Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Dubrovnik - Ντουμπρόβνικ,Κροατία

Dubrovnik

   Μετά την τετραήμερη μου επίσκεψη στο Μαυροβούνιο, επιστροφή με το λεωφορείο και πάλι στην Κροατία και συγκεκριμένα στο Dubrovnik.Για να είμαι ειλικρινής το περίμενα ίσως πιο εντυπωσιακό. Αυτό συμβαίνει συχνά με ένα πολυδιαφημισμένο μέρος το οποίο το περιμένεις λίγο πιο…χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν είναι όμορφο το Dubrovnik.Έμεινα 3 ημέρες και αισθάνομαι ότι το χόρτασα και ας μην επισκέφθηκα τα κοντινά νησάκια Sipan ,Lopud και Koocer.Επισκέφθηκα όμως το πιο κοντινό νησάκι το οποίο λέγετε Lokrum και για να είμαι ειλικρινής και πάλι δεν εντυπωσιάσθηκα. Ίσως επειδή ήταν γεμάτο πέτρες οι παραλίες, όμως ήταν σχετικά όμορφο το όλο περιβάλλον και ας ήταν λίγο τσουχτερή η τιμή (μεταφορά στο νησί) σε σχέση με τις τιμές που διάβασα στο ιντερνέτ αλλά και αυτό που άκουσα από τους ντόπιους. Γενικά οι τιμές ήταν αρκετά τσιμπημένες αλλά ήταν και Αύγουστος όπου είναι η πιο υψηλή  τουριστική περίοδος για το Dubrovnik.

Dubrovnik -παλιά πόλη

   Έφτασα στο αεροδρόμιο 1 Αυγούστου στις 09.00 το πρωί. Έβγαλα χρήματα από το αυτόματο μηχάνημα και πήγα απευθείας να βγάλω εισιτήριο (40  kuna) με το λεωφορείο της γραμμής το οποίο έκανε στάση στο κέντρο ,έξω από την κεντρική πύλη της παλιάς πόλης και μετά έκανε στάση στον σταθμό λεωφορείον της πόλης. Μην χάσετε την θέα από το λεωφορείο ,ειδικά όταν πλησιάζει την πόλη .Η θέα μπορεί να σας κάνει να μην πάρετε το τελεφερίκ για να δείτε την πόλη από ψηλά και να γλιτώσετε και κάποια κούνα - το νόμισμα της Κροατίας. Αφού κατεβαίνω από το λεωφορείο, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βγάλω εισιτήριο για το Split όπου έχω σκοπό να ταξιδέψω σε δυο ημέρες. Όχι δεν πήρα το λεωφορείο για να πάω στο ξενοδοχείο μου αλλά προτίμησα να περπατήσω κι έτσι βρήκα και μια υπαίθρια αγορά με φρούτα και πήρα ωραιότατα σύκα. Αφήνω το βαλιτσάκι μου στο ξενοδοχείο και βγάζω τον χαρτί και αρχίζω την βόλτα στην πόλη.

Big Onofrio s Fountain


     Κατευθύνθηκα προς την πύλη Pile.Εκεί κοντά στην πλατεία έξω από την πύλη θα βρείτε πωλητές  που θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να κλείσετε κάποια από τις εκδρομές που κάνουν στα γύρω νησάκια. Προσπεράστε τους και προχωρήστε μπροστά- όχι προς την είσοδο της παλιά πόλης- και δείτε το φρούριο Lovrijenac στα δεξιά σας . Αφού μπείτε μέσα στην παλιά πόλη, στα δεξιά θα βρείτε και γραφείο με τουριστικές πληροφορίες αφού όμως πρώτα δείτε το Big Onofrio s Fountain. Εκεί δίπλα θα δείτε και την εκκλησία του St.Saviour καθώς και το Franciscan Monastery .Επισκέφθηκα το μοναστήρι όπου βρίσκετε και το τρίτο παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης (1317), και μετά συνέχισα στον κεντρικό πεζόδρομο Stradun όπου μετά από μερικά λεπτά βρέθηκα στο Orlando s Column,Sponza Palace,Bell Tower,St.Blaise Church,Smail Onofrio s Fountain,City hall και Rector s Palace.Όλα αυτά ήταν μαζεμένα κοντά στην old port.Δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα μεγάλη η παλιά πόλη, απλά έχει κάτι σκάλες που αν έχει και ζέστη δεν σου είναι και τόσο ευχάριστες. Περπάτησα μέσα στα στενά και βρήκα τον Cathedral Treasury,St Ignatius Church,Etnographic Museum αλλά και το μαγαζάκι Buza το οποίο ήταν γεμάτο από κόσμο που έπινε κάτι να δροσιστεί είτε πηδούσε από τα βράχια στην θάλασσα. Μετά από αυτή την βόλτα, στάση για μπάνιο στην παραλία Banje Beach.Αφού έπεσε λίγο ο ήλιος έκανα και την βόλτα μου πάνω στα τείχη  της παλιάς πόλης κάτι το οποίο σας το προτείνω (δεν θυμάμαι την τιμή του εισιτηρίου) .Αυτά όλα τα έκανα την πρώτη ημέρα. Τις άλλες δυο ημέρες πέρα από την βόλτα στην παλιά πόλη ,πήγα στο νησάκι Lokrum ,στην περιοχή Babin Kuk και μπανάκι στην παραλία Lapad και Bellevue

Bellevue

Franciscan Monastery 


Franciscan Monastery 

Franciscan Monastery 

Franciscan Monastery 

Lokrum


Rector s Palace

Cathedral Treasury

Banje Beach

Banje Beach

Stradun

St.Blaise Church

παραλία Lapad

παραλία Lapad

Stradun

Bell Tower

Smail Onofrio s Fountain

Orlando s Column and Sponza Palace





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου