Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Helsinki- Ελσίνκι,Φιλανδία (φωτογραφίες)

Καθεδρικός ναός 

    Στης 17 Ιανουαρίου βρέθηκα για τρίτη φορά στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας. Δεν θα γράψω πολλά διότι έχω γράψει στο παρελθόν για το Ελσίνκι, ωστόσο μπορείτε να δείτε κάποιες φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης,όπως τον καθεδρικό ναό, την παγωμένη λίμνη πίσω από το filandia hus όπου εμείς περπατήσαμε πάνω της και ας βούλιαζαν τα πόδια μας σε κάποια σημεία κλπ. Δεν μπορώ να πω ότι είχε πάρα πολύ κρύο και ας είχε -11 βαθμούς. Εννοείτε ότι είχαμε γάντια, σκούφο και χοντρό μπουφάν.  

Κατά την αναχώρηση μας με το κρουαζιεροπλοιο από την Στοκχόλμη

Ρωσικός ορθόδοξος ναός



Καθεδρικός ναός

Πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό 

Εθνικό μουσείο 

Tölöviken

Tölöviken









2 σχόλια:

  1. Πανέμορφες φώτο! Να φανταστώ οτί παρότι είχε μείον 11 όλα λειτουργούσαν κανονικά, οι δρόμοι και τα σχολεία ανοιχτά κτλ ε; Σκέφτομαι τι θα γινόταν στην ελλάδα με τέτοιο χιόνι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι χώρες που έχουν πολύ χιόνι κατά την χειμερινή περίοδο,είναι οργανωμένες και έχουν μάθει να ζούνε με το χιόνι. Στην Ελλάδα δεν έχει χιόνι κάθε χειμώνα. Πριν από 3 χρόνια ήμουν στην Στοκχόλμη και έφυγα νύχτα με το λεωφορείο για το αεροδρόμιο για να πετάξω για Βερολίνο.Το χιόνι έπεσε τα ξημερώματα και φυσούσε πολύ. Εγώ πρόλαβα και πέταξα. Το πρωί με ενημέρωσαν ότι αργότερα είχαν ακυρωθεί πτήσεις και ότι το λεωφορείο δεν μπορούσε να πάει στο αεροδρόμιο Skavsta. Δεν είχαν προλάβει να το καθαρίσουν το πρωί επειδή φυσούσε και πολύ και είχε γίνει χάος στα λεωφορεία και στα τρένα. Συμβαίνουν κι εκεί αυτά καμιά φορά.

      Διαγραφή