Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Sintra - Σίντρα ,Πορτογαλία (Μέρος Ε)

Sintra - Palacio Nacional de Sintra

   Μια από τις μέρες κατά την διάρκεια της παραμονής μου στην Λισαβόνα, επισκέφθηκα και την πανέμορφη Sintra.Το εισιτήριο 2,25 ευρώ το λες φθηνό όταν ένα απλό εισιτήριο για την πόλη κοστίζει 1,45 ευρώ, και σε 40 λεπτά είστε στον σταθμό της  Sintra. Εδώ μπορείτε να δείτε τα τρένα και τις ώρες που φεύγουν από τον σταθμό που θα επιλέξετε.  https://www.cp.pt/passageiros/en/train-times 


  Εαν ο σκοπός σας είναι να ξεκινήσετε από το Palacio da Pena και το Castelo dos Mouros καλό θα ήταν να πάρετε το λεωφορείο που αναχωρεί κοντά από τον σταθμό των τρένων και να επιλέξετε σε ποιο από τα δυο θέλετε να πάτε. Εγώ πήγα λίγο διαφορετικά και ήταν πιο κουραστικό αλλά ήταν και ενδιαφέρον.  Εάν έχετε αυτοκίνητο θα μπορούσατε να το οργανώσετε διαφορετικά και να πάτε μέχρι το Cabo da Roca ,και ανάλογα τον χρόνο σας και τα ενδιαφέροντα σας να κάνετε μια στάση στο Converto dos Capuchos και στο  Peninha για φανταστική θέα .



   Εγώ ξεκίνησα διαφορετικά διότι δεν είχα και πολύ χρόνο εφόσον το απόγευμα έπρεπε να είμαι στην Λισαβόνα για την Eurovision. Από τον σταθμό της Σίντρα ξεκίνησα με τα πόδια για το Palacio Nacional de Sintra.Δεν μπήκα μέσα. Πέρα από την ουρά που είχε στην είσοδο, με είχαν συμβουλέψει να μην χάσω χρόνο διότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο το εσωτερικό του παλατιού. Μαζί με κάτι σχόλια που διάβασα στο ίντερνετ με έπεισαν να μην μπω και να συνεχίσω. Περπάτησα μέσα από την Sintra και πέρασα από την  Fonte dos Pisões, cascata de pisões και κατέληξα στο Quinta da Regaleira όπου το επισκέφθηκα και δεν το μετάνιωσα. Η αλήθεια είναι ότι έχασα πολύ χρόνο εδώ αλλά είχε πλάκα και ήταν όμορφα με τα πυργάκια .Μετά από εκεί περπάτησα λίγο προς το Tivoli Palácio de Seteais το οποίο είναι ξενοδοχείο και έκατσα λίγο να δώ πως θα πάω στο Palacio da Pena. Εκεί διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα στενό ανηφορικό μονοπάτι. Θα μπορούσα να πάω προς την πόλη και να ανέβω με το λεωφορείο ωστόσο εγώ επέλεξα να ανέβω από το μονοπάτι χωρίς να ξέρω εάν έβγαζε προς το Palacio da Pena.Στενό σχετικά το μονοπάτι, ανηφορικό με μια υπέροχη δροσιά .Κάποια στιγμή βρήκα ένα ζευγάρι μπροστά μου και υπέθεσα κάπου θα βγάζει. Τελικά πράγματι έβγαζε στον αυτοκινητόδρομο για το Palacio da Pena. Αφου βγείτε στον αυτοκινητόδρομο υπάρχουν σημεία στα οποία σκαρφαλώνεις και κόβεις τον δρόμο για να μην πάρεις όλη την στροφή. Κάποια στιγμή χάθηκα – βγήκα από τον δρόμο μου –διότι βγήκα σε ένα σημείο όπου είχε θέα από ψηλά και είχα καλή οπτική θέα προς το Castelo dos Mouros.Προσπάθησα να βγω στον δρόμο για το Palacio da Pena όπου ήταν πλέον χωματόδρομος και γεμάτος από μικρά αυτοκίνητα όπου μετέφεραν τουρίστες. Για να βγω στον δρόμο αυτό όμως έπρεπε να πηδήξω μια πόρτα ξύλινη. Σκαρφάλωσα και όταν δεν περνούσε αυτοκίνητο πήδηξα στην πλευρά του δρόμου και στην συνέχεια μετά από λίγο έφθασα στην κάτω είσοδο του  Palacio da Pena.Πήγα απευθείας στην ουρά για εισιτήριο όπου δεν ήταν και μεγάλη και επέλεξα το εισιτήριο για τον κήπο και το εσωτερικό του παλατιού. Νομίζω το εισιτήριο μόνο για τον κήπο θα ήταν αρκετό ,διότι το εσωτερικό-χώρος επίσκεψης ήταν σχετικά μικρός και είχε πολύ κόσμο όπου πηγαίναμε πιο αργά και από χελώνες. Ο κήπος του παλατιού είναι υπέροχος ,καθώς και το παλάτι και η θέα από τα μπαλκόνια του παλατιού η οποία σου κόβει την ανάσα καθώς περπατάς στο στενό μπαλκονάκι και νιώθεις τον αέρα να σε ταρακουνά ολόκληρο. Για εσάς που δεν μπορείτε να περπατήσετε την ανηφόρα για να επισκεφθείτε το παλάτι, υπάρχει ένα λεωφορείο το οποίο κάνει συχνά δρομολόγια .

   Μόλις βγήκα από την αυλή του παλατιού βρήκα μια τεράστια ουρά ανθρώπων όπου περίμεναν το λεωφορείο. Ευτυχώς ήρθαν δυο λεωφορεία και χωρέσαμε όλοι. Επιστροφή στο κέντρο της Σίντρα και φαγητό πριν την αναχώρηση με το τρένο για την Λισαβόνα.

Sintra

Palacio Nacional de Sintra

Palacio Nacional de Sintra

Palacio Nacional de Sintra


Sintra

Sintra

Sintra











Quinta da Regaleira 

Quinta da Regaleira 

Quinta da Regaleira 

Quinta da Regaleira 

Tivoli Palácio de Seteais 

Tivoli Palácio de Seteais 

Το μονοπάτι που ακολούθησα για το Palacio da Pena

Το μονοπάτι που ακολούθησα για το Palacio da Pena

Palacio da Pena

Palacio da Pena

Palacio da Pena

Palacio da Pena

Σίντρα


Sintra



1 σχόλιο: