Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Για μια εβδομάδα στην Κεφαλονιά

Παραλία Μυρτος 


   Οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές μου έκλεισαν με μια εβδομάδα στην Κεφαλονιά. Το σίγουρο είναι ότι σε μια εβδομάδα δεν προλαβαίνεις να δεις όλο το νησί,διότι στις καλοκαιρινές διακοπές προέχει η χαλάρωση από το να γυρίζεις να προλάβεις να δεις τα πάντα στα γρήγορα χωρίς απολαμβάνεις πραγματικά τις πανέμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς. Φέτος γύρισα το μισό περίπου, την επόμενη φορά θα πάω από την άλλη πλευρά και προς Ιθάκη. 

   Η Κεφαλονιά δεν έχει νυχτερινή ζωή.Πολυ λίγα πράγματα. Επίσης πρέπει να έχεις αυτοκίνητο διότι το ΚΤΕΛ δεν έχει πολλά δρομολόγια και τα Taxi είναι ακριβά.Εγω επέλεξα να κλείσω ξενοδοχείο στην περιοχή Λασση λίγο έξω από το Αργοστόλι. Στην περιοχη Λασση εχει καποιες απο τις ομορφοτερες παραλιες του νησιου.Δεν υπάρχει λόγος να μπω σε πολλές πληροφορίες για το νησί, αυτά τα βρίσκετε στην σελίδα της Κεφαλονιάς. Εδώ μέσα από βίντεο και φωτογραφίες θα σας δείξω αυτά που επισκέφθηκα εγώ ,να πάρετε μια ιδέα που μπορεί να σας βοηθήσει στον σχεδιασμό του ταξιδιού σας.
Θα μπορούσα να τα κάνω όλα ένα βίντεο, αλλά έτσι επιλέγει ο καθένας να δει ότι θέλει σε μερικά δευτερόλεπτα. 

   Δύο από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι ο πλατύς γιαλός και ο μακρύς γιαλός. Στην παραλία του μακρύ γιαλού είδαμε κι ένα μικρό Χελωνάκι / Turtle caretta caretta το οποίο ήταν νεογέννητο και το βοηθήσαμε να βρει τον δρόμο προς την ζωή,την θάλασσα. 

Μακρύς Γιαλός 

Μακρύς Γιαλός 

Μακρύς Γιαλός 

Πλατύς Γιαλός 


Πλατύς Γιαλός 

  Στην περιοχή Λασση όμως υπάρχουν και πολλές μικρές παραλίες όπως είναι οι παρακάτω. 


Παραλία Καλάμια 

Παραλία Καλάμια 

Crocodile beach & Galini beach 

Η αγαπημένη μου μικρή παραλία/small beach 


Small beach 

Small beach 

Μεταξύ Μικρής παραλίας και Γραδακια

Παραλία Γραδακια


Παραλία Παλιοσταφιδα 


Παραλία Παλιοσταφιδα


   Σε κοντινή απόσταση είναι το Αργοστόλι.Τις Κυριακές έχουν μουσικες εκδηλώσεις συνήθως στο Αργοστόλι, ριξτε μια ματια στην σελιδα της Κεφαλονιάς για τις πολιτιστικες εκδηλώσεις του νησιού και εαν σας βολέψει κάντε αυτό πού εκανα εγώ. Εγω πέρασα απο ολες. Εξάλλου το Αργοστόλι δεν είναι και τόσο μεγάλο. Μερικά βίντεο από τις εκδηλώσεις την Κυριακή όπου βρέθηκα στο  νησί μπορείτε να δείτε εδώ.Πριν όμως από αυτά τα βίντεο θα σας δείξω το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων. Πέρασα και από την παραλία φανάρι όπου δεν με εντυπωσίασε, όπως επίσης και από τις Καταβοθρες όπου δεν κατάλαβα και πολλά από αυτό το γεωλογικό φαινόμενο, υπάρχει όμως ένα ωραίο κατάστημα για καφέ ή ποτό. 

Φανάρι Αγίων Θεοδώρων 

Καταβοθρες







  Θα φύγω από την περιοχή αυτή και θα πάω προς Ληξούρι.Υπαρχει καράβι όπου αναχωρεί κάθε 15 λεπτά για Ληξούρι και Αργοστόλι αντίστοιχα. Στο καράβι μπορείτε να βάλετε και το αυτοκίνητο σας.Το Ληξούρι είναι μικρό, έχει όμως ωραίες ταβέρνες και είναι εύκολη η πρόσβαση με το καράβι. Στην περιοχή εκείνη επισκέφθηκα μόνο την γνωστη παραλία Ξι όπου είναι γνωστή για τον άργιλο, παρτε άργιλο και νεράκι και ..... έχει πλάκα. 

Αργοστόλι 

Πηγαίνοντας για Ληξούρι 

Ληξούρι 

Παραλία Ξι

Παραλία Ξι

Παραλία Ξι


   Δεν θα μπορούσα να πάω στην Κεφαλονιά και να μην επισκεφθώ το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου όπου φυλάσσεται και το Άγιο λείψανο του.Στην περιοχή Λασση βρίσκετε και το ασκητηριο του Αγίου.Περασα και από την Σαμη και από την Αγία Ευφημια αλλά δεν επισκέφτηκα την παραλία Αντισαμος ,ούτε το λιμνοσπηλαιο Μελισσανης.Την παραλία Αντισαμος θα την επισκεφθώ λογικά την επόμενη φορά που θα πάω στο νησί,όσο για το λιμνοσπηλαιο, δύο ώρες με γύριζαν σε λιμνοσπηλαιο όταν είχα πάει στην Ταϋλάνδη.Ας συνεχίσω όμως με την Κεφαλονιά και φυσικά να πω ότι επισκέφθηκα την παραλία Μυρτος αλλά δεν είχα τον χρόνο να κάτσω να δω την Δύση του ηλίου όπου είναι πραγματικά πανέμορφη από αυτή την παραλία. Κάτι ακόμα για την παραλία αυτή,στα τέσσερα μέτρα δεν πατάς,προσοχή μου είπαν όταν έχει κύμα ειδικά. 

Μοναστήρι Αγίου Γερασίμου 

Παραλία Μυρτος

Παραλία Μυρτος 

Παραλία Μυρτος 

Αγία Ευφημια 

Αν δεν κάνω λάθος αυτή η παραλία είναι η beach Ellinika

  Πήγα όμως και από την άλλη πλευρά του νησιού και επισκέφθηκα παραλίες του νησιού μετά από το αεροδρόμιο όπως την παραλία Αμμες,Αι Χελης,Αβυθος  όπου είχε ένα ωραίο μικρό μαγαζάκι για ποτό και καλή διάθεση και συνέχισα προς Λουρδατα και επισκέφθηκα τις παραλίες Λουρδας,κανάλι και Τραπεζάκι.Ολα αυτά δεν τα έκανα φυσικά την ίδια ημέρα.

Παραλία Αι Χελης 

Παραλία Αβυθος 

Παραλία Τραπεζάκι 

Παραλία Κανάλι 



Λουρδατα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου