεύτερο μουσείο .

 Μουσείο Φυσικής ιστορίας

    Μετά από αυτό το μουσείο είναι ο δρόμος Queen s gate,τον περπατάτε και φτάνετε στο γνωστό Roual Albert Hall (1871). Η Βασίλισσα Βικτωρία όπου έβαλε τον θεμέλιο λίθο στο κτήριο αυτό ,έδωσε το όνομα του συζύγου της Albert στο χώρο αυτό. Απέναντι και μέσα στο Hyde Perk θα δείτε το Albert Memorial .Συνεχίζετε μέσα από το πάρκο και εάν θέλετε πηγαίνετε προς το Kensington Palace .Εμείς δεν το επισκεφτήκαμε στο εσωτερικό του αλλά αφού βγάλαμε φωτογραφίες και  παίξαμε πάλι με τα σκιουράκια κατευθυνθήκαμε προς τα πάνω στην οδό Notting Hill gate.
  
Albert Memorial

Roual Albert Hall

   Στο αμέσως επόμενο δρόμο από επάνω που λέγετε Moscow υπάρχει ο ελληνικός ορθόδοξος ναός της Αγίας Σοφίας.

  Φτάσαμε στον τελικό προορισμό της ημέρας που είναι η αγορά του PortoBello.Στον δρόμο Pembridge Rd  βρίσκετε την αρχή της οδού Portobello road και ξεκινάει η περιπλάνηση σας στα μαγαζάκια. Εάν σας ενδιαφέρουν οι αντίκες καλό είναι να επισκεφτείτε την αγορά το Σάββατο. Η αγορά είναι ανοιχτή από τις 09.00 μέχρι αργά το απόγευμα. Στα αριστερά του δρόμου έχει ένα μαγαζί που όλα τα έχει 1 λίρα.Το μαγαζί έχει σοκολατάκια  ,και είδη σούπερ μάρκετ αλλά τα έχει πολύ φθηνά σε σχέση με άλλα καταστήματα. Εγώ τουλάχιστον ψώνισα αγγλικά σοκολατάκια.

PortoBello road

   Εάν έχετε χρόνο και όρεξη πηγαίνετε στο Soho με την συγκοινωνία και επισκέπτεστε έναν άλλον εμπορικό δρόμο την Regent st η πηγαίνετε στο ξενοδοχείο σας για ξεκούραση και να βγείτε το βράδυ σε κάποιο από τα νυχτερινά κλαμπ της πόλης.

Regent Street

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Greenwich

   Εάν έχετε περισσότερες μέρες στην διάθεση σας και κουράγιο να δείτε και άλλα πράγματα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με ένα από τα καραβάκια στον Τάμεση που ξεκινούν από τον ποταμό κοντά στο Big Ben  και την αποβάθρα Εμπάνκμεντ και κατευθύνονται  στο Γκρίνουιτς. Εκεί μπορείτε να δείτε το αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς και να κάνετε βόλτα στην πόλη αλλά και να θαυμάσετε την θέα από τον λόφο. Εμείς αν και το είχαμε προγραμματίσει να πάμε, τελικά δεν πήγαμε και γυρίζαμε στα μαγαζιά του Λονδίνου.


Windsor

   Μια άλλη εκδρομή, την οποία και προτείνω να την κάνετε εάν έχετε χρόνο είναι να πάτε στο Κάστρο Windsor.Υπάρχει τρένο που πηγαίνει είτε από τον σταθμό Waterloo είτε από τον σταθμό Paddington μέσο Slough.Η είσοδος για το κάστρο είναι 17.75 και η αλλαγή της φρουράς στης 11.00. Για το ποιες μέρες γίνετε η αλλαγή της φρουράς ενημερωθείτε από την σελίδα του κάστρου στο ιντερνέτ.


   Στο ξενοδοχείο σας λογικά θα βρείτε φυλλάδια από πρακτορεία που κάνουν εκδρομές σε διάφορα άλλα σημεία ενδιαφέροντος όπως το Stonehenge, Bath, Cathedral Salisbury, Oxford, Dover, Cathedral Canterbury, Leeds Castle, Warwick Castle,    Cambridge κ.α.

   Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για το Λονδίνο αλλά δεν ξέρω αν θα ήταν χρήσιμα. Έχω γράψει ήδη πολλά, και φαντάζομαι θα είναι αρκετά κουραστικό για να τα διαβάσει κάποιος όλα αυτά και γι αυτό σταματάω εδώ. Θα προσθέσω μόνο το ότι το Λονδίνο είναι φανταστικό τις ημέρες του Δεκεμβρίου που είναι στολισμένο στα γιορτινά του και δυο σημεία όπου θα βρείτε χριστουγεννιάτικα παζάρια είναι το Hady Park και το London Eye.Εύχομαι να βοήθησα κάποιους με αυτά που έχω γράψει και θα ήθελα, αν έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι για την επόμενη μου επίσκεψη στο Λονδίνο ή να μου διορθώσει κάτι από αυτά που έχω γράψει, να το σημειώσει στο χώρο που υπάρχει στα σχόλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου