Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ


   Tο Karlovy Vary είναι η μεγαλύτερη  και παλαιότερη λουτρόπολη της Τσεχίας. Ο Κάρολος ο Δ ανακάλυψε τις πηγές ενώ κυνηγούσε ένα ελάφι. Karlovy Vary σημαίνει θερμές πηγές του Καρόλου. Οι δώδεκα πηγές της πόλης περιέχουν όλα τα μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία των διαταραχών του πεπτικού συστήματος. Μια χαρακτηριστική εικόνα που θα σας μείνει από αυτήν την πόλη είναι η εικόνα του κόσμου να περιμένει στην σειρά σε κάποιες από τις πηγές για να γεμίσει την πορσελάνινη του κούπα με το «θαυματουργό » νερό. Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα βλέπετε να κυκλοφορούν θα κρατούν στα χέρια τους μια κούπα από πορσελάνη με δύο σημεία ανοιχτά, το ένα για να γεμίζετε την κούπα και το άλλο για να ρουφάτε το νερό το οποίο έχετε βάλει από τις  θερμαινόμενες πηγές. Η πόλη είναι γεμάτη από ξενοδοχεία τα οποία διαθέτουν θερμαινόμενες πισίνες,spa και άλλες ανέσεις. H πόλη από τον 19 αιώνα ήταν πόλος έλξης πολλών προσωπικοτήτων λόγο των θερμαινόμενων πηγών της. Είναι μια πόλη η οποία  πέρα από την ομορφιά της μπορεί να προσφέρει όμορφες και ξεκούραστες διακοπές στα πολυτελή ξενοδοχεία. Κάποια από τα σημαντικά ονόματα όπου έχουν επισκεφτεί την πόλη είναι ο Μπετόβεν, ο Σοπέν, ο Μέτερνιχ, ο Τολστόι κ.α.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

   Από την Πράγα θα πάρετε το μετρό (κόκκινη γραμμή) και θα κατεβείτε στον σταθμό Florenc.Ακριβώς δίπλα είναι  ο σταθμός των λεωφορείον .Την περίοδο που πήγαμε εμείς ήταν Απρίλιος και τα δρομολόγια για το Karlovy Vary ήταν ανά μια ώρα από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 21.00. Από Karlovy Vary για Πράγα τα δρομολόγια ξεκινούν από τις 05.00 το πρωί μέχρις της 20.00(ανά μία ώρα).Αφού φτάσετε στον προορισμός σας, φροντίστε να βρείτε ένα χάρτη και μετά προσπαθήστε να βγείτε  στον ποταμό Tepla. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι εύκολα ,όλα τα αξιοθέατα της πόλης διασχίζονται από τον ποταμό με  αποτέλεσμα να σα βοηθάει ως προς το να προσανατολιστείτε μέσα στην πόλη.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

   Αν βγείτε στην οδό lazenska σημαίνει ότι είστε στο σωστό δρόμο, αν βγείτε αλλού ξανακοιτάξτε τον χάρτη. Πάνω στον δρόμο θα συναντήσετε το Μουσείο του χρυσού κλειδιού το οποίο εκθέτει πίνακες της λουτρόπολης. Αφού συνεχίσετε την πορεία σας θα βρεθείτε στο VridelniKolonada.Είναι ένα νέο μοντέρνο κτίριο στο οποίο στεγάζετε ένας θερμοπίδακας όπου το νερό είναι θερμοκρασίας 72 βαθμών Κελσίου και εκτοξεύετε σε ύψος 12 μέτρων. Ακριβώς απέναντι βρίσκετε ο Ναός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Λίγο πιο κάτω θα συναντήσετε το θέατρο Divadlo και στην συνέχεια θα βρεθείτε έξω από το Μουσείο της Πόλης (εμείς δεν μπήκαμε, ήταν Δευτέρα και ήταν κλειστό). Μετά το μουσείο υπάρχει ένα πάρκο, εκεί είναι το κτίριο Lazne I όπου είναι η πρώτη πηγή από τις θερμαινόμενες πηγές της πόλης. Περάστε το γεφυράκι και βρεθείτε στην απέναντι πλευρά, εκεί θα συναντήσετε ένα δρομάκι με το όνομα Marianska.Το δρομάκι αυτό οδηγεί στην αφετηρία του τελεφερίκ το οποίο σας ανεβάζει στον πύργο Diana.Την περίοδο που πήγαμε εμείς ήταν κλειστό με αποτέλεσμα να  ανεβούμε το  βουνό με τα πόδια. Μεγάλη η ανηφόρα και απότομη αλλά και μεγάλη η ομορφιά της περιοχής. Ο πύργος κανονικά θα ήταν κλειστός αλλά πετύχαμε κάτι εργάτες όπου συντηρούσαν το πάτωμα του πύργου κι έτσι μπορέσαμε και ανεβήκαμε. Η θέα από το μπαλκόνι του Πύργου είναι απερίγραπτη, όλη η πόλη μπροστά στα πόδια μας και το καλύτερο ήταν ότι ήμασταν μόνοι μας χωρίς άλλους τουρίστες να περιφέρονται γύρω και να χαλάνε την μαγεία του χώρου.

Για να δεις  φωτογραφίες απο το Karlovy Vary πάτησε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου